1.060.471

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Technika technológia I-II.

A vendéglátóipar korszerüsitésének időszerü kérdései/A termelési tevékenység korszerüsitése - Az értékesítési tevékenység korszerüsitése/Áruszállitás és raktározás korszerüsitése/Uj irányzatok a vendéglátóipar fejlődésében/Üzletvezető továbbképző tanfolyam

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet Bt
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 227 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 850 példányban. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. kötet

1. A vendéglátóipar korszerűsítésének időszerű kérdései
1.1. A. kereslet mennyiségi és minőségi változásai 2
1.2. A vendéglátóipari üzlethálózat fejlesztése 4
1.3. Üzlet átalakítás és korszerűsítés 7
1.4. Technika és technológia 8
2. A termelési tevékenység korszerűsítése
2.1. A cukrászati termelő üzemek termelésének korszerűsítése. 14
2.1.1. Központi termelés és helyszíni befejezés 14
2.1.2. A korszerű cukrászati üzem technológiája és gépesítése 16
2.2. Hidegkonyhák termelésének korszerűsítése 33
2.3. Az ételek előkészítésének, elkészítésének és tárolásának korszerűsítése a meleg konyhás üzletekben 40
2.3.1. Raktározás 41
2.3.2. Előkészítő műveletek 49
2.3.3. Elkészítő műveletek 58
2.3.4. Befejező műveletek 83
2.3.5. Kisegítő műveletek 87
2.4. Meleg ételt nagy mennyiségbe kiszállításra készítő konyhák 95
2.4.1. Nagykonyhák kialakulása a kereskedelmi vendéglátásban 95
2.4.2. Üzemélelmezési és gyermekélelmezési nagykonyhák 99
2.4.3. A nagykonyhák technikai és technológiai sajátosságai 102

II. kötet

3. Az értékesítési tevékenység korszerűsítése 5
3.1 önkiszolgáló üzletek 5
3.1.1 Az önkiszolgáló üzlethálózat bővítése, korszerűsítése 5
3.1.2 önkiszolgáló üzletek berendezése és felszerelése 10
3.1.3 Az önkiszolgálás korszerűsítésének lehetőségei 22
3.1.3.1 Lineáris önkiszolgálás 23
3.1.3.2 Szabad pályás önkiszolgálás 28
3.1.3.3 Gyorskiszolgáló rendszer 33
3.1.3.4 Forgópultos önkiszolgálás 35
3.1.3.5 Automata kiszolgálási rendszer 38
3.1.4 Az önkiszolgáló rendszer és a konyhatechnológia kapcsolata 46
3.1.5 Az önkiszolgálás lehetőségei a kereskedelmi és munkahelyi vendéglátásban 50
3.2 Ételbár 55
3.2.1 Az ételbárok fejlesztésének lehetőségei 55
3.2.2 Az ételbár technológiája 57
3.2.3 Az ételbár technikai berendezése 59
3.3 Az italt értékesítő üzletek korszerűsítése 66
3.4 Cukrászda és eszpresszó 75
4. Áruszállítás és raktározás korszerűsítése 83
4.1 Áruszállítás és mozgatás 83
4.2 Raktározás 88
5. Új irányzatok a vendéglátóipar fejlődésében 93
5.1 Félkész és késztermékek fokozott felhasználása 93
5.2 Nagykonyhák kapacitásának intenzív fejlesztése 97
5.2.1 Hőntartásos ételtartósítás 99
5.2.2 Gyorshűtés 101
5.2.3 Gyorsfagyasztás és mélyhűtött tárolás 103
5.3 üzlettípusok fejlődése 107
5.3.1 Termelés és értékesítés szerkezeti változásai 107
5.3.2 Az értékesítési módszerek 109
5.3.3 Nagy alapterületű üzletkomplexumok kialakulása 112
5.4 A technika korszerűsödése 115

Bekes Sándor

Bekes Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bekes Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Technika technológia I-II. Technika technológia I-II. Technika technológia I-II. Technika technológia I-II. Technika technológia I-II. Technika technológia I-II. Technika technológia I-II.

A borítók kissé kopottak.

Állapot:
1.880 Ft
940 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba