kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 72 oldal |
Sorozatcím: | Vendéglátás |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 21 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: FV-03-01/BC/2006. |
Előszó | 5 |
Hús és húsipari termékek vizsgálata | 7 |
A hús, mint élelmianyag | 7 |
Hús és húskészítmények szárazanyag- és víztartalmának meghatározása | 8 |
A húskészítmények nátrium-klorid tartama és nitrit, nitrát tartalmának kimutatása | 11 |
A húsok és húsipari termékek kémhatásának meghatározása | 14 |
A húsipari termékek érzékszervi vizsgálata | 17 |
A vágott baromfi érzékszervi vizsgálata | 21 |
A tojás és minősítése | 23 |
Zsiradékok vizsgálata | 28 |
Zsiradékok érzékszervi vizsgálata | 28 |
A zsír, olaj avasodásának vizsgálata | 29 |
Tej, tejtermékek és tejkészítmények vizsgálata | 31 |
Mintavétel folyékony tejtermékekből | 31 |
A vaj víztartalmának meghatározása | 34 |
A tej sűrűségének vizsgálata | 35 |
A tej fehérjetartalmának meghatározása formoltitrálással | 37 |
A tej és tejtermékek savfokának meghatározása | 40 |
A tej zsírtartalmának meghatározása Gerber-féle butirométerrel | 43 |
A tejszín és a tejföl zsírtartalmának meghatározása gyors módszerrel | 45 |
A tej és tejtermékek pasztőrözöttségének ellenőrzése | 47 |
Márványsajt pontozásos bírálata a 20 pontos súlyozófaktoros rendszer szerint | 50 |
Sajtok konyhasó-tartalmának meghatározása Mohr-féle módszerrel | 51 |
Meleg ételek és hidegkonyhai készítmények vizsgálata, éttermi szolgáltatások mértékének ellenőrzése | 54 |
Mintavétel és az anyagkiszabat felvétele | 54 |
Mintavétel | 54 |
Az anyagkiszabat felvétele | 55 |
A minta előkészítése | 56 |
Az összetétel vizsgálata | 56 |
Melléklet | |
Gyakorlati útmutató Dr. Bíró Lajos NutriComp tápanyagszámító program használatához | 66 |
Irodalomjegyzék | 72 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.