1.060.428

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Minőségbiztosítás az élelmiszeriparban

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 136 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-7362-16-9
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

- Általános fogalmak
- Minőségbiztosítás és rendszerszemlélet
- Az élelmiszerek minőségének jogi szabályozása
- Minőségbiztosítási rendszerek tanúsítása
- Vállalati minőségellenőrzés
- A minőség gazdaságossága
- A minőség emberi tényezői
- Függelék (Az ISO 9000 szabványsorozat, a minőségbiztosítás néhány részlete, a minőséggel kapcsolatos tevékenység emberi tényezői, a minőségügyi fogalmak értelmezése az élelmiszer-gazdaságban)

Tartalom

Bevezetés7
Általános fogalmak8
A minőség fogalma8
Az élelmiszerek minőségének értelmezése11
A minőségügy fejlődése14
A minőség tervezése18
A minőség szabályozása19
A minőség ellenőrzése23
A minőség biztosítása27
Minőségbiztosítás és rendszerszemlélet30
Rendszerszemlélet30
A minőségszabályozás és a folyamatszabályozás kapcsolata30
Minőségbiztosítási rendszerek34
Helyes Termelési Gyakorlat35
A HACCP-rendszer38
ISO-rendszer40
A teljes körú minőségszabályozás 8TQM)40
A minőségbiztosítási rendszerek kapcsolata42
Az élelmisezrek minőségének jogi szabályozása45
Jogi szabályozás45
A magyar élelmiszer-rendészet46
Az élelmiszertörvény (ÉT)46
Az élelmiszerkönyv49
A magyar élemiszer-rendészet és az Európai Unió49
Minőségbiztosítási rendszerek tanúsítása51
A tanusítás alapelvei51
Tanúsító servezetek54
A tanúsítványok nemzetközi szintű elfogadása55
Az EU tevékenysége a tanúsítás harmonizálására56
Vállalati minőség-ellenőrzés58
Alapok58
A bevezetési tevékenység59
A folyamatos működtetés60
A minőség-ellenőrzés szervezete66
A minőség gazdaságossága67
A rendszer bevezetése67
A hibákl jellege és fajtái68
A minőségköltésgek69
A minőség-ellenőrzés, -szabályozás költségei72
A minőségből származó jövedelem forrásai74
A minőség emberi tényezői76
Az emberi tényező jelentősége76
Személyiség76
Szemlélet76
Indíttatás77
Kpzettség78
Kapcsolatok79
Függelék az ISO 9000 szabványsorozat81
Az ISO 9000-es (MSZ EN 29 000-es) szabványsorozat81
Az ISO 9002 (MSZ EN 29002) szabvány83
Az ISO 9002 szabvány alkalmazása87
Tanúsítás88
Függelék A minőségtanúsítás néhány részlete90
Az auditorral kapcsolatos követelmények és a tanúsítási eljárás90
A tanúsító szervezetekre vonatkozó követelmények és a szervezetek92
Az E-Q-Net94
Az EOTC95
Függelék A minőséggel kapcsolatos tevékenység emberi tényezői100
Bevezetés100
Munkavállaói oldal100
Vezetői oldal101
Az emberi tényező mint a (Gépi) folyamatok inputja102
A minőség prófétái104
Minőségügyi rendszerek és az emberi ténező (összefoglalás)105
Függelék Minőségjügyi fogalmak értelmezése az élelmiszer-gazdaságban107
Az élelmiszer-biztonság biztosításával kapcsolatos fogalmak107
Az ISO 9000 (EN 29000; MSZ EN 29000) témaköreihez tartozó fogalmak114
A TQM fogalomkörébe tartozó szakkifejezések rövid értelmezése131
A környezetvédelmi biztosítás témeköréhez tartozó kifejezések134
Irodalom135
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem