1.067.672

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bemutatkozik a szárított zöldség termékcsalád

Szerző
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"A tartósítás története
A holnap élelméről az ember ősrégen - írott történelménél régebben - igyekszik gondoskodni. Évezredes szokás a táplálék tárolása, eltarthatóságának biztosítása.... Tovább

Előszó

Részlet:
"A tartósítás története
A holnap élelméről az ember ősrégen - írott történelménél régebben - igyekszik gondoskodni. Évezredes szokás a táplálék tárolása, eltarthatóságának biztosítása.
Minden háziasszony jól tudja, hogy a szabadon hagyott - a természet viszontagságainak, melegnek, nedvességnek kitett - élelmiszerek gyorsan megromlanak. A legtöbb - nem megfelelően tárolt - élelmiszer kitűnő táptalaja a mikrobáknak.
Valamennyi tartósító eljárás célja azonos: megakadályozni a mikrobák és egyéb tényezők kártevéseit.
A tartósítás egyik legősibb eszköze: eltávolítani, illetve csökkenteni a termékek víztartalmát, ugyanis a mikrobák csak megfelelően nedves környezetben tudnak kárt okozni. Ezen a megfigyelésen alapulnak a különféle szárító, aszaló eljárások.
Másik ősi tapasztalat, hogy az élelmiszerek hűvös, szellős helyen kevésbé romlanak meg. Ezért a hűvös helyiség a tartósított élelmiszerek tárolásának egyik fontos feltétele.
Az élelmiszerek szárítással való tartósításának hazai hagyományai több évszázadra tekintenek vissza.
Napjainkban inkább csak a zöldségféléket, gyümölcsöket és gombákat szokták aszalni. Ennek a múltja is sok száz éves, és az aszalás fogalma - s maga a kifejezés is - már a XVI. századi oklevelekben is megtalálható." Vissza

Tartalom

Levesek
Zellergaluska-leves
Tejszínes karottaleves
Egytálételek
Sajtos paprikafelfújt
Hagymalepény
Májas zöldségkrokett
Színes ragu
Zöldséges rizsgombóc
Zöldséges töltött padlizsán
Zöldséges-sonkás rizottó
Sajtos paszternákgombóc
Zöldséges-tarhonyás egytál
Vendégváráshoz, büféasztalra valók
Zöldséges piskóta
Zöldséges halsaláta
Paprikás túrótorta
Sajttekercs zöldséggel

Párkány Mihály

Párkány Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Párkány Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem