kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 136 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-7362-16-9 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Bevezetés | 7 |
Általános fogalmak | 8 |
A minőség fogalma | 8 |
Az élelmiszerek minőségének értelmezése | 11 |
A minőségügy fejlődése | 14 |
A minőség tervezése | 18 |
A minőség szabályozása | 19 |
A minőség ellenőrzése | 23 |
A minőség biztosítása | 27 |
Minőségbiztosítás és rendszerszemlélet | 30 |
Rendszerszemlélet | 30 |
A minőségszabályozás és a folyamatszabályozás kapcsolata | 30 |
Minőségbiztosítási rendszerek | 34 |
Helyes Termelési Gyakorlat | 35 |
A HACCP-rendszer | 38 |
ISO-rendszer | 40 |
A teljes körú minőségszabályozás 8TQM) | 40 |
A minőségbiztosítási rendszerek kapcsolata | 42 |
Az élelmisezrek minőségének jogi szabályozása | 45 |
Jogi szabályozás | 45 |
A magyar élelmiszer-rendészet | 46 |
Az élelmiszertörvény (ÉT) | 46 |
Az élelmiszerkönyv | 49 |
A magyar élemiszer-rendészet és az Európai Unió | 49 |
Minőségbiztosítási rendszerek tanúsítása | 51 |
A tanusítás alapelvei | 51 |
Tanúsító servezetek | 54 |
A tanúsítványok nemzetközi szintű elfogadása | 55 |
Az EU tevékenysége a tanúsítás harmonizálására | 56 |
Vállalati minőség-ellenőrzés | 58 |
Alapok | 58 |
A bevezetési tevékenység | 59 |
A folyamatos működtetés | 60 |
A minőség-ellenőrzés szervezete | 66 |
A minőség gazdaságossága | 67 |
A rendszer bevezetése | 67 |
A hibákl jellege és fajtái | 68 |
A minőségköltésgek | 69 |
A minőség-ellenőrzés, -szabályozás költségei | 72 |
A minőségből származó jövedelem forrásai | 74 |
A minőség emberi tényezői | 76 |
Az emberi tényező jelentősége | 76 |
Személyiség | 76 |
Szemlélet | 76 |
Indíttatás | 77 |
Kpzettség | 78 |
Kapcsolatok | 79 |
Függelék az ISO 9000 szabványsorozat | 81 |
Az ISO 9000-es (MSZ EN 29 000-es) szabványsorozat | 81 |
Az ISO 9002 (MSZ EN 29002) szabvány | 83 |
Az ISO 9002 szabvány alkalmazása | 87 |
Tanúsítás | 88 |
Függelék A minőségtanúsítás néhány részlete | 90 |
Az auditorral kapcsolatos követelmények és a tanúsítási eljárás | 90 |
A tanúsító szervezetekre vonatkozó követelmények és a szervezetek | 92 |
Az E-Q-Net | 94 |
Az EOTC | 95 |
Függelék A minőséggel kapcsolatos tevékenység emberi tényezői | 100 |
Bevezetés | 100 |
Munkavállaói oldal | 100 |
Vezetői oldal | 101 |
Az emberi tényező mint a (Gépi) folyamatok inputja | 102 |
A minőség prófétái | 104 |
Minőségügyi rendszerek és az emberi ténező (összefoglalás) | 105 |
Függelék Minőségjügyi fogalmak értelmezése az élelmiszer-gazdaságban | 107 |
Az élelmiszer-biztonság biztosításával kapcsolatos fogalmak | 107 |
Az ISO 9000 (EN 29000; MSZ EN 29000) témaköreihez tartozó fogalmak | 114 |
A TQM fogalomkörébe tartozó szakkifejezések rövid értelmezése | 131 |
A környezetvédelmi biztosítás témeköréhez tartozó kifejezések | 134 |
Irodalom | 135 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.