Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Második kiadás 2. változatlan utánnyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Előszó
A szakkönyvsorozat újabb tagjaként a pincéreknek, vendéglátóipari-, gyorsétkeztetési eladóknak kívánunk segítséget nyújtani a szakmai vizsgára való felkészülésben. Az Európai Uniós kihívások...
Tovább
Előszó
A szakkönyvsorozat újabb tagjaként a pincéreknek, vendéglátóipari-, gyorsétkeztetési eladóknak kívánunk segítséget nyújtani a szakmai vizsgára való felkészülésben. Az Európai Uniós kihívások megkövetelik, hogy a vendégekkel közvetlen kapcsolatban lévő pincérek, vendéglátóipari-, gyorsétkeztetési eladók idegennyelvi kommunikációja magas szinten történjék mindkét fél megelégedésére.
Szeretnénk köszönetet mondani a Gundel étterem munkatársainak, kiemelten Farkas Józsefnek, Gloviczki Ákosnak és Fabók Mihálynak, akik jelentős segítséget nyújtottak szakmai tapasztalataik átadásával.
A könyv első hat fejezete (Brush up on Your English) nyelvi alapozó, tartalmazza a kezdők részére a minimális nyelvismereteket. A nem kezdők pedig felfrissíthetik meglévő tudásukat (A2, B1). A csoportok felkészültségi foka alapján határozzuk meg az alapozó rész feldolgozására szánt időt. A nyelvgyakorlók továbbhaladását teszttel segítjük.
A következő tíz fejezet speciális szakmai ismeretanyagot dolgoz fel, mely tartalmazza a felszolgálói teendőket a kapcsolatteremtéstől a rendezvényszervezésig bezárólag. A szakmai anyag felöleli a teljes gyakorlati követelményeket, párbeszédekkel, feladatokkal, szófordulatokkal kiegészítve, bízva abban, hogy hozzájárul sikereik eléréséhez.
Minden fejezet párbeszédből, a szakmai nyelvi vizsga anyagához kapcsolódó leíró részből, részletes szó- és kifejezés-gyűjteményből áll, segíti azokat a hallgatókat is, akik önállóan készülnek a vizsgára. A szakmai szókincs terjedelmére tekintettel javasoljuk a szakmai szótár (Hőnyiné dr. Stephanides Éva: Szakmai szótár pincérek és vendéglátó pultosok számára, angol-magyar/magyar-angol. KIT Kiadó, melyet Word List néven jelöltünk), illetve könyvsorozatunk tagjaiként megjelenő további kiadványaink egyidejű használatát. A fejezetekhez nyelvtani magyarázatok és gyakorló feladatok tartoznak.
Vissza
Fülszöveg
Az "Enjoy Your Food" című könyv folytatásában a "Be Our Guest"-ben a szerzők a nemzetközi konyhaművészet tanulóit egy világkörüli utazás során kísérik el az ízek gyönyörébe.
Ez a kötet a pincéreknek és vendéglátósoknak íródott. Általános ismereteket tartalmaz különféle vendéglátó létesítményekről: ínyenc- és nemzetiségi éttermekről, gyorséttermi láncokról, kávéházakról, cukrászdákról, bor- és sörbárokról és kiskocsmákról.
Leírja a pincérek, vendéglátó háziasszonyok (hostessek), borszakértő pincérek (sommelier-k) és bárpultosok (bartenderek) munkájával kapcsolatos feladatokat is.
A könyv változatos témái között megtalálhatjuk a konyhai felszereléseket, gépeket, eszközöket és ezek rendeltetését, továbbá a mérés, a darabolás és a hőkezelés folyamatait, az élelmiszerek, az italok beszerzését és tárolását, valamint a felszolgálási módokat. Külön rész foglalkozik a fűszerekkel és gyógynövényekkel, ételízesítőkkel, édesítőszerekkel, zsírokkal, olajokkal, gyümölcsökkel zöldségekkel és...
Tovább
Fülszöveg
Az "Enjoy Your Food" című könyv folytatásában a "Be Our Guest"-ben a szerzők a nemzetközi konyhaművészet tanulóit egy világkörüli utazás során kísérik el az ízek gyönyörébe.
Ez a kötet a pincéreknek és vendéglátósoknak íródott. Általános ismereteket tartalmaz különféle vendéglátó létesítményekről: ínyenc- és nemzetiségi éttermekről, gyorséttermi láncokról, kávéházakról, cukrászdákról, bor- és sörbárokról és kiskocsmákról.
Leírja a pincérek, vendéglátó háziasszonyok (hostessek), borszakértő pincérek (sommelier-k) és bárpultosok (bartenderek) munkájával kapcsolatos feladatokat is.
A könyv változatos témái között megtalálhatjuk a konyhai felszereléseket, gépeket, eszközöket és ezek rendeltetését, továbbá a mérés, a darabolás és a hőkezelés folyamatait, az élelmiszerek, az italok beszerzését és tárolását, valamint a felszolgálási módokat. Külön rész foglalkozik a fűszerekkel és gyógynövényekkel, ételízesítőkkel, édesítőszerekkel, zsírokkal, olajokkal, gyümölcsökkel zöldségekkel és húsokkal épp úgy, mint az alapvető tápanyagokkal, adalékanyagokkal, valamint a felhasználásukkal. A receptek az előételektől, a koktélokig, a desszertektől - úgy mint a rétes, a főtt tészták, a gombócok, a palacsinták, a pudingok, a felfújtak - az étkezés utáni italokig, a speciális és a vegetáriánus étrendig és a diabetikus készítményekig terjednek.
A kulturális ismereteket is tartalmazó szövegek bemutatják a kávé, a tészták, a sör történetét, továbbá szó esik a híres budapesti Gundel étteremről és a nemzetközi ételekről. Nagy-Britanniát Európa gyorsétkeztetési fővárosának mutatja be, leírja a francia konyha és borok változatosságát, az "egészséges" olasz konyhát, az indiai tájjellegű konyhát, amely tükrözi a hinduizmus vegetáriánus szellemiségét. Említést tesz az indiai fűszerek különleges ízéről és gyógyhatásáról.
Számos magyar és nemzetközi recepten keresztül különböző kultúrákba és étkezési szokásokba nyerhetünk bepillantást. Hálaadási, karácsonyi és húsvéti menüket is találhatunk a könyvben.
A "Be Our Guest" című könyv második része az angol nyelv alapjainak az elsajátításán túl bonyolultabb nyelvtani szerkezetekkel is foglalkozik, mint például a feltételes mód vagy a szenvedő szerkezet. A beszédcentrikusságon alapuló könyv párbeszédeket és hasznos nyelvi szerkezeteket használ szituációs játékok előadásához, élethű helyzetek megteremtésével.
A közmondások, melyek az ételekkel kapcsolatos szókincset használják fel, szórakoztató pedagógiai eszközként szolgálnak. Az átfogó szószedet, a gyakorló feladatok és a fejlődést ellenőrző tesztek könnyebbé teszik az angol nyelv tanulását ezen a szinten, az időnkét fel-felbukkanó tréfák pedig humort is visznek a könyvbe.
Bár a könyv magyar anyanyelvűek részére íródott, érdekes lehet azonban az angol nyelvet beszélők számára is, akik a majdani éttermi vezetők, konyhafőnökök, valamint egyéb vendéglátósok csoportját fogják képezni.
Vissza
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.