kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | JATEPress |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 145 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Biokémiai elválasztástechnikai gyakorlatok | |
Aminosavak szétválasztása és meghatározása ioncserés vékonyréteg-kroma-tográfiával | 7 |
Cukrok elválasztása és kvalitatív analízise vékonyrétegkromatográfiás eljárással | 9 |
Lipidek vékonyrétegkromatográfiás vizsgálata | 11 |
Fehérjeoldat sómentesítése gélszűréssel | 12 |
Fehérjék móltömegének meghatározása gélkromatográfiával | 13 |
Szérumfehéjék elválasztása ioncserével DEAE-cellulóz oszlopon | 15 |
Savas foszfatáz izoenzimek szétválasztása DEAE-ellulóz oszlopon | 17 |
A GAPD affinitáskromatográfiás tisztítása | 19 |
Fehérjék molekulatömegének meghatározása SDS gélelektroforzéissel | 21 |
Fehérjék izoelektromos pontjának meghatározása | 24 |
Aminosavak, fehérjék és enzimek | |
Aminosavak és fehérjék vizsgálata | 27 |
Fenilalanin és triptofán oldat spektrumának felvétele és koncentrációjának meghatározása | 27 |
Aminosavak pK értékeinek meghatáozása titrálással | 28 |
N-terminális aminosavak meghatározása danzil reagnesel | 29 |
Aminosavak kvantitatív meghatározása ninhidrin reakcióval | 31 |
Fehérjék kvantitatív meghatározása Folin, Biuret reakcióval, Bradford reagenssel valamint UV abszorpciójuk alapján | 32 |
Fehérje konformáció változásának vizsgálata tripszines emészthetőség mérésével | 35 |
Citokrom c preparálása | 36 |
Citokróm c oxidált és redukált formáinak spektrofometirás mérése a látható színképtartományban | 37 |
Alfa-krisztallin preparálás marha szemlencséből | 38 |
Enzimológiai mérések | 40 |
Tirozináz aktivitás megoszlása gombában | 40 |
Kísérletek fehérjebontó enzimekkel | 41 |
Tripszin aktivitásának meghatározása Anson teszttel | 43 |
Tripszin eszencális -OH csoportjának módosítása PMSF-dal, tripszin koncentráció meghatározása specifikus gátlás segítségével | 44 |
Savas foszfatáz izolálása búzacsírából | 45 |
Savas foszfatáz kinetikai vizsgálata | 47 |
Savas foszfatáz szubzstrátspecifitásának, gátlásának és stabilitásának vizsgálata | 49 |
Kísérletek alkalikus foszfatázzal | 51 |
A torma peroxidáz vizsgálata | 52 |
Apiráz enzim preparálása | 54 |
Apiráz enzim aktivitásának mérése | 55 |
Gliceraldehid 3-foszfát dehidrogenáz preparálása sertésizomból, GAPD átkristályosítása, aktivitásának mérése | 56 |
A GADP szulfhidril csoportjainak szerepe a NAD+ koenzim megkötésében | 58 |
GAPD szulfhidril /-SH/ csoportjainak analízise Ellmann reakcióval | 59 |
D-aminosav oxidáz holoenzim aktivitásának mérése | 60 |
D-aminosav ocidáz (DAO) szerkezetének és működésének vizsgálata | 62 |
Lizozim tisztítása tojásfehérjéből, tisztaságának ellenőrzése gélelektroforézissel | 63 |
Alfa-kimotripszin inaktivizálódásának vizsgálata etanol jelenlétében | 65 |
Alfa-kimotripszin stabilizálása etanolos közegben polietilén glikollal | 66 |
Alfa-krisztallin stabilizáló hatásának vizsgálata | 67 |
Kísérletek rögzített enzimekkel | 68 |
Tejsav dehidrogenáz rögzítése | 69 |
A rögzített tejsav dehidrogenáz tulajdonságainak vizsgálata | 71 |
LDH enzim oszlopreaktorral végzett analitikai meghatározások | 73 |
Glükóz oxidáz rögzítése | 75 |
Nulkeinsavakkal kapcsolatos gyakorlatok | |
Májszövet DNS és RNS tartalmának meghatározása | 82 |
DNS meghatározása difenilaminnal | 82 |
RNS meghatározása orcinol reagenssel | 82 |
DNS és RNS eloszlásának meghatározása a differenciál centrifugálással nyerhető sejtmag és felülúszó frakcióiban | 83 |
DNS preparálás baktérium sejtből és a preparált DNS tisztaságának ellenőrzése agaróz gélen | 84 |
DNS preparálás Escherichia coli baktérium tenyészetből | 84 |
E. coli DNS preparátum tisztaságának ellenőrzése agaróz gélen | 85 |
DNS hiperkróm effektusának vizsgálata | 86 |
Nukleinsavak hidrolízise és vékonyrétegkromatográfiás vizsgálata | 87 |
Szénhidrátok meghatározása | |
Összcukortartalom meghatározása biológiai objektumokban | 89 |
A biológiai minta fehérje mentesítése | 89 |
Összcukortartalom meghatározás Anthron módszerrel | 89 |
Glükóz mennyiségi meghatározás glükózoxidázzal | 90 |
Glikogén izolálása májból és szerkezetének vizsgálata | 91 |
Glikogén izolálása májból | 91 |
A glikogén tisztaságának meghatározása | 92 |
A glikogén molekula szerkezetének vizsgálata | 93 |
Lipidek meghatározása | |
Foszfolipidek kvantitatív meghatározása | 97 |
Neutrális zsírok enzimatikus hidrolízise | 98 |
Foszfatidil-kolin és koleszterin preparálása tojás sárgájából | 100 |
Foszfatidil-kolin és koleszterin tisztaságának ellenőrzése vékonyréteg-kromatográfiával | 102 |
Összetett biokémiai rendszerek vizsgálata | |
Az aktív transzport vizsgálata élesztő sejtekben | 103 |
Permeabilitás vizsgálatok liposzómákon | 107 |
Enzimek szubcelluláris lokalizációja | 109 |
Élesztő sejtek rögzítése | 111 |
A pH hatásának vizsgálata a rögzített sejtek etanol fermentáló képességére | 114 |
Rögzített élesztő sejtek alkohol termelése | 116 |
Etanol termelés szabad és rögzített élesztősejtekkel | 117 |
Glikolízis tanulmányozása patkákny vörösvértestekkel | 119 |
Halak citokróm P450 függő monoxigenázainak vizsgálata | 121 |
Környezet-biokémiai vizsgálatok | |
Szövetkárosodás detektálására alkalmas enzimek (GOT, GPT) vizsgálata ponty szövethomogenizátumaiban | 127 |
Stesszhatás kimutatása vércukor és LDH szint mérésével | 129 |
Peszticidek okozta idegrendszeri károsodások detektálása | 131 |
A kolinészteráz in vitro gátlása methidationnal (számolási gyakorlat) | 132 |
Az acetil-kolin észteráz molekuláris formáinak megoszlása tavi ponty szerveiben | 134 |
Az LDH izoenzimek kinetikai mérése ponty szív- és laterális fehér izmából | 137 |
Hőmérsékleti akklitamizáció hatása az aerob és anaerob anyagcserére | 139 |
Az oxidatív stressz mérése | 140 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.