1.062.439

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

BBC GoodFood Világkonyha 2020. március

IX. évfolyam 3. szám

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Ventus Commerce Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 98 oldal
Sorozatcím: BBC GoodFood Világkonyha
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A mindenre is jó leves
Ülök a gép előtt, és köhögök, veszettül fáj a torkom. Az egyetlen gyógyír rá a gőzölgő leves, lehetőleg lassan főtt húsleves. (Ezzel mélyen egyetért dietetikusunk, Kovács... Tovább

Előszó

A mindenre is jó leves
Ülök a gép előtt, és köhögök, veszettül fáj a torkom. Az egyetlen gyógyír rá a gőzölgő leves, lehetőleg lassan főtt húsleves. (Ezzel mélyen egyetért dietetikusunk, Kovács Judit is.) Ilyenkor arra az ízre vágyom, amelyet 1989 óta egyszer kóstoltam. Nem a rendszerváltozáshoz kötöm ezt az emléket, hanem nagymamám halálához. Akkor tűnt el az a húsleves az életemből, amelyet úgy imádtam, és csak egy barátnőm anyukája készített ugyanolyan tökéleteset. Azóta se senki. Én sem. Vissza

Tartalom

A hónap témája levesek
6 Három szuperélelmiszer - levessel a Föld körül
9 Amit lehet, készítsünk el magunk! Korányi Gergő receptjei
12 Kiadós zöldséglevesek Hozzunk napfényt a sötét, téli napokba ezekkel az élénk színű, tápláló levesekkel! Ráadásul mindegyik jól bírja a fagyasztást és az újramelegítést is.
14 Levesek dietetikai megítélése Kovács Judit rovata
16 Apám gulyáslevese Dragomán György rovata
Napi menü
18 Végre tavasz! Csak azért, mert átlagos hétköznap este van, még ehetünk valami finomat és különlegeset.
23 Mindenhogy jó! Ez a kenyér édes vagy sós snackként is fogyasztható. Tálalhatjuk csatnival és érett cheddarral, sőt a krémsajt vagy a méz is illik hozzá.
24 Akik nem kérnek a zöldségekből Munkatársunk, Cassie Best új és egyszerű receptötletekkel kínál megoldást hétköznapi főzési problémáinkra.
26 Márciusi jegyzetek Itt van a zöldek ideje, és milyen régóta vártunk már erre!
28 Vacsora 30 perc alatt Azt minden háziasszony tudja, hogy a rohanós hétköznapokra jobb előre készülni. Legyen otthon főtt rizs, száraztészta, néhány konzerv paradicsom, bab meg csicseriborsó, és érdemes a vasárnapi sült csirke maradékát is félretenni.
33 Süssünk sörrel! Ünnepeljük meg mi is Szent Patrik napját március 17-én egy korsó sörrel vagy ezzel a sörös desszerttel!
34 Desszert Mexikóból Ez a klasszikus mexikói torta a hozzá használt háromfajta tejről (tres leches) kapta a nevét.
Egészségesen
36 Egészséghírek márciusra Ebben a hónapban tippeket adunk a jobb alváshoz, eláruljuk, miért olyan jó a kókuszliszt, és egy remek palacsintareceptet is mutatunk.
38 Készítsünk több adagot! Gyors falafel
42 Használjunk fel mindent! Most egy egész hetes menütervet mutatunk, amelyhez pontos bevásárlólistát készítettünk. Így egyáltalán nem keletkezik élelmiszer-hulladék a konyhánkban.
Hétvégére
48 A legjobb vasárnap! Akár egy lélegzetelállító vegetáriánus főfogást szeretnénk, akár egy hagyományos vasárnapi sültet, van hozzá elronthatatlan receptünk, és még a tálalás is egyszerű.
56 Kókusz-álom Diana Henry kedvenc hozzávalói
62 Emma Freud Lorraine Pascale-nak főz Emma Freud a népszerű tévés személyiséggel és szakácskönyvszerzővel beszélget nehéz gyermekkoráról, a terápiáról és a jóllétről. Próbáljuk ki Lorraine vegán kung pao karfiol receptjét is!
66 A halpogácsa Tommy Banks, a BBC goodfood séfje egészen új szintre emeli az egyszerű halpogácsát.
68 Hoppers A Srí Lanka-i konyha népszerű az Egyesült Királyságban, és ebben szerepe van ennek a két londoni étteremnek is.
72 Vendégváró Kelt tésztát sütni nem nagy ördöngősség, ráadásul ilyen csinos kis süteményeket is készíthetünk belőlük.
74 Különleges keleti alapanyagok Tóth Ágnes receptjei
77 Indiánrizs: rizsek kaviárja a Nagykunságból Mautner Zsófi rovata
80 A kenyeret is kenyérrel eszik Jöjjenek velünk egy képzeletbeli utazásra a savanykás levesek, a szinte végeláthatatlan előételek és a méteres lepénykenyerek világába!
84 Fontos, hogy az ember felismerje, mi van a tányérján Több Michelin-csillagos budapesti étteremben is dolgozott Maczák Anna cukrász. Aztán elege lett a fine diningból, és most az újbudai Non Plus Ultra bisztró cukrásza.
Konyhatrükkök
90 Csináljuk még jobban! Legyünk jobb szakácsok Barney Desmazery segítségével.
92 Süssünk magabiztosan! Sütemények kevert tésztából
94 Hogy kevesebb étel kerüljön a szemétbe... Használjuk fel a maradékokat!
96 Dekóder a burmai gasztronómiához Zaw Mahesh és Dan Anton, a londoni Lahpet étterem tulajdonosai bevezetnek bennünket a mianmari konyha titkaiba.
97 Retro kedvencek Ha nosztalgikus hangulatban vagyunk, készítsük el ezeket a régi kedvenceinket idéző, vibrálóan színes koktélokat.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem