Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. Negyedik, átdolgozott kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
1998 tavaszát írjuk... Naponta újabb és újabb levelek érkeznek, betegek, egészségesek különböző problémáikkal keresnek meg. Idézet az egyik levélből:
„...Nyárra várom első kisbabámat, s az ő számára keresek egy könyvet már fél éve, de hiába. Pest összes könyvesboltját, antikváriumát bejártuk, de nem találtuk a számunkra oly fontos könyvet. Ön írta és a címe: Befőzés cukor nélkül? ... Abban a reményben írok, hogy Ön tud segíteni. Szeretném, ha gyermekem egészségesebb ételeken nevelkedhetne, mint én..."
így került sor a negyedik kiadásra, hogy még sok kisbaba kapjon cukor, tartósítószer és ecet nélküli ételeket télen és nyáron is.
Mit is tartalmaz e kis füzet? Útmutatást a gyümölcsök, zöldségek télire való egészséges eltevésével kapcsolatban: Befőttekként eltett gyümölcsök MÉZZEL, natúr, kicentrifugált rostos levek, finom savanyúságok - ecet nélkül -, s majd az aszalás titkaira is felhívja a kedves olvasó figyelmét. Lekvárok, dzsemek, nyers „VEGETA" elkészítésének módja is...
Tovább
Fülszöveg
1998 tavaszát írjuk... Naponta újabb és újabb levelek érkeznek, betegek, egészségesek különböző problémáikkal keresnek meg. Idézet az egyik levélből:
„...Nyárra várom első kisbabámat, s az ő számára keresek egy könyvet már fél éve, de hiába. Pest összes könyvesboltját, antikváriumát bejártuk, de nem találtuk a számunkra oly fontos könyvet. Ön írta és a címe: Befőzés cukor nélkül? ... Abban a reményben írok, hogy Ön tud segíteni. Szeretném, ha gyermekem egészségesebb ételeken nevelkedhetne, mint én..."
így került sor a negyedik kiadásra, hogy még sok kisbaba kapjon cukor, tartósítószer és ecet nélküli ételeket télen és nyáron is.
Mit is tartalmaz e kis füzet? Útmutatást a gyümölcsök, zöldségek télire való egészséges eltevésével kapcsolatban: Befőttekként eltett gyümölcsök MÉZZEL, natúr, kicentrifugált rostos levek, finom savanyúságok - ecet nélkül -, s majd az aszalás titkaira is felhívja a kedves olvasó figyelmét. Lekvárok, dzsemek, nyers „VEGETA" elkészítésének módja is megtalálható benne. S a már közismerten káros tartósítószerek elhelyezésének módját is megtanulhatja. így alkalmazva nem találkozik közvetlenül gyümölcsünkkel, tehát káros mellékhatását nem éreztetheti velünk. CSAK HAGYOMÁNYOS CELOFÁN ALKALMAZÁSÁVAL érvényes a könyvben leírt tanács!
Mit kell tudnunk a mézről? Olyan elemeket tartalmaz, melyek a vér pótlásánál nélkülözhetetlenek. Más cukrokkal szemben nagy előnye éppen magas szőlőcukor-tartalmában rejlik, mert ez nem emeli a vér cukortartalmát azon szint fölé, amit a szervezet könnyen el ne viselne! Nyugtatóan hat a gyomorra, enyhíti a kínzó köhögést és az ízületi gyulladással járó fájdalmakat. Hol találunk egy táplálékot, amely nemcsak édes, de kiváló altatószer is? 15 perc alatt felszívódik. Rendkívül jó idegnyugtató.
E kis füzetben mindenre gyakorlati útmutatásokat kap. Kedves Háziasszonyok! Sok sikert kívánok e szép és igen hasznos munkához!
Vissza
Tartalom
TARTALOMJEGYZÉK
ELŐSZÓ negyedszer 5
"FRISS GYÜMÖLCS - NAGY ÁLDÁS" 10
FŰSZEREK 12
Télire készülni, de hogyan? 14
Befőzés - cukor nélkül? 14
I. BEFŐZÉS 21
Előkészületek 21
IVÓLEVEK, ROSTOS GYÜMÖLCSLEVEK 21
Ivólevek puhább gyümölcsökből: földieper, málna,
ribizli, eper (vagy fán termő szeder), feketeszeder,
egres, bodzabogyó, cseresznye, meggy stb 23
Ivólevek meggyből, cseresznyéből, almából,
körtéből, sárga- és őszibarackból, szilvából 24
Rostos lé: birsalmából, birskörtéből 25
Szőlőből készült must 26
Rostos szőlőlé 26
Paradicsom ivólé 26
Rebarbara 27
Rostos lé rebarbarából 27
Bodzavirágszörp 28
GYÜMÖLCSKOMPÓTOK 29
Rebarbarabefőtt 31
ÍZEK, DZSEMEK, LEKVÁROK 31
ZÖLDSÉGEK BEFŐZÉSE 36
Nyers vegeta 37
Lecsó télire 37
Padlizsános lecsó 38
Padlizsánkrém 39
Fokhagymával spékelt padlizsán - télire 40
Paradicsomos zöldbab 40
Zöldbablecsó 41
Fejtett babból készített lecsó 41
Paradicsompaprikából készített pép 42
ZÖLD LEVELEK SÓBAN 42
Csalán - gyermekláncfű 43
SAVANYÚSÁGOK 44
Savanyúkáposzta 44
Brassói savanyúság 45
Paradicsompaprikából savanyúság 46
Töltenivaló paprika 47
Káposztával töltött paprika 47
Vegyes őszi saláta 48
Vegyes őszi savanyúság 48
II. ASZALÁS 49
III. NYERS TÁROLÁS 55
GYÓGYNÖVÉNYEK 57
ARANYIGAZSÁGOK 58
UTÓSZÓ 63
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.