1.063.261

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

BBC GoodFood Világkonyha 2014. október

III. évfolyam 10. szám

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Ventus Commerce Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 106 oldal
Sorozatcím: BBC GoodFood Világkonyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasó!
Na, itt van. Megjött. Ez már a hamisítatlan ősz.
Nincs mellébeszélés, nincs önámítás, hogy ebből még lehet vénasszonyok nyara - nem, ez már tényleg az év harmadik évszaka. Tudom,... Tovább

Előszó

Kedves Olvasó!
Na, itt van. Megjött. Ez már a hamisítatlan ősz.
Nincs mellébeszélés, nincs önámítás, hogy ebből még lehet vénasszonyok nyara - nem, ez már tényleg az év harmadik évszaka. Tudom, sokan vannak, akik ódzkodnak tőle, utálják, hogy több a sötét, mint a fény, a hideg és a nyirkosság állandósul, amitől persze a jókedv faktor is képes alábbhagyni. De ettől persze a jókedv faktor is képes alábbhagyni. De ettől én még szeretem. Nekem ilyenkor valahogy nyugisabb lesz minden, ráérősebbekké válnak a napok, több figyelmet lehet szentelni olyasmiknek, amiket kedvelünk. Például végigbringázni napnyugtakor a városon - ilyenkor valahogy egész másak a fények. Lágyabbak és telítettebbek egyszerre. Vissza

Tartalom

Napi menü
8 Készítsünk el ma estére, és használjuk fel holnap Takarékoskodjunk az idővel és az alapanyagokkal! Ezekkel az okos receptekkel előre tervezhetjük a hétköznapi vacsorákat. Egyik nap elkészítjük az "alapot", másnap pedig egy izgalmas, új recepthez felhasználjuk.
20 Főzés nélküli vacsorák Laktató fogások, melyek 20 perc alatt vagy még hamarabb elkészülnek.
Egészségesen
25 Gyors ebédek és köretek Húsmentes fogások és praktikus köretek. Táplálóak, egészségesek, és milyen gyorsan elkészülnek!
28 Őszi betakarítás Sok-sok színes termésből válogathatunk az aranyló tütüsöktől a ropogós zelleren és a kéklő szilván át a legédesebb almáig és körtéig.
36 Együnk finomat egész héten! Készítsük le a klasszikus fogások egészségesebb változatát, így bűntudat nélkül falatozhatunk belőlük.
Konyhatrükkök
40 Gordon Ramsay mesterkurzusa gordon megmutatja, hogyan készítsük le legkedvesebb desszertjét-a csokoládés szuflét-olyan tökéletesre, ahogy ő csinálja.
44 Örömmel sütni! Ez a tökéletesített recept: ragacsos, tele gyümölccsel, a tésztája pedig különösen levegős és könnyű.
46 Tökéletes átalakítás Imádni fogják ennek az indiai klasszikusnak az egészségesebb és könnyebb változatát
48 Mennyei sütemények Ezekkel a friss, illatos vajas leveles tésztából készített sütikkel úgy érezhetjük magunkat, mintha pékséget nyitottunk volna a konyhánkban.
Szezonja van
52 boldog Halloweent! Nálnk csak az utóbbi években lett divat a Halloweent ünnepelni.
Ha mi is egy parti mellett döntünk, hogy elűzzük az ártó szellemeket, ötleteink segítségével izgalmas, ijesztő, de finom harapnivalókat készíthetünk.
62 Hozzuk ki a legtöbbet a sütőtökből! A sütőtök ugyanúgy a kobakosak, vagyis tökfélék családjába tartozik, mint az uborka vagy a vukkini, de legtöbb fajta héja vastagabb, húsa pedig tömöttebb, édesebb. Míg rokonait, a nyári tökféléket frissen leszedve fogyasztják, a sütőtöknek jót tesz, ha megcsípi a dér, ráadásul hosszú hónapokig eltartható.
Hétvégére
76 A liszt hatalma A kamrapolcon sorakozó alapanyagok közül az egyik leginkább alábecsült a liszt - pedig az, hogy milyet választunk, meghatározza a sütemények és kenyérfélék textúráját és ízét.
80 Édes és ragacsos Sokszor nem vágyunk másra, csak egy minél édesebb, részegítő desszertre. Most van rá néhány ötletünk, amelyeket újra és újra el akar majd készíteni.
86 Olcsó húsnak sem híg a leve James Martin Konyhája
91 Őszi almák Az alma egész évben kapható, így néha kissé unjuk is. Az alábbi receptek segítségével azonban újra elfoglalhatja méltó helyét a konyhánkban.
94 Süssünk vadat! Egyre könnyebb vadhúshoz jutni - 3 egyszerű receptünk segítségével szarvas-, nyúl- és fácánhúsból készíthetünk alacsony zsírtatalmú, olcsó és ízekben gazdag fogásokat.
Hónapról hónapra
97 Hív a Balkán Általában koszt, zűrzavart és áldatlan állapotokat jelent ez a szó azok számára, akik még nem jártak itt. Ez az előítéletesség.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem