1.063.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biokémiai alapfogalmak

A Testnevelési Főiskola hallgatói számára/Kézirat/Magyar Testnevelési Főiskola

Szerző
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 188 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: 3. változatlan utánnyomás. Kézirat. 10 fekete-fehér ábrával. Megjelent 114 példányban. Tankönyvi szám: J13-74.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Általános kémiai fogalmak
Az atom szerkezete, atom, molekula, elem, vegyület 5
Az atom alkotórészei (elektron, proton neutron) 5
Az atomok közötti kapcsolódás 10
Mendelejev-féle periódusos rendszer 15
Vegyületek kémiai jelölése 17
Oldott anyag mennyiségének megjelölése 19
Kémiai reakciók típusai 20
Az oldatok tulajdonságai 24
Kolloidok 26
A kémiai reakciók tulajdonságai 29
Szerves kémia
A szénatom tulajdonságai 39
A szénvegyületek felosztása 42
Homológ-sor 44
Több funkcionális csoportot tartalmazó vegyületek 48
Víz-kilépéssel összekapcsolódó vegyületek 53
Szénhidrátok 60
Szénhidrátok csoportosítása 60
1. A monoszaharidok legfontosabb képviselői 65
2. Diszaharidok 67
3. Poliszaharidok 68
Ciklusos vegyületek 69
Policiklusos vegyületek 72
Aliciklusos vegyületek 72
Heterociklusos vegyületek 74
Nukleinsavak 78
Szabad nukleotidok 82
Biokémia
Anyagcsere 91
Szénhidrátok lebontása 92
Oxigén hiányának hatása a reakciófolyamatra 94
Oxigén jelenlétének hatása a reakciófolyamatra 98
Terminális oxidáció 100
Glukóz direkt oxidációja 107
Cori-kör 110
Fotoszintézis 112
Zsírok anyagcseréje 113
Fehérjék anyagcseréje 114
Az anyagcserefolyamatok áttekintése 118
Az ammónia sorsa a szervezetben 120
Az anyagcserefolyamatok szabályozása 122
A különböző tápanyagok elégetéséhez szükséges oxigén mennyiségének jelentősége 129
Az egyes tápanyagok teljes lebontásakor hasznosítható energia
mennyisége 131
A sportmozgás jellege és a táplálkozás 132
A fehérjék szintézise 134
Alkalmazkodás 138
Mutáció 138
Víz-ion háztartás 140
Az izomműködés biokémiája 143
Biológiai alapfogalmak
Protoplazma 153
A sejt szerkezete 155
Sejthártya 156
Sejtorganellumok 156
Sejtmag 158
Enzimek
Prosztetikus csoport 163
Néhány biológiai alapfogalom biokémiai szempontból
Szaporodás 165
Öröklés 168
Biokémiai gyakorlatok
Oldékonyság vizsgálata 173
Telítetlen zsírsavak tulajdonságai 174
A kolloidok tulajdonságainak vizsgálata fehérjén 175
Dialízis 176
A fehérjék elsődleges szerkezete 177
A reakció bizonyítása 177
Szénhidrátok 179
Alkoholos erjedés 181
Az energia raktározása a szervezetben 183
Irodalomjegyzék 185
Tartalomjegyzék 186

Dr. Lángfy György

Dr. Lángfy György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Lángfy György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem