1.062.132

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biogyümölcsök és biozöldségek házi tartósítása

Vegyszerek, konzerválószerek és cukor nélkül

Szerző
Budapest
Kiadó: Golden Book Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 88 oldal
Sorozatcím: Diétás szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 19 cm
ISBN: 963-9275-36-0
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Jelen könyv az otthoni, házi tartósítás rejtelmeibe vezet úgy, hogy az egészséges, finom és „bio" legyen. Részletek a tartalomból:
Mitől lesz a gyümölcs és zöldség „bio"? • Mi a különbség az intenzív, az alternatív és az ökológiai vagy biogazdálkodás között? • Miben különböznek az egyes módszerekkel termelt élelmiszerek? • Vásárláskor hogyan állapíthatjuk meg, hogy az egyes élelmiszereket mely módszerrel termelték? • Hol vásárolhatunk bioélelmiszereket? • Hogyan lesz a mi kertünkből biokert? • Miért romlanak meg egyes élelmiszerek? • Milyen tartósító eljárásokat alkalmazhatunk egy átlagos, mai magyar háztartásban? • Mi a különbség a natúrbefőzés és a biobefőzés között? • Biobefőzés a gyakorlatban (eszközök előkészítése, szedés, mosás, darabolás, felöntőlé, csírátlanítás, tárolás) • Receptek: Befőttek biogyümölcsből • Biogyümölcsdzsem és rostos gyümölcslé nyerése • Biolekvárok • Saláták, előételek és főzelékek biozöldségből •
A könyvet jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki... Tovább

Fülszöveg

Jelen könyv az otthoni, házi tartósítás rejtelmeibe vezet úgy, hogy az egészséges, finom és „bio" legyen. Részletek a tartalomból:
Mitől lesz a gyümölcs és zöldség „bio"? • Mi a különbség az intenzív, az alternatív és az ökológiai vagy biogazdálkodás között? • Miben különböznek az egyes módszerekkel termelt élelmiszerek? • Vásárláskor hogyan állapíthatjuk meg, hogy az egyes élelmiszereket mely módszerrel termelték? • Hol vásárolhatunk bioélelmiszereket? • Hogyan lesz a mi kertünkből biokert? • Miért romlanak meg egyes élelmiszerek? • Milyen tartósító eljárásokat alkalmazhatunk egy átlagos, mai magyar háztartásban? • Mi a különbség a natúrbefőzés és a biobefőzés között? • Biobefőzés a gyakorlatban (eszközök előkészítése, szedés, mosás, darabolás, felöntőlé, csírátlanítás, tárolás) • Receptek: Befőttek biogyümölcsből • Biogyümölcsdzsem és rostos gyümölcslé nyerése • Biolekvárok • Saláták, előételek és főzelékek biozöldségből •
A könyvet jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki egészséges(ebb)en szeretne élni. Vissza

Tartalom

AJÁNLÁS (Prof. Dr. Jávor Tibor) 7
ELŐSZÓ 9
MIÉRT VAN SZÜKSÉG KÖRNYEZETÜNK VÉDELMÉRE, BIOGAZDÁLKODÁSRA,
BIOÉLELMISZEREKRE, AVAGY MITŐL LESZ A GYÜMÖLCS ÉS A ZÖLDSÉG BIQ? 10
Mi a különbség az intenzív, az integrált és a természettel összhangban működő,
ökológiai mezőgazdasági módszerek között? 10
Miben különböznek az eltérő mezőgazdasági módszerekkel előállított élelmiszerek, és vásárláskor
hogyan állapíthatjuk meg, hogy az egyes élelmiszereket melyik módszerrel termelték? 15
Milyen élelmiszeripari adalékanyagok lehetnek a kereskedelmi forgalomban
kapható élelmiszerekben? 16
A nem ökológiai élelmiszereket feldolgozó tartósítóipar, segéd- és
adalékanyagairól - röviden 16
Ökológiai (bio) élelmiszerek üzemi feldolgozásakor felhasználható anyagok és E-számok 18
Hol vásárolhatunk bioélelmiszereket? 21
HOGYAN LESZ A MI KERTÜNKBŐL BIOKERT? 31
HOGYAN TARTÓSÍTSUK A BIOGYÜMÖLCSÖKET ÉS A BIOZÖLDSÉGEKET? 36
Miért kell tartósítani Magyarországon az élelmiszerek egy részét? 36
Miért romlanak meg az élelmiszerek? 36
Mi a különbség a natúrbefőzés és a biobefőzés között? 38
Milyen tartósító eljárásokat alkalmazhatunk egy átlagos, mai magyar háztartásban? 38
Hogyan válasszuk ki a megfelelő tartósító eljárást? 39
HOGYAN KÉSZÍTSÜNK BIOBEFŐTTET? 43
A biobefőzés munkafolyamatai 43
A biobefőzés négy munkafolyamatának sorrendje 44
Az üvegek áztatása, mosása és fertőtlenítése 44
A termések szedése, mosása és darabolása 45
A felöntőié elkészítése 46
Az üvegben lévő készítmény légtelenítése és hőkezelése 46
Hogyan válasszuk ki az egyes készítmények tartósításához megfelelő hőkezelést? 48
Hogyan tároljuk a tartósított bioélelmiszereket? 48
RECEPTEK 49
Befőttek készítése biogyümölcsökből tartósítószer és cukor nélkül 49
Vegyes befőttek biogyümölcsökből 64
Biogyümölcsdzsem és rostos ivólé gyors eljárással 65
Vegyes dzsem és rostos lé nyerése egy befőzésből 69
Biozöldség-készítmények az egészségesebb téli étrendhez - Saláták, savanyúságok, természetes ecetet és fűszereket tartalmazó felöntőlével 72
IRODALOM 87
RECEPTMUTATÓ 88

Katona Zsuzsa

Katona Zsuzsa műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Katona Zsuzsa könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem