kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | KLTE |
---|---|
Kiadás helye: | Debrecen |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 116 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. Tankönyvi száma: KLTE 94-021 |
Előszó | 3 |
Tartalomjegyzék | 4 |
Általános vizsgáló módszerek | |
Spektrofotometria - Gyémánt Gy. | 6 |
Polarimetria - Gyémánt Gy. | 7 |
Elektroforézis - Kandra L. | 8 |
Poliakrilamid-gél elektroforézis - PAGE | 9 |
Kromatográfiás módszerek - Gyémánt Gy. | 11 |
Gélkromatográfia | 13 |
Vékonyrégeg-kromatográfia - VRK | 18 |
Gázkromatográfia - GC | 19 |
Nagynyomású folyadékkromatográfia - HPLC | 23 |
Biokémiai analitikai módszerek | |
Szénhidrátok vizsgálata - Gyémánt Gy.-Kandra L. | 28 |
Szénhidrátok színreakciói, kimutatásuk - Borbás A. | 28 |
Szénhidrátok mennyiségi meghatározása - Borbás A. | 32 |
Cukrok vékonyréteg-kromatográfiás vizsgálata - Borbás A. | 33 |
Szacharóz savas és enzimes hidrolízisének tanulmányozása polarimetriásan | 34 |
Monoszacharidok alditol-acetátjainak előállítása és gázkromatográfiás elválasztása | 35 |
Glükóz, fruktóz és szacharóz meghatározása természetes eredetű anyagokból HPLC és VRK módszerei | 37 |
C-vitamin meghatározása | 38 |
Lipidek vizsgálata - Gyémánt Gy. | 41 |
A lipidösszetétel hatása a lipid határfelületi réteg permeabilitására | 41 |
Neutrális zsírok összetételének vizsgálata | 42 |
Illóolajok vizsgálata | 43 |
Lecitin kimutatása tyúktojás sárgájában és margarinban | 44 |
Koleszterin kimutatása az agyban és disznózsírban | 45 |
A-vitamin kimutatása sárgarépában és csukamájolajban | 47 |
Nukleinsavak vizsgálata - Kandra L. | 48 |
Nukleinsavak hidrolízise | 48 |
Nukleinsavak kivonása és mennyiségi meghatározása | 49 |
DNS oldat hiperkróm effektusának mérése | 53 |
Fehérjék vizsgálata - Kandra L. | 54 |
Fehérjék színreakciói, kimutatásuk - Borbás A. | 54 |
Fehérjék kicsapása, denaturáció | 57 |
Zselatin izoelektromos pontjának mérése | 61 |
Fehérjék tisztítása dialízissel | 62 |
Szérum aminosav tartalmának meghatározása ioncserélő VRK-val | 64 |
Sephadex G-25 oszlop térfogati paramétereinek meghatározása | 65 |
Szérumfehérjék mennyiségi meghatározása és frakcionálása | 67 |
Lizozim izolálása tojásfehérjéből gélkromatográfiával | 69 |
Fehérjék molekulatömegének meghatározása SDS-poliakrilamid gradiens gélelektroforézissel | 71 |
Enzimológiai és molekuláris biológiai módszerek | |
Az enzimek működésének elméleti alapjai - Keresztessy Zs.-Kiss L. | 73 |
Növényi kataláz vizsgálata - Kandra L. | 77 |
Alfa-amiláz aktivitásának meghatározása szérumban - Kandra L. | 79 |
Zsírok emésztése, az epe vizsgálata - Kandra L. | 81 |
Az acetil-kolin észteráz vizsgálata - Kandra L. | 85 |
Édes mandulából származó emulzin béta-D-glükozidáz enzimkinetikai vizsgálata - Kiss L.-Keresztessy Zs. | 90 |
E.Coli baktérium béta-D-galaktozidázának enzimkinetikai vizsgálata - Pócsi I.-Keresztessy Zs. | 97 |
Plazmid DNS gyors izolálása (gyors teszt) - Keresztessy Zs. | 103 |
Plazmid és E.Coli kromoszómális DNS hasítása restrikciós endonukleázzal - Keresztessy Zs. | 105 |
Reagensek készítésének receptjei - Dobolyi G.A. | 112 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.