1.060.444

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Befőzés és egyéb konyhai praktikák

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím: Fog ez menni...
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 18 cm
ISBN: 978-963-09-7785-2
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen! Magabiztosan mozogsz majd a savanyúságok, befőttek, szörpök, aszalt gyümölcsök, pácolt húsok világában, és nálunk szokatlan, különleges eljárásokkal is megismerkedhetsz.
KEZDŐKNEK
Friss savanyúságok • Alkoholos szirupban
eltett gyümölcsök • Pesto • Csatni
HALADÓKNAK
Lekvárok és dzsemek • Gyümölcssajtok és -zselék
Szörpök és szirupok • Aszalás
MESTEREKNEK
Marmelád • Gyümölcs-curd • Vaj és sajt
Halak, húsok pácolása • Pástétomok
Tanácsaink, ötleteink és receptjeink segítségévei házi finomságok egész sorával töltheted meg kamrád polcait!

Tartalom

Kezdőknek
FRISS GYÜMÖLCSÖK FAGYASZTÁSA 20
Áfonyás-málnás fagyasztott „dzsem"
• Fagyasztott „dzsem" eperből
BLANSÍROZOTT ZÖLDSÉGEK FAGYASZTÁSA, PESTÓK 28
Bazsalikomos pesto • Korianderes-
diós pesto • Rukkolás pesto
OLAJBAN ELTETT ZÖLDSÉGEK 42
Zöldségek olasz módra • Vegyes
paprika olajban • Articsóka olajban
ALKOHOLBAN" ELTETT
GYÜMÖLCSÖK 46
Mandulás sárgabarack Amarettó-
ban • Cseresznye brandyben
• Kumvat vodkában • Sloe Gin
TARTÓSÍTÁS SÓVAL 52
Sóval tartósított citrom • Sóban
eltett uborka kaporral • Kimchi
SAVANYÚSÁGOK ÉS FAGYASZTOTT SAVANYÚSÁGOK 56
Fűszeres savanyú uborka • Vegyes
savanyúság • Lila káposztás sava-
nyúság • Piccalilli • Fagyasztott
savanyúság vajas kenyérhez
CSATNI ÉS RELISH 64
Szilvacsatni • Futóbabos-cukkinis
csatni • Paradicsomos-sült paprikás
csatni • Kukoricás-paprikás relish
• Fűszeres-sárgarépás relish
• Paradicsomos relish • Céklarelish
Haladóknak
GYÜMÖLCSSAJT ÉS GYÜMÖLCS VAJ 78
Membrillo • Szilvasajt • Almavaj
DZSEM ÉS LEKVÁR 86
Málnadzsem • Szilvadzsem fűsze-
res portóival • Feketeribizli-dzsem
• Cseresznyedzsem • Rebarbarás-
körtés-gyömbéres dzsem • Sárga-
baracklekvár • Szamócalekvár
• Őszibaracklekvár dióval
ZSELÉ 102
Szőlőzselé citrommal és szegfűszeggel
Ízesítve • Tőzegáfonya-zselé •
Rozmaringos zselé
SZIRUPOK ÉS SZÖRPÖK 110
Szederszirup • Szamócaszirup
• Mentaszörp • Feketeribizli-szörp
SZIRUPBAN ELTETT GYÜMÖLCSÖK 116
Őszibarack szirupban • Füge mézes
szirupban • Klementin karamellás
szirupban
SZÁRÍTÁS ÉS ASZALÁS 124
Sütőben szárított paradicsom
• Szárított gomba • Aszalt alma
Mestereknek
MARMELÁD 134
Narancsmarmelád • Marmelád
klementinből, whiskyvel Ízesítve
• Marmelád rózsaszín grépfrútból
GYÜMÖLCS-CURD 142
Vajas citromkrém (Lemon Curd)
• Vajas narancskrém (Orange Curd)
• Vajas málnakrém
VAJ ÉS SAJT 150
Sós és nem sós vaj • Fokhagymás-
zöldfűszeres lágy sajt
ALKOHOLOS ITALOK 158
Cider • Ringlóbor •
Bodzavirágpezsgő
HALAK PÁCOLÁSA 100
Gravlax • Rollmops (göngyölt pácolt
hering) • Sós hering
HÚSOK PÁCOLÁSA ÉS PÁSTÉTOMOK 174
Szárazon pácolt sonka • Nedves
páccal készült sonka • Marha-
pástétom * Sertés-rilette (sertés-
pástétom) • Konfitált kacsa
Tárgymutató 188

Amanda Wright

Amanda Wright műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Amanda Wright könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Befőzés és egyéb konyhai praktikák

Szép állapotú példány.

Állapot:
3.440 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba