1.062.058

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Befőzés

Befőzés. Lekvárok, savanyúságok, mártások, italok/100 recept

Szerző
Grafikus
Fotózta
Budapest
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím: Frank Júlia konyhája
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-13-5833-9
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


Bevezető
A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám féltve őrzött régi receptje, más részük pedig újfajta, modern, de kipróbált... Tovább

Előszó


Bevezető
A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám féltve őrzött régi receptje, más részük pedig újfajta, modern, de kipróbált készítmények receptje, sokuk a saját kísérletezésem eredménye. Receptkönyvem írásakor két dologra törekedtem: egyrészt a kiskerttulajdonosokra való tekintettel igyekeztem a kertben megtermő gyümölcsök és zöldségek tartósításának módját megadni, másrészt figyelembe vettem, hogy manapság semmi sem olcsó. Tehát amit csak lehet, érdemes ehetővé és eltarthatóvá tenni. Könyvem segítséget ad ahhoz, hogy a hétköznapi nyersanyagokat ünnepi csemegévé vagy kiegészítő fogássá varázsoljuk, Vissza

Tartalom


Bevezetés 5
Befőzés otthon 6
Tartósítás fagyasztással 10
Szárításos tartósítás 12
ÉDESSÉGEK 13
Lekvárok, dzsemek 13
Almalekvár 13
Feketeribizli-lekvár 13
Kajszibarackdzsem 14
Sárgabarackdzsem cukor és tartósító nélkül 14
Narancsdzsem 15
Hamis narancsdzsem 15
Citromdzsem 15
Mandarinlekvár 16
Rebarbarás eperlekvár 16
Epres sárgabaracklekvár 17
Banános eperdzsem 17
Mackók kedvence 17
Mandulás sárgabaracklekvár 18
Bolondított eperlekvár 18
Ribizlidzsem vérnaranccsal 18
Részeges szilvalekvár 19
Muskotályos körtelekvár 19
Befőttek 20
Piros rumos fazék 20
Szederbefőtt 20
Eperbefőtt 21
Rumos meggybefőtt 21
Vörösboros meggybefőtt 21
Szódavizes meggy 22
Zölddió-befőtt 22
Őszibarackbefőtt 23
Birsalmabefőtt 24
Fahéjas nyers szilvabefőtt 24
Egyéb gyümölcskészítmények 25
Almazselé 25
Málnazselé 25
Narancszselé 26
Szőlős citromzselé 26
Feketeribizli-zselé 26
Egressajt 27
Cukrozott dinnyehéj 27
Cukrozott narancshéj 28
Dióbél szirupban 28
Cukorban főtt narancs 28
Egyszerű cukrozott gyümölcs 29
Kajszibarack-kocsonya 29
Mustban főtt alma 30
Birsalmasajt 30
Birs cukorban 31
Nyers rebarbaravelő 31
SÓSSÁGOK 32
Zöldségek ételek 32
Olajos paradicsom 32
Nyers paradicsom - másképpen 32
Sóskapüré 33
Ecetes tök főzeléknek 33
Ecetes zöldbab 33
Tölteni való zöldpaprika paradicsomban 34
Savanyúságok és saláták zöldségből 35
Borsos-fokhagymás saláta 35
Céklasaláta 35
Hagymás zöldbabsaláta 35
Kapros gombasaláta 36
Paprikasaláta 36
Kukoricasaláta 37
Főtt zöldparadicsom-saláta 37
Gombás zöldségsaláta 38
Macedón saláta 38
Kovászos uborka szőlővel 39
Csemege uborka 39
Ecetes-tárkonyos uborka 40
Karfiolos csalamádé 40
Patisszoncsalamádé 41
Apró kukorica ecetben 41
Pácolt fokhagyma 41
Gyömbéres-tárkonyos gyöngyhagyma 42
Marinált paradicsompaprika 42
Káposztával töltött paradicsompaprika 43
Ecetes karfiol 43
Savanyú spárgatök 43
Tormás-kapros patisszon 44
Zöld paradicsom csípős lében 44
Imádnivaló savanyúság 45
Savanyúságok gyümölcsből 46
Boros alma egészben 46
Savanyú zöld alma 46
Ecetes-fűszeres meggy 47
Boros meggy 47
Birsalma mustban 47
Ecetes birsalma 48
Ecetes cseresznye Frank módra 48
Ecetes görögdinnye 49
Ecetes őszibarack 49
Ecetes sárgadinnye 50
Ecetes szilva 50
Mustáros meggy 51
Savanyú ribiszke 51
Fűszermártások húsok és zöldségek mellé 52
Almachutney 52
Mazsolachutney 52
Paradicsomchutney 53
Körtechutney 53
Házi mustár 53
Ketchup 54
Korianderes szilvamártás 54
Ajvár 54
Gyümölcsecetek és ételízesítők 55
Gyümölcsecet 55
Mézecet 55
Szederecet 55
Szegfűszegecet 56
Tárkonyecet 56
Tormás ecet 56
Almás-zöldséges paradicsompüré 56
Hagymás paradicsompüré 57
Nyers, fűszeres paradicsompüré 56
Gombás mártásízesítő 58
Csípős lecsópüré 58
Italok 59
Málnalé cukor nélkül 69
Meggy ivólé édesen, cukor nélkül 59
Rostos eperszörp 60
Tutti-frutti likőr 60
Mézes diópálinka 61
Meggylelke 61
Receptmutató 62

Frank Júlia

Frank Júlia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Frank Júlia könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Befőzés Befőzés Befőzés Befőzés
Állapot:
1.640 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba