1.060.331

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biokémiai gyakorlatok

Szerző
Szerkesztő
Szeged
Kiadó: JATEPress
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 145 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Ábrákkal, táblázatokkal illusztrálva. 500 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Biokémiai elválasztástechnikai gyakorlatok
Aminosavak szétválasztása és meghatározása ioncserés vékonyréteg-kroma-tográfiával7
Cukrok elválasztása és kvalitatív analízise vékonyrétegkromatográfiás eljárással10
Lipidek vékonyrétegkromatográfiás vizsgálata13
Fehérjeoldat sómentesítése gélszűréssel13
Fehérjék móltömegének meghatározása gélkromatográfiával15
Szérumfehérjék elválasztása ioncserével DEAE-cellulóz oszlopon17
Savas foszfatáz izoenzimek szétválasztása DEAE-ellulóz oszlopon20
A GAPD affinitáskromatográfiás tisztítása22
Fehérjék molekulatömegének meghatározása SDS gélelektroforzéissel25
Fehérjék izoelektromos pontjának meghatározása29
Aminosavak, fehérjék és enzimek
Aminosavak és fehérjék vizsgálata32
Aminosavak pK értékeinek meghatáozása titrálással32
N-terminális aminosavak meghatáozása danzil reagnesel33
Aminosavak kvantitatív meghatározása ninhidrin reakcióval35
Fehérjék kvantitatív meghatározása Folin, Biuret reakcióval, Bradford reagenssel valamint UV abszorpciójuk alapján36
Fehérje konformáció változásának vizsgálata tripszines emészthetőség mérésével41
Citokrom c preparálása42
Citokróm c oxidált és redukált formáinak spektrofometirás mérése a látható színképtartományban44
Enzimológiai mérések45
Tirozináz aktivitás megoszlása gombában45
Kísérletek fehérjebontó enzimekkel47
Tripszin aktivitásának meghatározása Anson teszttel50
Tripszin eszencális -OH csoportjának módosítása PMSF-dal, tripszin koncentráció meghatározása specifikus gátlás segítségével51
Savas foszfatáz izolálása búzacsírából52
Savas foszfatáz kinetikai vizsgálata55
Savas foszfatáz szubzstrátspecifitásának, gátlásának és stabilitásának vizsgálata57
Kísérletek alkalikus foszfatázzal59
A torma peroxidáz vizsgálata62
Apiráz enzim preparálása63
Apiráz enzim aktivitásának mérése65
Gliceraldehid 3-foszfát dehidrogenáz preparálása sertésizomból, GAPD átkristályosítása, aktivitásának mérése67
Szulfhidril csoportok szerepének kimutatása a GAPD koenzimeinek megkötésében69
GAPD szulfhidril /-SH/ csoportjainak analízise Ellmann reakcióval70
D-aminosav oxidáz holoenzim aktivitásának mérése76
D-aminosav ocidáz (DAO) szerkezetének és működésének vizsgálata79
Rögzített enzimekkel végzett kísérletek81
Glükózoxidáz enzim rögzítése aldehid funkciós csoportot tartalmazó Szilokrom gélre81
Glükózoxidáz enzim rögzítése -NH2 csoportot tartalmazó fehérjemembránhoz83
Glükózoxidáz rögzítése aldeid- és p-benzokinon típusú hordozókon86
Nulkeinsavakkal kapcsolatos biokémiai gyakorlatok
Májszövet DNS és RNS tartalmának meghatározása94
DNS és RNS eloszlásának meghatározása a differenciál centrifugálással nyerhető sejtmag és felülúszó frakcióiban96
DNS preparálás baktérium sejtből és a preparált DNS hiperkróm effektusának vizsgálata97
Nukleinsavak hidrolízise és vékonyrétegkromatográfiás vizsgálata100
Szénhidrátok meghatározása
Összcukortartalom meghatározása biológiai objektumokban (Anthron módszer)103
Glükogén izolálása májból és tisztaságának meghatározása104
A glükogén molekula szerkezetének vizsgálata107
Glükóz mennyiségi meghatározás glükózoxidázzal111
Lipidek meghatározása
Foszfolipidek kvantitatív meghatározása113
Neutrális zsírok enzimatikus hidrolízise114
Foszfatidil-kolin és koleszterin preparálása tojás sárgájából116
Lecitin (foszfatidil-kolin) és koleszterin tisztaságának ellenőrzése vékonyréteg-kromatográfiával119
Összetett biokémiai rendszerek vizsgálata
Élesztő sejtek rögzítése121
A pH hatásának vizsgálata a rögzített sejtek etanol fermentáló képességére123
Rögzített élesztő sejtek alkohol termelése127
Enzimek szubcelluláris lokalizációja128
Glikolízis tanulmányozása patkákny vörösvértestekkel133
Környezet-biokémiai vizsgálatok
Szövetkárosodás detektálására alkalmas enzimek (GOT, GPT) vizsgálata ponty szövethomogenizátumaiban135
Stesszhatás kimutatása vércukor és LDH szint mérésével138
Peszticidek okozta idegrendszeri károsodások detektálása140
Az acetil-kolin észteráz molekuláris formáinak megoszlása tavi ponty szerveiben141
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem