1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biokonyha

Magyaros és keleti ízekkel - Teljes értékű biotáplálkozás/Receptek/Egészséges új magyar konyha/Gyakorlati jó tanácsok

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 126 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-286-373-3
Megjegyzés: 11 fekete-fehér ábrával illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Nem csupán receptek gyűjteménye ez a mű, hanem inkább a tudatos táplálkozás könyve. A szerző visszaidézi eleink táplálkozási szokásait, leírja a magyarok ételeit, a történelmi fordulatok táplálkozási következményeit, majd utal a globalizáció ma már nálunk is érezhető kedvezőtlen táplálkozási hatásaira.
Leírja a teljes értékű bioélelmiszerek, a gabonafélék, hüvelyesek, zöldségfélék, gyümölcsök, fűszerek, édesítőszerek, állati eredetű fehérjeforrások jótékony, kedvező élettani hatását, rég elfelejtett ételekkel, ételkészítési módokkal ismertet meg.
Az egészségmegőrző receptgyűjteményben új alapanyagok, új ízek, ötletek találhatók a levesek, a gabona- és zöldségételek, saláták, kenyerek, szendvicskrémek, édességek színes világából.

Tartalom

Bevezető7
Mit evett régen az ember?9
Mit ettek régen a magyarok?10
Mai táplálkozásunk15
Életmódbeli és táplálkozási szokások és ennek következményei15
A bio- és teljes értékű táplálkozás kialakulásának okai16
Idegen anyagok az élelmiszereinkben - vegyi és nukleáris szennyezés17
Génmanipulált élelmiszerek (GM élelmiszerek)18
A modern élelmiszerek és a reklám18
A bio- és teljes értékű táplálkzás jellemzői19
Holisztikus szemlélet19
Növényi, teljes értékű bioélelmiszerek előnyben részesítése19
Élvezeti szerek (dohányzás, alkohol, kábítószer stb.) kerülése20
Tudatosabb, aktívabb életvitel20
A teljes értékű biotáplálkozás21
Korunk legelterjedtebb táplálkozási irányzatai22
Állati fehérjén alapuló vagy vegyes étrend22
Vegetáriánus diéták22
A vegetarianizmusról22
A vegetarianizmus Magyarországon24
Lakto-ovo vegetáriánus diéta24
Lakto vegetárius diéta24
Szigorú vegetárius diéták24
Nyerskoszt25
Makrobiotika25
Ökodiéta28
A fehérjekomplettálás elve28
Táplálkozási ajánlások30
Az egészséges táplálkozás háza30
A helyes táplálkozás 12 mérföldköve34
Az egészséges táplálkozás általános szempontjai37
Az egészségvédő diéta nyersanyagai39
Az egészségvédő diéta nyersanyagainak minősége40
Biotermékek vagy ökotermékek40
A magyar biogazdálkodás védjegyei41
Ökológiai termékek jelölése (azonosítása)41
Átállási időszak élelmiszerei41
A teljes értékű bioélelmiszerek előnyei42
Teljes értékű bioélelmiszerek43
A gabonafélék43
Néhány gyakorlati tanács a gabonafélékhez43
A búza44
A barnarizs49
A kukorica52
A köles54
A rozs54
A zab55
Az árpa57
A hajdina58
Az amaránt avagy disznóparéj59
A hüvelyesek60
Néhány gyakorlati tanács a hüvelyesekhez61
Szójabab, szójababtermékek61
Szójatej készítése61
Tofu készítése62
Miszó62
Szójaszósz63
Tempeh63
Szójahús63
A magyar bab-, borsó- és lencsefélék64
A zöldségek64
A gyümölcsök66
Fűszerek és egyéb ízesítőanyagok67
Ecetféleségek71
Savanyúságok75
A csíráztatott magvak77
A tengeri só77
Az édesítőszerek78
A kristálycukor79
A barnacukor79
A méz79
A malátaédesítők79
A juharszirup79
A stevia (sztívia)80
A sürítmények80
A nádméz és a nyírvíz80
Az olajos magvak81
A zsiradékok81
Néhány gyakorlati tanács a zsiradékokhoz82
A hidegen sajtolt olajok82
A kókuszzsír83
A pálmaolaj és pálmazsír83
A vaj84
A gí84
A margarin84
Az állati eredetű fehérjeforrások84
A húsok84
A tejtermékek85
A tojás86
Receptek87
Levesek87
Gabona és zöldségételek90
Salátaöntetek101
Saláták101
Péksütemények, kenyerek104
Szendvicskrémek106
Édességek107
Receptek tartalomjegyzéke119
Az írásmű szöveges részében található receptek, ételek122
Receptek névmutatója124
Felhasznált irodalom127

Ránky Edit

Ránky Edit műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ránky Edit könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Biokonyha
Állapot:
2.790 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba