1.066.445

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biokémia

Szerző
Budapest
Kiadó: Egyetemi Könyvkiadó N. V.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 219 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Általános sejtbiokémia7
A biokémia feladatai. A sejt kémiai felépítése7
A sejt fehérjéinek felépítése és fizikokémiai tulajdonságai9
Aminosavak9
A fehérje felépítése15
Belső szerkezet18
Másodlagos kapcsolódások a fehérje molekulában24
A fehérjék mint kolloidok26
Fehérjék tisztítása28
A fehérjék reakciói29
A lipoidok szerepe a szervezetben. Permeabilitás30
A szénhidrátok jelentősége a sejtben37
A sejt anroganikus alkatrészeinek jelentősége45
A sejtmag felépítése és a nukleoproteidek48
A sejt alkotó elemeinek dinamikus állapota51
Fermentek56
A fermentek jellemző általános tulajdonságai57
A fermentek osztályozása61
Az energia felszabadítása és felhasználása64
Fermentáció65
Pasteur reakció73
Oxidáció74
A szervek biokémiája88
A vér biokémiája
A vér kémiai alkotó elemei88
A vér alkotó elemeinek jelentősége90
Plazma fehérjék90
Véralvadás94
A vér fermentjei96
A vér lipoid tartalmának jelentősége97
A maradék N jelentősége97
A vér anorganikus alkatrészeinek jelentősége97
A vér pH-jának fenntartása99
Belső miliő100
A vér szerepe az oxigén szállításában101
A hemoglobin kémiája101
A vér szerepe a légzésben115
Emésztés és felszívódás119
Nyál119
Gyomornedv120
Pankreásznedv és epe124
Bélnedv133
Baktériumok hatása a bélben136
Felszívódás137
Intermediér anyagcsere138
A fehérje lebontási termékek intermediér anyagcseréje139
Lipoidok intermediér anyagcseréje154
Szénhidrátok intermediér anyagcseréje159
Anorganikus só és vízháztartás169
Az izomszövet biokémiája170
Az izomműködéssel kapcsolatos kémiai folyamatok173
Az izom fehérjéinek szerepe az izom működésében176
Csont, porc- és kötőszövet, bőr biokémiája177
A máj biokémiája182
Vese és vizelet189
Idegszövet192
Vitaminok195
Vízben oldódó vitaminok196
B vitamin csoport196
C vitamin201
H vitamin, biotin202
P vitamin203
Zsírban oldódó vitaminok203
A vitamin203
D vitamin207
E vitamin210
K vitamin211

Dr. Straub F. Bruno

Dr. Straub F. Bruno műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Straub F. Bruno könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem