1.066.934

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ínyenc ételek

Húsok, levesek, halak és desszertek rafinált fűszerezéssel

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Kaposvár
Kiadó: Holló és Társa Könyvkiadó
Kiadás helye: Kaposvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Könnyen, gyorsan, finomat
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-684-414-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Egyszerűen fűszerezzünk rafináltan! A szerecsendió a burgonyapüréhez illik, ahogy a fahéj a szilvához... de miért ne fűszerezhetnénk egyszer másképp? Ez nem jelenthet problémát, ha a legjobb ínyencreceptek közül választhatunk. Próbáljuk ki a meleg uborkasalátát mentás joghurttal, a szerecsendiós csirkét mazsolával vagy a garnélát korianderes-kókuszos mártással. A desszertek sáfránnyal, fahéjas portóival vagy zöldcitromlével finoman ízesítve szintén ellenállhatatlanok. A tömör, áttekinthető fűszerismertető és a szerző sok tippje és trükkje garantálja a biztos sikert, az örömteli főzést és étkezést.

Tartalom

Gyakorlati tippek
Kis fűszerismertető4
Az ízleléstől a fűszerezésig4
Mediterrán fűszerezés5
Ázsiai fűszerezés6
Keleties fűszerezés7
Receptek
Finom előételek8
Meleg uborkasaláta mentás joghurttal9
Bulgursaláta10
Tonhalsaláta10
Sáfrányos mangóöntet12
Avokádó-wasabi öntet12
Hummus á l'orange (Narancsos csicseriborsókrém)13
Sárgarépa-datolya krém13
Ázsiai carpaccio bélszínnel15
Grillezett kecskesajttal töltött paradicsom15
Fetakrém pisztáciával és zöldfűszerekkel16
Fűszeres zöldségtekercs17
Rukolás fetatekercs17
Mandulás sáfrányleves19
Sárgabarack-paradicsom leves19
Zöldcitromos-kókuszos csirkehúsleves20
Ínycsiklandó főfogások22
Meggyes-chilis marharagu23
Citromos csirke kakukkfűvel25
Bárányfilé rozmaringgal és zellerpürével26
Szerecsendiós csirke mazsolával és mogyoróval29
Piláf bárányhússal és datolyával30
Szűzpecsenye almás-borókás mártással33
Mentás almával töltött pisztráng cukkiniágyon34
Paradicsomos halfilé37
Hal mogyorómártással37
Lazac szezámbundában, sárgabarack-öntettel39
Királyrák korianderes kókuszmártásban40
Spanyol tortilla sült paprikával és chilivel43
Karfiolcurry gyömbéres joghurttal44
Penne arrabiatta szarvasgombás vajjal44
Chilis burgonyapüré tojással és borsos vajjal47
Zöldségegytál48
Zöld omlett48
Csábító desszertek50
Narancssaláta pisztáciával és sáfrányos tejföllel51
Karamellizált kardamomos tejberizs52
Banán szerecsendiós vajban53
Sárgadinnye fahéjas portóival53
Fahéjas csokoládéhab chiliöntettel54
Édes gazpacho egzotikus gyümölcsökből54
Karamellizált alma mentás joghurttal56
Zöldcitromos-kókuszos sörbet56
Gyümölcsös-fűszeres italok58
Extra
Kislexikon59
Receptmutató60
Impresszum63
A 10 biztos tipp - a rafinált fűszerezés sikerének garanciája64

Bettina Matthaei

Bettina Matthaei műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bettina Matthaei könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ínyenc ételek

Szép állapotú példány.

Állapot:
860 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba