1.060.346

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biri néni szakácskönyve

A magyar konyha legjobban összeállitott kézikönyve

Szerző
Brassó
Kiadó: Brassói Lapok Könyvosztálya
Kiadás helye: Brassó
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 254 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

A HÚSLEVESRŐL ÁLTALÁBAN

A husleves leggyakrabban előforduló táplálékaink egyike, elkészítésére minden jó gazdasszonynak kellő gondot keli fordítani. Ugyanazon husból, ha... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

A HÚSLEVESRŐL ÁLTALÁBAN

A husleves leggyakrabban előforduló táplálékaink egyike, elkészítésére minden jó gazdasszonynak kellő gondot keli fordítani. Ugyanazon husból, ha nem fordítunk főzésére gondot, gyenge, íztelen levest kapunk, míg kellő gonddal főzve, a legízletesebb levest nyerjük.
A jó húsleves három feltétele: a jó levesnek való hus kiválasztása, kellő mennyiségű zöldség hozzáadása és megfelelő ideig való, inkább lassú főzés.
A legjobb ízű leves fő a tyukhusból, kevés marhahús hozzáadásával. A marhahús fartő, hátszín, felsárszél, kistaraja részei, darabka máj, zsíros velőscsont hozzátevésével szintén jó levest adnak.
Ha a hust hidegvízbe tesszük főni, a leves tápértéke nagyobb lesz mert a húsban levő fehérnye tartalom jobban kifő. A hust csak le kell mosni, vízbe áztatni nem kell odakészítés előtt, mert ezzel tápértékéből veszít. Vissza

Tartalom

Húslevesről általában 3-5
Levesbevalók 6-10
Kásák 10-11
Bőjti levesek 11-24
Becsináltak 24-27
Mártások 28-35
Saláták 36-58
Köritések hus mellé 39-45
Főzelékek 45-59
Marhahus elkészítése 50-72
Borjúhúsok elkészítése 72-77
Juhhusok elkészítése 78-80
Sertéshus elkészítése 80-83
Bárányhus készítése 83-84
Szárnyasok elkészítése 84-88
Vadhúsok elkészítése 89-95
Rák elkészítése 95-94
Tojásételek elkészítése 94-97
Halak elkészítése 97-101
Tészták készítése 101 - 112
Felfujtak, pudingok készítése 112-119
Rétestészták készítése 120-124
Kelttészták készítése 124-142
Iróstészták készítése 142-144
Aprósütemények készítése 145-179
Teasütömények 182-198
Hadi tészták 199-200
Torták készítése 200-212
Fagylalt készítése 212-214
Savanyúságok, vetemények eltevése télire 217-222
Zöldségaszalás 223-233
Ízek készítése 234-235
Párolt befőttek, korapótok 235-244
Szappan főzése 245
Kávéfőzés 245-246
Italok készítése 246-247
Káposzta eltevése 248
Kenyér sütése 248-249
Disznóölés 249-252
Zsirolvasztás 252-253
Puliszka készítése 254

Biri néni

Biri néni műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Biri néni könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem