A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

BBC GoodFood Világkonyha 2020. február

IX. évfolyam 1. szám

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Ventus Commerce Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 98 oldal
Sorozatcím: BBC GoodFood Világkonyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Megújuk a BBC goodfood
Új témák, új rovatok és új kiadó. Ezzel a szuper hírrel indítjuk a IX. évfolyamot. Továbbra is szeretnénk a világ konyháinak minél szélesebb spektrumát bemutatni, figyelünk... Tovább

Előszó

Megújuk a BBC goodfood
Új témák, új rovatok és új kiadó. Ezzel a szuper hírrel indítjuk a IX. évfolyamot. Továbbra is szeretnénk a világ konyháinak minél szélesebb spektrumát bemutatni, figyelünk ugyanakkor arra, hogy receptjeinkben itthon is elérhető alapanyagok legyenek. (Nem ígérem, hogy mindegyiket meg lehet venni a sarki közértben, de szuper- és hipermarketekben, nagyobb piacokon, közel-keleti boltokban és delikátüzletekben vagy online mindent megkapunk.) Vissza

Tartalom

A hónap témája Valentin-nap
6 Valentin-napi sütnivaló Korányi Gergő receptjei
9 Édességek a szerelmesek napjára Kocsis Regina receptjei
12 Főzzünk szeretettel! Mostanában trendibb otthon ünnepelni a Valentin-napot, semmint étterembe menni.
Napi menü
16 Legyen könnyebb a február! A hideg és a rosszkedv ellen a legjobb védekezési módszer, ha este együtt vacsorázunk valami finomat!
20 Hogyan főzzünk több adagot? Szerkesztőnk, Cassie Best új, egyszerű hétköznapi ötleteket kínál a hét közbeni főzés dilemmájára.
22 4 ötlet pirítóshoz Ezek a szuper szendvicsek minden napszakban nagyszerűek.
24 Vasárnapi ebédek Egy hosszú és fárasztó hét után végre mindannyian egy asztalhoz ülhetünk.
30 1 alaprecept 3 változat A maradék ragut különféle ételekké alakítani ősrégi konyhai trükk. Most azonban mindezt vegán változatban.
33 Csak öt hozzávaló Egy hideg napon tökéletes fogás az egész családnak.
Egészségesen
34 Egészségesen februárban Miért együnk narancsot? Reggelizzünk, ha ébredés után futni indulunk? Hogyan készítsünk házilag energiagolyókat?
36 Várandósság alatti étrend Dietetikusunk, Kovács Judit rovata
38 Színezd újra! Vereb "Rocky" Adrienn receptjei
41 Leves vagy tészta? Mindkettő! Attól függ, mennyi folyadékkal tálaljuk: ebből az ételből lehet egy remek csirkés-zöldséges tészta vagy egy laktató leves is.
Szezonja van
42 Téli saláták Hozzuk ki a legtöbbet a szezonális alapanyagokból!
44 A póréhagyma Rosie Birkett új receptjeinek sztárja a vöröshagyma és a fokhagyma rokona.
46 A február legjobbjai Ez a hónap nekünk sem a kedvencünk, de most Miriam Nice segítségével megpróbáljuk kihozni belőle a legjobbat.
Hétvégére
48 Lina Stores A Soho kedvenc olasz delikatesze egy közeli éteremmel bővült. Most otthon is elkészíthetjük az egyik egyszerű ételsorukat.
52 Emma Freud főz Thomasina Miersnek Szerzőnk a BBC MasterChef egykori győztesével beszélget a mexikói ételek népszerűsítéséről.
54 A kolumbiai konyha Próbáljuk ki a helyiek körében igen népszerű, házias ajiacolevest.
56 Csodás ételek babbal Diana Henry receptjei
60 Készítsünk villásreggelit! Csináljunk egy kávét, és próbáljuk ki valamelyiket Cassie Best csodálatos új receptjei közül.
68 Nem is lehetne egyszerűbb: torta tepsiben Ha nincs időnk külön tortalapokat sütni, ez az egyetlen tepsiben készülő csokoládétorta remek alternatíva lehet szülinapi zsúrokra.
70 Édesítsük meg a délutánt! A madeleine remek teasütemény.
71 Birsalma-varációk török módra Tóth Ágnes receptjei
74 Répa, gyömbér, narancs Dragomán György írása
76 Mintha nem a színész enne, hanem a karaktere Sztarenki Dórával balettintézetes fogyókúráról, pizzasütésről, epertortaevésről, valamint fóbiáról és allergiáról is beszélgettünk.
80 Aki jeget tesz a whiskyjébe, piros lapot kap! Száraz januárját szakitotta meg kedvünkért az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, mert arra kértük, tanítson meg, hogyan kell inni és élvezni a whiskyt anélkül, hogy csak azt éreznénk: a torkunkat égeti.
Konyhatrükkök
86 Csináljuk még jobban! Legyünk jobb szakácsok!
87 Stir-fry Főzzünk magabiztosan!
88 Emeljük új szintre! Húsgolyók paradicsommártásban
90 Használjuk fel a maradékokat! Kevesebb étel kerüljön a szemétbe!
91 Szakzsargon Oldalas
92 Főzzünk önbizalommal! A sevillai naranccsal egy kis napfényt csempészhetünk a konyhánkba.
93 Újdonság Fűszerből desszertet
91 Hogyan lehetünk zöldebbek a konyhában? A csomagolás, az élelmiszer-hulladék kezelése és a fenntarthatóság összetett problémák, de tesztkonyhánkban mostanában jó néhány dolgon változtattunk.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem