1.060.331

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biokémiai gyakorlatok

Szerző
Szerkesztő
Szeged
Kiadó: JATEPress
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 145 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Biokémiai elválasztástechnikai gyakorlatok
Aminosavak szétválasztása és meghatározása ioncserés vékonyréteg-kroma-tográfiával7
Cukrok elválasztása és kvalitatív analízise vékonyrétegkromatográfiás eljárással9
Lipidek vékonyrétegkromatográfiás vizsgálata11
Fehérjeoldat sómentesítése gélszűréssel12
Fehérjék móltömegének meghatározása gélkromatográfiával13
Szérumfehéjék elválasztása ioncserével DEAE-cellulóz oszlopon15
Savas foszfatáz izoenzimek szétválasztása DEAE-ellulóz oszlopon17
A GAPD affinitáskromatográfiás tisztítása19
Fehérjék molekulatömegének meghatározása SDS gélelektroforzéissel21
Fehérjék izoelektromos pontjának meghatározása24
Aminosavak, fehérjék és enzimek
Aminosavak és fehérjék vizsgálata27
Fenilalanin és triptofán oldat spektrumának felvétele és koncentrációjának meghatározása27
Aminosavak pK értékeinek meghatáozása titrálással28
N-terminális aminosavak meghatározása danzil reagnesel29
Aminosavak kvantitatív meghatározása ninhidrin reakcióval31
Fehérjék kvantitatív meghatározása Folin, Biuret reakcióval, Bradford reagenssel valamint UV abszorpciójuk alapján32
Fehérje konformáció változásának vizsgálata tripszines emészthetőség mérésével35
Citokrom c preparálása36
Citokróm c oxidált és redukált formáinak spektrofometirás mérése a látható színképtartományban37
Alfa-krisztallin preparálás marha szemlencséből38
Enzimológiai mérések40
Tirozináz aktivitás megoszlása gombában40
Kísérletek fehérjebontó enzimekkel41
Tripszin aktivitásának meghatározása Anson teszttel43
Tripszin eszencális -OH csoportjának módosítása PMSF-dal, tripszin koncentráció meghatározása specifikus gátlás segítségével44
Savas foszfatáz izolálása búzacsírából45
Savas foszfatáz kinetikai vizsgálata47
Savas foszfatáz szubzstrátspecifitásának, gátlásának és stabilitásának vizsgálata49
Kísérletek alkalikus foszfatázzal51
A torma peroxidáz vizsgálata52
Apiráz enzim preparálása54
Apiráz enzim aktivitásának mérése55
Gliceraldehid 3-foszfát dehidrogenáz preparálása sertésizomból, GAPD átkristályosítása, aktivitásának mérése56
A GADP szulfhidril csoportjainak szerepe a NAD+ koenzim megkötésében58
GAPD szulfhidril /-SH/ csoportjainak analízise Ellmann reakcióval59
D-aminosav oxidáz holoenzim aktivitásának mérése60
D-aminosav ocidáz (DAO) szerkezetének és működésének vizsgálata62
Lizozim tisztítása tojásfehérjéből, tisztaságának ellenőrzése gélelektroforézissel63
Alfa-kimotripszin inaktivizálódásának vizsgálata etanol jelenlétében65
Alfa-kimotripszin stabilizálása etanolos közegben polietilén glikollal66
Alfa-krisztallin stabilizáló hatásának vizsgálata67
Kísérletek rögzített enzimekkel68
Tejsav dehidrogenáz rögzítése69
A rögzített tejsav dehidrogenáz tulajdonságainak vizsgálata71
LDH enzim oszlopreaktorral végzett analitikai meghatározások73
Glükóz oxidáz rögzítése75
Nulkeinsavakkal kapcsolatos gyakorlatok
Májszövet DNS és RNS tartalmának meghatározása82
DNS meghatározása difenilaminnal82
RNS meghatározása orcinol reagenssel82
DNS és RNS eloszlásának meghatározása a differenciál centrifugálással nyerhető sejtmag és felülúszó frakcióiban83
DNS preparálás baktérium sejtből és a preparált DNS tisztaságának ellenőrzése agaróz gélen84
DNS preparálás Escherichia coli baktérium tenyészetből84
E. coli DNS preparátum tisztaságának ellenőrzése agaróz gélen85
DNS hiperkróm effektusának vizsgálata86
Nukleinsavak hidrolízise és vékonyrétegkromatográfiás vizsgálata87
Szénhidrátok meghatározása
Összcukortartalom meghatározása biológiai objektumokban89
A biológiai minta fehérje mentesítése89
Összcukortartalom meghatározás Anthron módszerrel89
Glükóz mennyiségi meghatározás glükózoxidázzal90
Glikogén izolálása májból és szerkezetének vizsgálata91
Glikogén izolálása májból91
A glikogén tisztaságának meghatározása92
A glikogén molekula szerkezetének vizsgálata93
Lipidek meghatározása
Foszfolipidek kvantitatív meghatározása97
Neutrális zsírok enzimatikus hidrolízise98
Foszfatidil-kolin és koleszterin preparálása tojás sárgájából100
Foszfatidil-kolin és koleszterin tisztaságának ellenőrzése vékonyréteg-kromatográfiával102
Összetett biokémiai rendszerek vizsgálata
Az aktív transzport vizsgálata élesztő sejtekben103
Permeabilitás vizsgálatok liposzómákon107
Enzimek szubcelluláris lokalizációja109
Élesztő sejtek rögzítése111
A pH hatásának vizsgálata a rögzített sejtek etanol fermentáló képességére114
Rögzített élesztő sejtek alkohol termelése116
Etanol termelés szabad és rögzített élesztősejtekkel117
Glikolízis tanulmányozása patkákny vörösvértestekkel119
Halak citokróm P450 függő monoxigenázainak vizsgálata121
Környezet-biokémiai vizsgálatok
Szövetkárosodás detektálására alkalmas enzimek (GOT, GPT) vizsgálata ponty szövethomogenizátumaiban127
Stesszhatás kimutatása vércukor és LDH szint mérésével129
Peszticidek okozta idegrendszeri károsodások detektálása131
A kolinészteráz in vitro gátlása methidationnal (számolási gyakorlat)132
Az acetil-kolin észteráz molekuláris formáinak megoszlása tavi ponty szerveiben134
Az LDH izoenzimek kinetikai mérése ponty szív- és laterális fehér izmából137
Hőmérsékleti akklitamizáció hatása az aerob és anaerob anyagcserére139
Az oxidatív stressz mérése140
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem