1.066.806

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biokémiai gyakorlatok

Egyetemi tankönyv

Szerző
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 171 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 372.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
Fehérjék kémiája6
Fehérjék színreakciója6
Fehérjék kicsapása10
Fehérjék dialízise16
Fehérjék izoelektromos pontjának meghatározása17
Fehérjék savanyú hidrolízise19
Aminócsoportok meghatározása formoltitrálással Sörensen szerint21
Nukleoptroteidek hidrolízise24
Fermentek
Keményítő hidrolízise26
A hőmérséklet befolyása a ferment aktivitásra29
Ferment specifitás31
pH befolyása a fermentek hatására33
Néhány ferment kvalitatív kimutatása biológiai anyagokban35
Az izomdehidrogengáz kvalitatív meghatározása39
A proteináz meghatározása Mett szerint40
Amiláz aktivitás meghatározása nyálban, vizeletben41
A vérkataláz kvantitatív meghatározása Bach és Zubkova szerint43
Lipáz kvantitatív meghatározása46
Az izoamilvajsavészter fermentatív szintézise47
Vitaminok
Az A-vitamin kimutatása49
Az A-vitamin kvantitatív meghatározása51
A karotin kvantitatív meghatározása Racsevszki szerint53
A C-vitamin kvalitatív meghatározása55
A C-vitamin kvantitatív meghatározása66
Lipidek anyagcseréje
Zsírok emésztése60
Acetontestek kimutatása a vizeletben63
A koleszterin kimutatása az agyban64
A lecitin kimutatása a tyúktojás sárgájában66
Szénhidrátanyagcsere
A keményítő hidrolízise pankreászamilázzal69
A cukor kvantitatív meghatározása a vérben Hagedorn-Jensen módszere szerint70
A cukor meghatározása a vérben cukorterhelésnél73
Inzulin befolyása a vércukor mennyiségére74
Az adrenalin hatása a vércukor mennyiségére76
Erjesztési kísérlet77
Glikolízis79
Fehérjeanyagcsere
Fehérjék emésztése pepszinnel84
A fehérjék emésztése tripszinnel84
Az erepszin hatása a peptonokra86
Biológiai folyadékok fehérjementesítése, a fehérje és maradék N meghatározása87
Az urea kvantitatív meghatározása vizeletben Borodin szerint93
A vizelet ammoniatartalmának kvantitatív meghatározása98
Kreatinin kimutatása100
Kreatin kimutatása az izomszövetben101
A kreatinin és kreatin kvantitatív kimutatása a vizeletben102
Húgysav106
A vér
Véralvadás109
A véralvadás sebességének meghatározása111
Az ozmotikus nyomás befolyása a vörösvértestekre112
Hemin-kristályok előállítása113
Guajak-próba114
Benzidin-próba114
Vérpigmentek spektruma115
Vérfoltok vizsgálata117
A hemoglobin mennyiségének meghatározása118
Kalcium meghatározása a szérumban119
A vér klór-tartalmának meghatározása121
Az epe
Epefestékek reakciói124
Epesavak reakciói125
Gyomornedv
A szabad sósav kimutatása127
Tejsav reakció128
Az összaciditás meghatározása130
A szabad sósav meghatározása130
A szabad sósav és az összaciditás együttes meghatározása131
A kötött sósav meghatározása131
Az összaciditás, szabad és kötött sósav együttes meghatározása132
Vér kimutatása gyomornedvben133
Epe kimutatása gyomornedvben133
Vizelet
A vizelet fajsúlyának meghatározása135
A vizelet színének vizsgálata136
A vizelet átlátszóságának vizsgálata136
A vizelet szagának vizsgálata136
A vizelet kémhatásának meghatározása137
Kvalitatív cukormeghatározás a vizeletben137
A cukor kvantitatív meghatározása139
Acetontestek reakciója141
Kvalitatív fehérjekimutatás vizeletben142
Kvantitatív fehérjemeghatározás143
Kvalitatív vérkimutatás a vizeletben144
Epefestékek reakciója a vizeletben145
Epesavak reakciója a vizeletben146
Urobilin kimutatása a vizeletben147
Indikán kimutatása a vizeletben148
A vizelet klinikai vizsgálata149
A vizeletüledék és konkrementum vizsgálata151
A tej
Umikov-reakció a női és tehéntej megkülönböztetésére154
A tej savanyúsági fokának meghatározása155
A tej fajsúlyának meghatározása156
A tejzsír kvantitatív meghatározása157
A tejfehérjék kvantitatív meghatározása158
Melléklet
Reagensek elkészítése160
Táblázatok165-171
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem