kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Bicsérdy Hédi: Bicsérdyék szakácskönyve | |
Mi a vegetarizmus? | 3 |
Anatomiai szempontok | 7 |
Nemzetgazdasági előnyök | 9 |
A népegészségügyről | 10 |
Hízás, fogyás | 11 |
A szépség és ifjuság megőrzése | 12 |
Kozmetika | 15 |
A vitaminokról | 17 |
Ásványi sók | 18 |
A fehérjék és a hústalan koszt | 19 |
A zsiradékokról | 20 |
Fűszerek | 20 |
Vegetárius koszt a gyakorlatban | 21 |
A szójababról | 21 |
Mikor és hogyan együnk? | 23 |
Néhány tudnivaló | 23 |
Receptek: | |
Levesek | 25 |
Krémlevesek | 30 |
Tojásos előételek | 31 |
Rizses előételek | 34 |
Pudingok | 34 |
Pörköltfélék | 36 |
Rakott ételek | 38 |
Töltött ételek | 41 |
Sült ételek | 43 |
Rántott szeletek | 45 |
Párolt főzelékek | 47 |
Főzelékek angolosan, vajjal | 49 |
Berántott főzelékek | 51 |
Főzelékek habarva | 54 |
Sült főzelékek | 56 |
Hideg salátamártások | 57 |
Mártások | 58 |
Burgonyás körítések | 61 |
Rizses körítések | 63 |
Tésztás körítések | 63 |
Kásakörítések | 65 |
Főtt saláták | 66 |
Zöld levesek saláták | 68 |
Paradicsomos saláták | 68 |
Káposztasaláták | 70 |
Reszelt saláták | 71 |
Darált saláták | 72 |
Tésztafélék | 72 |
Főtt tészták | 75 |
Kukoricás tészták és kásák | 76 |
Kenyérkészítés | 77 |
Szendvicsek | 78 |
Gyümölcsételek | 79 |
Gyümölcslevek | 81 |
Nyers főzeléklevek | 82 |
Teák | 82 |
Táblázatok | 83 |
Étrendek | 85 |
Kevésbbé szigorú nyersnap | 88 |
Nyers napok | 88 |
Déligyümölcsök | 90 |
Egytálétel | 90 |
Dr. Arany György: Mit egyen a beteg ember - A beteg és az egészséges ember diétás étrendje - Élet és Egészség Kiadás | |
A szerző előszava | 3 |
Bevezetés | 4 |
A diétás konyha technikája és elemi fogásai | 9 |
Az egyes betegségcsoportok diétái | |
Lázas beteg étrendje | 19 |
Szívbetegek étrendje | 21 |
Véredényelmeszesedés étrendje | 24 |
Vesebetegségek étrendje | 26 |
Gyomorhurut étrendje | 29 |
Savtalanság és csökkent savképződés étrendje | 32 |
Gyomorsavtúltengés étrendje | 34 |
Gyomor- és nyombélfekély diétája | 36 |
Székrekedés étrendje (idült) | 38 |
Hasmenés étrendje (idült) | 40 |
Epekőbetegség étrendje | 42 |
Hurutos sárgaság étrendje | 44 |
Vese és hólyagkőbetegség étrendje | 46 |
Soványító étrend | 48 |
Hízlaló étrend | 51 |
A köszvény étrendje | 52 |
Basedow-kór étrendje | 55 |
vészes vérszegénység étrendje | 57 |
Cukorbetegség étrendje | 59 |
A tüdőbaj étrendje | 63 |
Terhesség és gyermekágy étrendje | 65 |
Az öregkor étrendje | 67 |
Diétás konyhareceptek gyűjteménye | |
Levesek | 71 |
Húsfélék diétás receptjei | 76 |
Diétás halételek | 81 |
A diétás konyha mártásai | 84 |
Diétás főzelékek | 86 |
Kombinált nyersfőzelékek | 91 |
Diétás burgonya ételek | 92 |
Diétás darás, rizses ételek | 95 |
Húspótló tésztás, kásás főételek | 97 |
Diétás saláták | 105 |
torták | 123 |
Diétás befőttek és kompótok | 130 |
Gyümölcsételek diétás receptjei | 133 |
Az egészséges ember diétás kosztja | |
60 napi változatos étrend | 139 |
Tárgymutató | 150 |
Somogyi Lászlóné: Észszerű és gazdaságos táplálkozás - Művelt Nép Könyvkiadó - 1952 | |
Bevezetés | 3 |
A szervezet tápanyagszükséglete | 6 |
A biológiai érték fogalma a táplálkozásban | 22 |
Biológiailag magas értékű élelmiszerek és ételek | 26 |
Biológiailag magas értékű étkezések | 37 |
Helyes és helytelen konyhatechnika | 43 |
Az ételek romlása | 50 |
Az alkohol | 53 |
Befejezés | 55 |
Táplálkozzunk helyesen! - M. Kir. Közellátásügyi Miniszter Közellátási Hivatala | |
A zöldség és főzelékfélék téli tárolásának célja és jelentősége | 3 |
A zöldség és főzelékfélék téli tárolásáról általában | 4 |
A burgonya téli tárolása | 6 |
A káposzta téli tárolása | 8 |
Vöröskáposzta téli tárolása | 9 |
Kelkáposzta téli tárolása | 9 |
Bimbóskel téli tárolása | 9 |
Karfiol téli tárolása | 10 |
Kalarábé téli tárolása | 10 |
Sárgarépa téli tárolása | 10 |
Petrezselyem téli tárolása | 11 |
Paszternák vagy pasztinák téli tárolása | 11 |
Zeller téli tárolása | 12 |
Cékla téli tárolása | 12 |
Retek téli tárolása | 12 |
Feketegyökér vagy pozdor téli tárolása | 12 |
Torma téli tárolása | 12 |
Kardi téli tárolása | 12 |
Rebarbara és articsóka téli tárolása | 12 |
Laboda, spenót vagy paraj téli tárolása | 13 |
Mezei saláta (madár-, galambbegysaláta) téli tárolása | 13 |
Endivia saláta téli tárolása | 13 |
Cikória saláta téli tárolása | 13 |
Tök téli tárolása | 13 |
Vöröshagyma téli tárolása | 14 |
Fokhagyma téli tárolása | 14 |
Póré vagy pórhagyma téli tárolása | 14 |
Csomós vagy salottahagyma téli tárolása | 14 |
Metélő vagy gyephagyma téli tárolása | 15 |
Zöldpaprika téli tárolása | 15 |
Tojásgyümölcs (tojáscsucsor) téli tárolása | 15 |
A zöldség és főzelékfélék téli eltevése szárítás, aszalás útján | 16 |
Természetes szárítás, aszalás | 16 |
Mesterséges aszalás | 17 |
Az aszalásra szánt zöldség és főzelékfélék előkészítése | 18 |
Burgonya aszalása | 20 |
Fejeskáposzta aszalása | 20 |
Vöröskáposzta aszalása | 21 |
Kelkáposzta aszalása | 21 |
Karfiol aszalása | 21 |
Kalarábé aszalása | 21 |
Sárgarépa és karotta aszalása | 21 |
petrezselyem aszalása | 21 |
Zeller aszalása | 22 |
Vöröshagyma aszalása | 22 |
Tök aszalása | 22 |
Laboda vagy paraj aszalása | 22 |
Sóska aszalása | 22 |
Gomba aszalása | 22 |
Zöldbab aszalása | 23 |
Zöldborsó aszalása | 23 |
Az aszalt zöldség és főzelékfélék tárolása | 23 |
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése savanyítással, sózással | 24 |
Káposzta savanyítása | 25 |
Tarlórépa savanyítása | 26 |
Uborkasaláta sóban eltéve | 26 |
Zöldbab sóslében eltéve | 27 |
Tök sóslében eltéve | 27 |
Uborkasaláta sóban eltéve | 27 |
Tök sóban eltéve | 27 |
Gomba sóban eltéve | 28 |
Kapor, zöldpetrezselyem és egyéb ízesítőanyagok sóban eltéve | 28 |
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése ecettel | 29 |
Ecetesugorka téli eltevése | 29 |
Zöldparadicsom ecetben | 30 |
Zöldpaprika téli eltevése ecetben | 30 |
paprikasaláta téli eltevése ecetben | 31 |
Káposztával töltött paprika eltevése ecetben | 31 |
Vegyessaláta eltevése ecetben | 31 |
Dinnye eltevése ecetben | 31 |
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése gőzöléssel (dunsztolás) | 32 |
Besűrített paradicsom eltevése | 33 |
paradicsom eltevése egészben | 34 |
Zöldbab sósvízben eltéve | 35 |
Zöldbab ecetes sósvízben eltéve | 35 |
Zöldbab ecetes vízben eltéve | 36 |
Zöldborsó sóslében eltéve | 36 |
Zöldborsó eltevése rendes palackokban | 37 |
Spárga sósvízben eltéve | 37 |
Karfiol eltevése sósvízben | 38 |
Tök eltevése sósvízben | 38 |
Tök eltevése sós, ecetesvízben | 38 |
Tölteni való paprika sóslében | 39 |
Tölteni való paprika paradicsomban eltéve | 39 |
Lecsó vagy szerbpaprika sósvízben eltéve | |
Lecsó paradicsomlében eltéve | 40 |
Lecsó saját levében eltéve | 40 |
Paprikaíz készítése | 41 |
Gombasaláta ecetben eltéve | 41 |
Vegyessaláta ecetesvízben eltéve | 41 |
Sóska saját levében eltéve | 42 |
Paraj saját levében eltéve | 42 |
Sóska kevés zsírral eltéve | 42 |
Kovászosugorka készítése | 43 |
Hasznos tudnivalók | 44 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.