1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bártfai Laci bácsi olasz szakácskönyve

Válogatott receptek a mesterszakács féltve őrzött receptjei

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Vagabund Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 208 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-968-529-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Tulajdonképpen Rómával kezdődött minden, ami a lakomákat, az ínyencségeket az asztalra varázsolta.
Ne higgyük, hogy a régi rómaiak beérték a közmondásos kenyérrel és cirkusszal!
A fűszeres mártásoktól a töltött csülkön át a ropogós bárányhúsig minden étekből a legfinomabbat, a legtökéletesebbet akarták fogyasztani, élvezni akarták az élet minden ajándékát, így a szakácsművészetet is.
Bártfai Laci bácsi most megosztja velünk féltve őrzött mediterrán receptjeit, és szívesen segít abban, hogy eligazodjunk a páratlan olasz konyha útvesztői között, tegyünk hát egy képzeletbeli gasztronómiai utazást Itália ősi földjén!

Tartalom

A kezdet és tradíció5
Száraztészta13
Mártások17
Vajjal és sajttal, "fehéren"20
Fokhagymával, olajjal, erős paprikával20
Az amatricei asszonyok módjára20
"Historia Romana" di Giggi Fazi21
Szegények módjára21
Mai kornak illően készíthető Itáliai ízek, a ma konyhája22
A tészta22
A főzés titka, avagy al dente22
A sajtok23
Kalóriaveszély23
A zöldségek23
A szószok24
A paradicsom24
Nyúzzuk meg!25
Mit jelent pontosan az antipasti?25
Az olívaolaj25
Olasz konyha mesterei a FŰSZEREK26
Balzsamecet26
Ánizsmag26
Bazsalikom27
Genovai bazsalikommártás28
Pesto Genovese - egyszerűbben28
Pinzimonio, sós és borsos olajmártás28
Rozmaring29
Rucola30
Zeller30
Metélőzeller31
Zsálya, kerti zsálya, orvosi zsálya31
Olasz csilipaprika32
Ajókamártás32
Levesek - Zöldséglevesek33
Nápolyi zöldségleves33
Paradicsom-paprika leves33
Olasz zöldségleves II.34
Toszkán halleves34
Toscanai paradicsomleves35
Acquacotta35
Bazsalikomos-paradicsomos tészta35
Passatelli36
Pastina in brodo (tésztás leves)36
Kalábriai leves36
Toszkán kenyérleves37
Toszkán bableves37
Olasz gombaleves37
Amarettis tökleves38
Kagylókrémleves38
Zsályás paradicsomleves mozzarellával39
Zöldségleves tésztával39
Olasz előételek40
Olasz előétel40
Előételtál a tenger gyümölcseivel40
Bresciai grillezett padlizsán olívabogyóval40
Amendolai borsos bruschetta41
Bergamoi sült paradicsom41
Monte Cimonei spárga rizottó42
Messinai töltött articsóka42
Novarai padlizsános paprikarolád43
Monte scuroi gombóc43
Paganellai cukkini paradicsomszósszal44
Grillezett padlizsán-mozzarella tekercsek44
Monte malanottei grillezett zöldségek45
Pármai ciabatta mozzarellával, fügével45
Modovai szendvics fűszeres-paradicsomos pestóval45
Háromszínű tojás46
Szardíniai újburgonya46
Paradicsom mozzarellával46
Marinált mozzarella47
Marinált kecskesajt47
Borjúsült carpaccio47
Pármai sonka dinnyével és grappával48
Pármai sonka mozzarellával48
Fokhagyma előétel48
Főtt garnélarák48
Körtén tálalt garnéla49
Scampi spagettifészken49
Tenger gyümölcse saláta49
Háromszínű mozzarellanyárs50
Sajtos brokkoli50
Marinált paprika50
Sült fokhagymafejek51
Marinált gomba51
Rizs-minestra52
Marinált sárgarépa52
Karamellizált hagyma52
Marinált, nyers marhabélszín53
Milánói rizs53
Bazsalikomrizottó53
Olívarizottó aszalt paradicsommal és zsályával54
Bolognai makaróni54
Milánói makaróni55
Con Pina Tortille55
Napoli fóliás spagetti55
Sertéshúsos ravioli Amatriciana mártással56
Gnocchi burgonyás nudli mediterrán paradicsomos mártással56
Gombás tortellini sajtmártással56
Alleronai brokkoli-szezámos spagetti57
Baschi zöldséges spagetti57
spagetti gorgonzolával57
Tonhalas pillangótészta58
Bazsalikomos-paradicsomos tészta58
Gondolások tésztája58
Bella Italia59
Brokkolis kagylótészta59
Burgonyás ravioli59
Calzone60
Caponata60
Carbonara tészta "Velencéből"61
Canelloni I.61
Canellonimártás II. (gombás)61
Ricottás-spenótos cannelloni62
Tortellini (a tészta)62
Bolognai tortellini63
Spenótos tortellini garnélával és pestóval63
Sonkás-tejszínes tortellini63
Tortellinisaláta64
Ravioli (a tészta)64
Fokhagymás ravioli64
Ököruszályravioli65
Ravioli65
Genovai szalagtészta66
Szalagtészta barna vajjal66
Szalagtészta diós pestóval66
Római szalagtészta67
Fettucine szardellával67
Fettucine kagylóval68
Sajtos szalagtészta csőben sütve68
Fettucine a la Marietta68
Szarvasgombás fettucine69
Giulanai szalagtészta69
Zöldbabos spagetti69
Fokhagymás spagetti70
Füstölt halas spagetti70
Ricottás spagetti70
Fokhagymás spagetti71
Fokhagymás, olajos, peperónis spagetti71
Gombás spagetti71
Sonkás, zöldséges spagetti (egyszemélyes, fogyókúrás)72
Mexikói spagetti72
Spagetti diós sajtmártással72
Zöldspagetti sokféle sajttal73
Mediterrán spagetti73
Zöldfüves spagetti73
Milánói spagetti74
Szénégető spagetti74
Szicíliai spagetti75
Spagetti a tenger gyümölcseivel75
Cukkinis tészta paradicsommártással75
Rákos-cukkinis tészta76
Rakott tészta túróval76
Gombás-tejszínes spagetti77
Sonkás spagetti77
Spagetti carbonara77
Spagetti vörösborral78
Spagetti alla carbonara78
Kagylós spagetti79
Spagetti scampival79
Csőtészta egytál79
Csőtészta olasz módon80
Makaróni Caruso-módra80
Makaróniasaláta80
Halacskás halpastétom81
Lasagne81
Lasagnetészta (egyszerű)81
Lasagnetészta (zöld)82
Lasagnetészta (csokis)82
Spenótos lasagne sajtmártással82
Lasagne82
Lasagne II.83
Marhahúsos ravioli gombás mártással83
Bolognai lasagne84
Háromsajtos-sonkás lasagne84
Cukkinis tekercs85
Lasagne al forno85
Tonhalas lasagne86
Lasagne "Force"86
Tagliatelle sonkás raguval87
Pizzák87
Alaprecept I.87
Alaprecept II.87
Pizza alaptészta a szülőhazából, Nápolyból88
Nápolyi fokhagymás, paradicsomos pizza77
Paradicsomos, ajókás pizza nápolyi módon89
Cukkinis-hagymás pizza89
Római pizza89
Eredeti olasz "Margherita" pizza90
Láziói húsos pizza91
Venezia pizza91
Szicíliai pizza92
Fűszeres zöldséges pizza92
Pisai pizza93
Cataniai pizza93
Syracusai Pizza93
Messanai pizza94
Ostia pizza94
Torinói pizza95
Calzoni95
Juhtúrós calzone95
Calzone Funghi (Gombás calzone)96
Szalonnás calzone96
Nápolyi töltött lepény97
Sonkás calzone97
Pescarai illatos lepénytészta97
Ragusai fűszeres lepény98
Vajas leveles tészta (alap)98
Gyors gyúrt porhanyós tészta (alap)99
Katalán füstös-gombás99
Campai csirkemelles100
Bergamói marhahúsos100
Cervagnonoi borjúhúsos101
Bari ürühúsos vajas101
Umbriai húsos tejszínes102
Terni tejszínes-sonkás lepény102
Allerónai szarvashúsos-uborkás103
Alvianoi nyúlhúsos-vörösboros103
Focaccia104
Focaccia I.104
Focaccia II.104
Focaccia III.104
Hagymás focaccia105
Bolognai töltött lepény105
Calabriai túrós, kolbászos lepény105
Pescarai illatos lepénytészta106
Ragusai fűszeres lepény106
Penne (tolltészta)107
Benne brokkolival (Szicília)107
Falcói tejszínes-gombás penne107
Paprikás köményes penne107
Egyszerű olasz tészta108
Crotonei makaróni kagylóval108
Marina di Ginosa garganellikerti zöldségekkel109
Márványos orsótészta109
Olasz kagylótészta paradicsommal és gombával110
Penne-chips110
Leccei tortilla tonhallal és paprikával110
Secondi piatti111
Saltimbocca (Ugorj a számba)111
Tejben párolt tarjakockák111
Milánói kotlett112
Arronei csirkemell112
Casciai csirke rizzsel és cukkinivel113
Giano dell' Umbriai kardhals rolád113
Gualdo Cattaneoi karfiol114
Citernai gombasaláta csirkemellel114
Cannarai fűszeres csilis húsgombóc115
Derubai spárga rizotto115
Bettonai lazac-carpaccio115
Casciai töltött lazacbatyu116
Poggiodomoi lazacfilé lóbabbal116
San Giustinói rák paradicsommal és bazsalikommal117
San Venanzói sült hal117
Castel Ritaldi töltött szardynia paradicsommal117
Cerreto di Spoletói nyelvhalfilé118
Asconiai sügéres gombócok118
Toszkánai sült durbincs119
Piemontei szkampo119
Lombardiai csicseriborsós tészta szkampóval120
Casciai articsókás tintahal120
Folignói halnyársak121
Attiglianói halszeletek121
Ferentillói csirkemell spárgával121
Citromos karaj122
Saltimbocca alla romana122
Római báránysült123
Csirke vadász módra123
Tejben sült borjúszeletek123
Báránygulyás citrommártásban124
Palermói sült hal125
Nápolyi hal125
Nápolyi húsgombóc125
Olasz pulykaropogós126
Campanai marhaszeletek zöldséges savanyúmártásban127
Rumpsteak Észak-olasz módra127
Albengai paradicsomos steak128
Bibionei sült borjúfilé zöldséggel128
Livignói borsos bárányragu129
Biblionei tészta129
Molisei burgonyás hagymás tészta130
Pasta pesto sajttal130
Olívás metélt131
Főtt borjúgerinc131
Borjú oldalasból131
Borjúcsülkös132
Piccata alla milanese133
Milánói rántott hús133
Római báránycomb133
Olívás báránysült134
Bab mortadellával134
Borosflaskában főtt bab134
Bruschetta135
Májkrémes szeletkék135
Pap-fojtogató136
Sárgadinnye pármai sonkával136
Garnélarák olajjal-fokhagymával136
Pasta Marinara137
Spagetti Amatriciana-módra137
Borjúszelet sonkával és zsályával138
Olasz borjúláb138
Spenótos lasagne csirkehússal138
Risotto139
Füstölt sajttal töltött burgonyakrokett139
Hússal töltött cukkini140
Grillezett padlizsánból készült lasagne bazsalikommal és mozzarellával140
Genovai bazsalikommártás141
Ciambellone (édes mentőöv)141
Mantovai hústekercs141
Portugál csirke142
Lisszaboni rostélyos142
Portugál rizs143
Őszibarack madeirai módon143
Minestrone (Firenzei)143
Rizs-minestra144
Zöldbab olaszosan144
Makarónisaláta144
Sajtos brokkoli145
Bolognai spagetti II.145
Sugo (Mártás főtt tésztához) III.146
Palermói sült hal146
Sügérragus gombócok146
Grillezett hal147
Lepényhal olasz módra147
Töltött pisztráng148
Paradicsomos nyúl148
Pármai rakottas149
Piemonti csirke149
Sült csirke Pármából150
Báránysült150
Sült báránycomb150
Becsinált báránysült151
Becsinált báránybelsőségek151
Báránymirigy152
Bárány Vadászné-módra152
Pármai sonkás csirke153
Húsgombócok paradicsommártásban153
Ínyenc kacsamájrizottó154
Milánói rizottó154
Krumplinudli gombás raguban155
Vitello tonnato155
Milánói pacal156
Olasz pacalleves háziasan156
Pacal toszkán módon156
Szicíliai rakott pacal157
Florentin pacal157
Borjú- vagy tehénpacal158
Borjúfodor olasz módra158
FRITTI158
Rántott articsóka159
Rántott velő és borjúmirigy159
Rántott máj160
Rántott tökvirág160
Rántott tintahal160
Rántott tőkehal161
Csirkekrokett161
Bruschetta162
Klasszikus bruschetta162
Bruschetta fokhagymakrémmel162
Pestós bruschetta163
Gombás bruschetta163
Panzanella163
Csirkemájas-gombás bruschetta164
Paradicsomos sajtfondü164
CROSTINI receptek165
Paradicsomos crostini I.165
Paradicsomos crostini II.165
Mozzarellás crostini166
Parmezános crostini166
Karfiol crostini166
Gombás crostini167
Crostini csirkemájjal és szívvel167
Tonhalas crostini168
Mozzarella falatkák168
Velencei rakott palacsinta168
Dolci (Édességek)169
Mascarpone (olasz túrókrém) édességekben169
Tiramisu I.169
Tiramusi (tojás nélkül)169
Túrós kávékrém őszibarackkal170
Zabaione (a legegyszerűbb)170
Zabaione (alaprecept)170
Sárgabarackfelfújt171
Joghurt torta171
Olasz csokoládébomba171
Olasz mokkatorta172
Panna cotta receptek173
Panna cotta (alapreceptek)173
Édes zuppa receptek173
Zuppa inglese (Angol leves)173
Amaretto, amarettini stb.173
Amaretti174
Amaretti II. - Piemont174
Amorettokrém - Emília174
Amaretti175
Amaretto kávé175
Sajtos csiga175
Biscotti176
Genovai rizses szelet176
Vaníliaparfé karamellöntettel177
Olasz mogyorós-mézes fagylalt177
Gyümölcskehely banán fagyival177
Cassata siciliana (Klasszikus szicíliai édesség)178
Tiramisu torta (12 szeletes)178
Dolce vita179
Csokis sütemény179
Dolce al Café179
Gelato (fagylalt)180
Rumos krokant fagylalt180
SUGO variációk (mártások tésztákhoz)180
Húsos mártás I.180
Mediterrán sugo181
Sugo carbonara181
Gombás sugo I.181
Gombás sugo II.181
Sajtos sugo182
Rózsamártás sugo182
Magro sugo182
Sugo (Mártás főtt tésztához)182
Amatricana183
Gombás tortellini sugo183
Pestok183
Pesto I.183
Erős pesto184
Diós pesto184
Pesto Genovese (Genovai mártás)184
Peperonata185
Pesto Genovese II.185
Bagna Caoda185
Polenta (Az olaszok puliszkája)186
Polenta I.186
Polenta sajttal átsütve186
Gorgonzolás polenta187
Sonkás polenta187
Saláták187
Passo Rollei paprikasaláta187
Vinaigrette mártás188
Caprese188
Ligúr saláta188
Zöld saláta feta sajttal189
Caprisaláta szardellával189
Paradicsomos, ruccolás tésztasaláta189
Olasz Sajtok ismertetése190
Bel Paese190
Caciocavallo190
Dolcelatte190
Fontina191
Gorgonzola191
Mascarpone191
Mozzarella191
Parmezán192
Pecorino192
Provolone192
Ricotta193
Stracchino193
Olasz sajtok tálalása193
Grissini és társai (Olasz pékség)194
Grissini I.194
Grissini II.194
Panco santo (Szent kenyér)195
Fügés kenyér195
A híres balzsamecet195
Az eredeti Aceto balsamico tradizionale196
Gnocchi mákkal és balzsamos ecetes eperrel196
Ételszótár197

Bártfai László

Bártfai László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bártfai László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Bártfai Laci bácsi olasz szakácskönyve
Állapot:
1.280 ,-Ft
19 pont kapható
Kosárba