A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
Jelen könyv az otthoni, házi tartósítás rejtelmeibe vezet úgy, hogy az egészséges, finom és „bio" legyen. Részletek a tartalomból:
Mitől lesz a gyümölcs és zöldség „bio"? • Mi a különbség az intenzív, az alternatív és az ökológiai vagy biogazdálkodás között? • Miben különböznek az egyes módszerekkel termelt élelmiszerek? • Vásárláskor hogyan állapíthatjuk meg, hogy az egyes élelmiszereket mely módszerrel termelték? • Hol vásárolhatunk bioélelmiszereket? • Hogyan lesz a mi kertünkből biokert? • Miért romlanak meg egyes élelmiszerek? • Milyen tartósító eljárásokat alkalmazhatunk egy átlagos, mai magyar háztartásban? • Mi a különbség a natúrbefőzés és a biobefőzés között? • Biobefőzés a gyakorlatban (eszközök előkészítése, szedés, mosás, darabolás, felöntőlé, csírátlanítás, tárolás) • Receptek: Befőttek biogyümölcsből • Biogyümölcsdzsem és rostos gyümölcslé nyerése • Biolekvárok • Saláták, előételek és főzelékek biozöldségből •
A könyvet jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki...
Tovább
Fülszöveg
Jelen könyv az otthoni, házi tartósítás rejtelmeibe vezet úgy, hogy az egészséges, finom és „bio" legyen. Részletek a tartalomból:
Mitől lesz a gyümölcs és zöldség „bio"? • Mi a különbség az intenzív, az alternatív és az ökológiai vagy biogazdálkodás között? • Miben különböznek az egyes módszerekkel termelt élelmiszerek? • Vásárláskor hogyan állapíthatjuk meg, hogy az egyes élelmiszereket mely módszerrel termelték? • Hol vásárolhatunk bioélelmiszereket? • Hogyan lesz a mi kertünkből biokert? • Miért romlanak meg egyes élelmiszerek? • Milyen tartósító eljárásokat alkalmazhatunk egy átlagos, mai magyar háztartásban? • Mi a különbség a natúrbefőzés és a biobefőzés között? • Biobefőzés a gyakorlatban (eszközök előkészítése, szedés, mosás, darabolás, felöntőlé, csírátlanítás, tárolás) • Receptek: Befőttek biogyümölcsből • Biogyümölcsdzsem és rostos gyümölcslé nyerése • Biolekvárok • Saláták, előételek és főzelékek biozöldségből •
A könyvet jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki egészséges(ebb)en szeretne élni.
Vissza
Tartalom
AJÁNLÁS (Prof. Dr. Jávor Tibor) 7
ELŐSZÓ 9
MIÉRT VAN SZÜKSÉG KÖRNYEZETÜNK VÉDELMÉRE, BIOGAZDÁLKODÁSRA,
BIOÉLELMISZEREKRE, AVAGY MITŐL LESZ A GYÜMÖLCS ÉS A ZÖLDSÉG BIQ? 10
Mi a különbség az intenzív, az integrált és a természettel összhangban működő,
ökológiai mezőgazdasági módszerek között? 10
Miben különböznek az eltérő mezőgazdasági módszerekkel előállított élelmiszerek, és vásárláskor
hogyan állapíthatjuk meg, hogy az egyes élelmiszereket melyik módszerrel termelték? 15
Milyen élelmiszeripari adalékanyagok lehetnek a kereskedelmi forgalomban
kapható élelmiszerekben? 16
A nem ökológiai élelmiszereket feldolgozó tartósítóipar, segéd- és
adalékanyagairól - röviden 16
Ökológiai (bio) élelmiszerek üzemi feldolgozásakor felhasználható anyagok és E-számok 18
Hol vásárolhatunk bioélelmiszereket? 21
HOGYAN LESZ A MI KERTÜNKBŐL BIOKERT? 31
HOGYAN TARTÓSÍTSUK A BIOGYÜMÖLCSÖKET ÉS A BIOZÖLDSÉGEKET? 36
Miért kell tartósítani Magyarországon az élelmiszerek egy részét? 36
Miért romlanak meg az élelmiszerek? 36
Mi a különbség a natúrbefőzés és a biobefőzés között? 38
Milyen tartósító eljárásokat alkalmazhatunk egy átlagos, mai magyar háztartásban? 38
Hogyan válasszuk ki a megfelelő tartósító eljárást? 39
HOGYAN KÉSZÍTSÜNK BIOBEFŐTTET? 43
A biobefőzés munkafolyamatai 43
A biobefőzés négy munkafolyamatának sorrendje 44
Az üvegek áztatása, mosása és fertőtlenítése 44
A termések szedése, mosása és darabolása 45
A felöntőié elkészítése 46
Az üvegben lévő készítmény légtelenítése és hőkezelése 46
Hogyan válasszuk ki az egyes készítmények tartósításához megfelelő hőkezelést? 48
Hogyan tároljuk a tartósított bioélelmiszereket? 48
RECEPTEK 49
Befőttek készítése biogyümölcsökből tartósítószer és cukor nélkül 49
Vegyes befőttek biogyümölcsökből 64
Biogyümölcsdzsem és rostos ivólé gyors eljárással 65
Vegyes dzsem és rostos lé nyerése egy befőzésből 69
Biozöldség-készítmények az egészségesebb téli étrendhez - Saláták, savanyúságok, természetes ecetet és fűszereket tartalmazó felöntőlével 72
IRODALOM 87
RECEPTMUTATÓ 88
Katona Zsuzsa műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Katona Zsuzsa könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.