kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
Oldalszám: | 165 oldal |
Sorozatcím: | Kertünk, házunk, otthonunk |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-232-266-5 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Előszó | 5 |
A kisüzemi pulyka-, gyöngyös- és galambhústermelés közgazdasági jellemzői (Dr. László Lajosné) | 7 |
A pulyka-, a gyöngytyúk- és a galambhústermelés, -fogyasztás alakulása | 7 |
A kistermelés jövedelmezőségi viszonyai | 11 |
A fejlesztés lehetősége, iránya | 12 |
A termelés feltételeinek megteremtése | 14 |
Amit az adózásról tudni kell | 15 |
Pulykahústermelés (Benedek András) | 19 |
Termelésszervezés | 20 |
A nagyüzem kapcsolatfelvétele a kistermelővel | 21 |
A kapcsolat tartása | 22 |
A pulykanevelésre vállalkozó kistermelővel szemben támasztott követelmények | 23 |
Az elszámolás módja | 24 |
A pulykanevelés három fázisának legfontosabb termelési mutatói | 28 |
Az üzemarányok | 29 |
A pulykahústermelésben szerepet játszó hibridek | 30 |
A hazánkban forgalmazott hibridek | 31 |
A pecsenyepulyka utónevelése | 34 |
A pulyka-utónevelő és berendezése | 34 |
Az utónevelő épület | 34 |
Az utónevelő gépészeti és technológiai berendezései | 34 |
Állománysűrűség | 44 |
Az előnevelt pulykák szállítása, fogadása | 45 |
Istállóklíma a utónevelés alatt | 52 |
A hőmérséklet | 52 |
A páratartalom | 54 |
A szellőztetés | 54 |
A megvilágítás | 56 |
A takarmányozás | 57 |
Az itatás | 62 |
A vágás időpontja | 63 |
Nyilvántartások | 63 |
A gondozás alapelvei | 65 |
A pecsenyepulykával szemben támasztott minőségi követelmények | 67 |
A pecsenyepulyka átadásakor előforduló hibák | 68 |
Általános minőségi követelmények a szabvány szerint | 68 |
A pecsenyepulyka átadása vágásra, szállítása | 70 |
Gyöngytyúkhústermelés (Pintér Levente) | 73 |
Forgalmazás, termelésszervezés | 75 |
A gyöngytyúkhústermelésben szerepet játszó hibrid | 77 |
A pecsenyegyöngyös nevelése | 79 |
A pecsenyegyöngyösnevelés feltételei (intenzív nevelés) | 80 |
A nevelőépületek előkészítése a naposállatok fogadására | 81 |
A naposgyöngyösök fogadása, almozás | 83 |
Állománysűrűség | 84 |
Szellőztetés, páratartalom | 86 |
Fűtés, hőigény | 87 |
Megvilágítás | 88 |
Takarmányozás, itatás | 89 |
Takarmánykiegészítés | 93 |
Általános tennivalók | 93 |
A félintenzív nevelés | 95 |
Elhelyezés, előkészítés a fogadásra, állománysűrűség | 96 |
Kifutóztatás | 96 |
Hőmérséklet | 96 |
Megvilágítás | 97 |
Almozás | 98 |
Takarmányozás, itatás | 98 |
Testtömeg-gyarapodás | 98 |
A pecsenyegyöngyössel szemben támasztott minőségi követelmények | 100 |
A pecsenyegyöngyös szállítása | 102 |
Higiéniai és állategészségügyi tudnivalók | 105 |
Galambhústermelés (Dr. Ballai Attila) | 109 |
Termelésszervezés | 109 |
A kisüzemi galambhústermelésben szerepet játszó fajták | 112 |
Speciális haszongalambfajták | 113 |
A texán | 114 |
Óriás posta | 116 |
Carnoau | 117 |
A king fajta | 118 |
A húsgalamb-előállítás | 121 |
A tenyészanyag-megválasztás szempontjai | 121 |
Szaporaság | 122 |
Hústermelés | 125 |
Tenyészgalambok elhelyezése, tartása | 128 |
A galambházzal szemben támasztott követelmények | 130 |
A törzsállomány gondozása | 136 |
Volieres húsgalambtartás | 137 |
Ketreces húsgalambtartás | 138 |
Tenyésznövendék galambok nevelése | 141 |
Takarmányozás, takarmányértékesítés | 142 |
Tenyésznövendék galambok takarmányozása | 146 |
A húsgalambbal szemben támasztott minőségi követelmények | 147 |
Húsgalambok átadása vágásra, szállításra | 149 |
Irodalomjegyzék | 151 |
Függelék | 153 |
1. melléklet | 155 |
2. melléklet | 158 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.