Befőzés
Házi tartósítás
Szerző
Budapest
Kiadó: | Papp-Ker Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: |
Ragasztott papírkötés
|
Oldalszám: | 160
oldal
|
Sorozatcím: | Süssünk, főzzünk |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar
|
Méret: |
20 cm x 14 cm
|
ISBN: | 963-00-7336-6 |
| |
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
Előszó
Sokan kiskerttulajdonosok. Így sok városi ember is érezhet örömet, amikor saját termését begyűjti. Ez után az öröm után következik a gond, mit kezdjünk azzal a termésmennyiséggel, amit nem tudunk...
Tovább
Előszó
Sokan kiskerttulajdonosok. Így sok városi ember is érezhet örömet, amikor saját termését begyűjti. Ez után az öröm után következik a gond, mit kezdjünk azzal a termésmennyiséggel, amit nem tudunk azonnal elfogyasztani. A legtöbb gyümölcsre, zöldségfélére a rövid eltarthatóság jellemző. Ezért, ha a termelő későbbre is akar gyümölcsöt és zöldséget hagyni, akkor tartósítania kell.
Azok a háziasszonyok is befőznek, akiknek, nincs kertjük, mert nyáron sokkal olcsóbban lehet hozzájutni a zöldséghez, gyümölcshöz.
Milyen nagyszerű, ha télen leemelhetünk a kamra polcáról egy-egy üveg lekvárt sütemények készítéséhez, dzsemet a reggelihez, zöldségfélét a levesbe vagy köretnek, befőttet, savanyúságot a főételek mellé.
Az okosan gazdálkodó háziasszony tavasztól őszig zöldségek és gyümölcsök érésének idején - már gondol arra, hogy a zord napokon is változatos és egészséges ételek, kerüljenek az asztalra.
Aki már egyszer megismerte a nyár ízeit idéző, házilag tartósított finomságokat, az tudja, hogy megéri az időt és fáradságot azok elkészítése.
Fontos, hogy a tartósítás a lehető leggyorsabb és legtökéletesebb legyen, hogy a nyert készítmény ízletes, egészséges és tartós maradjon. Mindezeket csak akkor lehet teljesíteni, ha a legmegfelelőbb tartósítási eljárást alkalmazzuk és hibátlan, friss nyersanyagot dolgozunk fel. Könyvünk a házi tartósítás minden válfaját - befőttek, lekvárok és dzsemek, szörpök és ivólevek, befőzéssel eltett zöldségfélék, savanyúságok, fagyasztással tartósított élelmiszerek, szárított és aszalt zöldségek és gyümölcsök - felöleli, illetve a hagyományos befőzési módszerek mellett magában foglalja a modern konyhatechnikai eszközök, a gyümölcscentrifuga, mikrohullámú sütő stb. adta lehetőségeket is.
Reméljük, hogy az itt közreadott receptek, ötletek és jó tanácsok segítséget nyújtanak abban, hogy étrendünk a téli hónapokban is változatos és egészséges legyen.
Vissza
Fülszöveg
Könyvünk a házi tartósítás minden válfaját - befőttek, lekvárok és dzsemek, szörpök és ivólevek, befőzéssel eltett zöldségfélék, savanyúságok, fagyasztással tartósított élelmiszerek, szárított és aszalt zöldségek és gyümölcsök - felöleli, illetve a hagyományos befőzési módszerek mellett magában foglalja a modern konyhatechnikai eszközök, a gyümölcscentrifuga, mikrohullámú sütő stb. adta lehetőségeket is.
Azok a háziasszonyok is befőznek, akiknek nincs kertjük, mert nyáron sokkal olcsóbban lehet hozzájutni a zöldséghez, gyümölcshöz.
Milyen nagyszerű, ha télen leemelhetünk a kamra polcáról egy-egy üveg lekvárt sütemények készítéséhez, dzsemet a reggelihez, zöldségfélét a levesbe vagy köretnek, befőttet, savanyúságot a főételek mellé.
Az okosan gazdálkodó háziasszony tavasztól őszig - a zöldségek és gyümölcsök érésének idején - már gondol arra, hogy a zord napokon is változatos és egészsége ételek kerüljenek az asztalra. Aki már egyszer megismerte a nyár ízeit idéző, házilag...
Tovább
Fülszöveg
Könyvünk a házi tartósítás minden válfaját - befőttek, lekvárok és dzsemek, szörpök és ivólevek, befőzéssel eltett zöldségfélék, savanyúságok, fagyasztással tartósított élelmiszerek, szárított és aszalt zöldségek és gyümölcsök - felöleli, illetve a hagyományos befőzési módszerek mellett magában foglalja a modern konyhatechnikai eszközök, a gyümölcscentrifuga, mikrohullámú sütő stb. adta lehetőségeket is.
Azok a háziasszonyok is befőznek, akiknek nincs kertjük, mert nyáron sokkal olcsóbban lehet hozzájutni a zöldséghez, gyümölcshöz.
Milyen nagyszerű, ha télen leemelhetünk a kamra polcáról egy-egy üveg lekvárt sütemények készítéséhez, dzsemet a reggelihez, zöldségfélét a levesbe vagy köretnek, befőttet, savanyúságot a főételek mellé.
Az okosan gazdálkodó háziasszony tavasztól őszig - a zöldségek és gyümölcsök érésének idején - már gondol arra, hogy a zord napokon is változatos és egészsége ételek kerüljenek az asztalra. Aki már egyszer megismerte a nyár ízeit idéző, házilag tartósított finomságokat, az tudja, hogy megéri az időt és fáradságot azok elkészítése.
Fontos, hogy a tartósítás a lehető leggyorsabb és legtökéletesebb legyen, hogy a nyer készítmény ízletes, egészséges és tartós maradjon. Mindezeket csak akkor lehet teljesíteni, ha a legmegfelelőbb tartósítási eljárást alkalmazzuk és hibátlan, friss nyersanyagot dolgozunk fel.
Reméljük, hogy az itt közreadott receptek, ötletek és jó tanácsok segítséget nyújtanak abban, hogy étrendünk a téli hónapokban is változatos és egészséges legyen.
Vissza