kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 72 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. Megjelent 103 példányban. 15 fekete-fehér ábrával illusztrált. Tankönyvi szám: J6-842. |
Előszó | 3 |
A biológiai és élelmiszeriparok népgazdasági jelentősége | 5 |
A biológiai és élelmiszeriparok történelmi fejlődése, a további fejlődés várható irányai | 8 |
A biológiai élelmiszeripari nyersanyagokra vonatkozó néhány általános ismeret | 17 |
A növényi sejtek felépitése | 17 |
Az állati test szövetei és szerkezetük | 29 |
Az élelmiszeripari nyersanyagok kémiai összetétele | 31 |
Élelmiszeripari nyersanyagok és élelmiszerek fontosabb fizikai tulajdonságai | 32 |
Fontosabb élelmiszeripari nyersanyagok | 34 |
Gabonafélék | 34 |
Olajos magvak, hüvelyesek | 34 |
Gyümölcsök | 34 |
Főzelékfélék | 34 |
Egyéb növényi nyersanyagok | 35 |
Állati eredetü nyersanyagok | 36 |
A biológiai és élelmiszeripari technológiák általános kérdései | 37 |
A biológiai élelmiszeripari technológiák legfontosabb müveletei | 39 |
Általános, nem speciálisan élelmiszeripari müveletek | 40 |
Szállitás | 40 |
Apritás | 41 |
Elválasztás | 41 |
Az élelmiszerek összetételének biztositását célzó műveletek | 42 |
Keverés, oldás | 42 |
Viztartalom eltávolitása, zsirtartalom eltávolitása | 42 |
Extrakció, diffuzió, desztilláció (lepárlás) | 42 |
Nem kívánatos komponensek mechanikai úton történő eltávolitása | 42 |
Fermentáció (erjesztés) | 43 |
Az élelmiszerek szerkezeti, kolloidikai, reológiai tulajdonságainak kialakitását célzó müveletek | 43 |
Az élelmiszerek jellegzetes érzékszervi tulajdonságok, élvezeti érték kialakitását célzó müveletek | 44 |
Az élelmiszerek tartósságát, az azokkal szemben támasztott higiéniai, és egészségügyi követelmények teljesitését célzó müveletek | 45 |
Fizikai elváltozások meggátlása | 45 |
Élelmiszerek kémiai romlásának gátlása | 49 |
A mikroorganizmusok okozta elváltozások meggátlása | 53 |
Az élelmiszerek jellegzetes megjelenési formájának biztositását szolgáló müveletek | 67 |
Az élelmiszeripari technológiák általános felépítése | 69 |
Irodalom | 70 |
Tartalomjegyzék | 71 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.