kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 153 oldal |
Sorozatcím: | Diétáskönyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-241-948-0 |
Alapvető tudnivalók | 9 |
Melyek a betegség étrendi kezelésének alapvető feltételei? | 10 |
Akut bélbetegségben javasolt diéta | 10 |
Mit szabad és mit nem szabad Önnek fogyasztani? | 11 |
Tanácsok a diétás ételek elkészítéséhez | 19 |
Az ételkészítés technológiája | 21 |
Hogyan is lehet az ételeket ízesebbé és nagyobb élvezeti értékűvé tenni? | 25 |
Hogyan kell mosogatni? | 26 |
A diétás ételek elkészítéséhez használható újabb edények | 28 |
Alapvető ismeretek a felhasznált energiáról | 31 |
Mintaétrendek | 33 |
Receptek | 38 |
A receptek alkalmazásához szükséges általános tudnivalók | 38 |
Levesek | 40 |
Levesbetétek | 55 |
Előételek | 58 |
Húsételek | 65 |
Rakott, töltött ételek | 75 |
Feltétek | 81 |
Mártások | 86 |
Főzelékek | 91 |
Köretek | 101 |
Saláták | 108 |
Tészták, édességek | 112 |
Gyümölcskészítmények | 121 |
Italok | 125 |
Táblázatok | 129 |
Útmutató a tápanyagtáblázat használatához | 129 |
Tápanyagtáblázat | 131 |
Élelmianyagaink ásványi alkotórészei | 140 |
Zsírszegény, diétás élelmiszeripari készítmények | 149 |
100 g tisztított élelmianyag pektintartalma g-ban | 150 |
Néhány tisztított élelmianyag rosttartalma (100g/g) | 150 |
Élelmianyagok tisztítási vesztesége | 151 |
Irodalom | 152 |
Ételmutató | 153 |