1.053.719

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biotermények aszalása

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 72 oldal
Sorozatcím: Biogazda füzetek
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-202-668-3
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Bevezetés
Az élelmiszertermelés egyre növekvő hányadát teszik ki a bioélelmiszerek. Ezek keresett, biztosan értékesíthető termékek a nyugat-európai piacokon. A svájci, német, osztrák,... Tovább

Előszó

Részlet:
Bevezetés
Az élelmiszertermelés egyre növekvő hányadát teszik ki a bioélelmiszerek. Ezek keresett, biztosan értékesíthető termékek a nyugat-európai piacokon. A svájci, német, osztrák, holland vásárlók egyre tudatosabban a bioélelmiszereket részesítik előnyben az élelmiszervásárlás során. A nyers zöldség, gyümölcs, illetve gombafélék közül növekszik az igény a feldolgozott termékek iránt is. Ezek egy fatája a legősibb tartósítási móddal, a szárítással, aszalással előállított biozöldség és gyümölcs, illetve gyógynövény szárítmányok. A bioaszalványok ugyanis megőrzik a biotermények közismerten gazdagabb íz- és aromatartalmát, a konvencionális termékeknél széleskörűbb nyomelemtartalmát. Ugyanakkor nincs bennük szintetikus vegyszer, növényvédőszer maradvány, illetve biztosak lehetnek a vásárlók a GMO mentességben is. A közismerten kitűnő ízű, zamatú zöldségek és gyümölcsök ismertek és keresettek a nyugat-európai piacokon. Vissza

Tartalom

Tartalom:
Bevezetés 4
Az aszalás, szárítás fogalma 6
A szárítás technológiája 9
Előkészítő műveletek 9
A terítés 10
A szárítás 11
Az utánszárítás 11
Aszalási alapelvek 12
Aszaló, szárító berendezések 13
Napkollektoros gyümölcsaszaló 15
Egyszerű házi aszaló 23
Újfajta aszaló 24
Szárítók 24
A bioaszalás feltétele 28
Bioszárítmányok, termények 29
Hazai tanúsított bioszárítmányok 30
Biogyümölcs-aszalás 32
Gyümölcsök aszalása 34
Gyümölcs aszalványok eltartása és felhasználása 44
Gyümölcs aszalványok csomagolása 45
Zöldségek aszalása 47
Az aszalt zöldség eltartása és felhasználása 59
Az aszalt zöldség csomagolása, szállítása 60
Bioaszalványok, szárítmányok piaci helyzete 61
Gyógynövények szárítása 62
Aszalással foglalkozó vállalkozások 68
Irodalom 71
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem