Bártfai Laci Bácsi nagy szakácskönyve | 5 |
A húsok főzéshez, sütéshez való előkészítése | 8 |
A húsok lemosása | 8 |
A húsok darabolása és aprítása | 8 |
A húsok szeletelése | 9 |
A húsok tűzdelése (spékelés) | 10 |
A húsok megtöltése | 10 |
Formaadás | 12 |
A szárnyasok lemosása | 13 |
A szárnyasok és vadszárnyasok célszerű felhasználásáról | 13 |
A szárnyasok főzés-sütéshez való előkészítése | 14 |
A szárnyasok tűzdelése | 16 |
A szárnyasok megtöltése | 16 |
A szárnyasok formázása | 17 |
A halakról | 18 |
A halak tisztítása | 18 |
A halak bontása | 19 |
A halak kiszálkázása | 21 |
A halak szeletelése és darabolása | 22 |
A főzelék- és zöldségfélék tisztítása | 22 |
A főzelék- és zöldségfélék aprítása, vágása | 26 |
A burgonya aprításának és vágásának módai | 27 |
Levesek | 29 |
Húsleves | 29 |
Erőleves | 30 |
Csontleves | 31 |
Újházy-tyúkhúsleves | 32 |
Libaleves | 32 |
Tarhonya- vagy reszelttészta-leves | 33 |
Burgonyaleves | 34 |
Burgonyapüré-leves | 34 |
Zöldségleves | 35 |
Zöldségkrémleves | 35 |
Fejtettbab-leves | 36 |
Lencseleves | 36 |
Sárgaborsópüré-leves | 37 |
Hamis gulyásleves | 38 |
"Bélelt húsos"leves | 38 |
Lebbencsleves | 39 |
Zöldborsóleves | 40 |
Szárnyasragu-leves | 40 |
Karfiolleves | 41 |
Spárgaleves | 41 |
Sóskaleves | 42 |
Paradicsomleves | 43 |
Paradicsomleves sajtgaluskával | 43 |
Frankfurti leves | 44 |
Gombaleves | 44 |
Zellerkrémleves | 45 |
Savanyúkáposzta-leves | 46 |
Palócleves | 46 |
Gulyásleves | 47 |
Savanyú tojásleves | 47 |
Windsdorleves | 47 |
A világ legegyszerűbb sajtlevese | 48 |
Sajtkrémleves | 49 |
Erőleves sajtos-túrós galuskával | 50 |
Görög paradicsomleves | 50 |
Húsgombócleves | 51 |
Citromos nyúlleves | 51 |
Bográcsgyulyás (kora őszi, téli étel) | 52 |
Húsvéti leves | 53 |
Bableves | 53 |
Káposztás húsleves | 54 |
Bográcsgulyás konzervből | 54 |
Sonkagulyás | 55 |
Kéttányéros sertéscsülökleves | 56 |
Pergelt leves | 56 |
Palócleves | 57 |
Ír ürügulyás | 58 |
Döbrentei bableves | 58 |
Szabolcsi tárkonyos bableves | 59 |
Bableves savanyú káposztával | 60 |
Főzelékek | 61 |
Lencsefőzelék | 61 |
Finomfőzelék | 62 |
Tavaszi főzelék | 62 |
Parajfőzelék | 63 |
Különleges parajfőzelék | 63 |
Tejfölös tökfőzelék | 64 |
Kelkápozsta-főzelék | 65 |
Zöldborsófőzelék | 66 |
Sóskafőzelék | 67 |
Lencsefőzelék | 68 |
Brokkoli morzsában (lengyel étel) | 68 |
Tejfölös burgonyafőzelék | 69 |
Paradicsomos burgonyafőzelék | 70 |
Paradicsomos tökfőzelék | 70 |
Kapros patisszonfőzelék | 71 |
Paradicsomos gomba | 72 |
Paradicsomos káposzta | 72 |
Bácskai káposzta | 73 |
Fejeskáposzta-főzelék | 73 |
Savanyúkáposzta-főzelék | 74 |
Tárkonyos káposzta | 75 |
Babos káposzta | 75 |
Kínaikel-főzelék | 76 |
Kelbimbófőzelék | 77 |
Joghurtos kelbimbó | 77 |
Tavaszi zöldfőzelék | 78 |
Karotta (sárgarépa-) főzelék | 79 |
Karfiol (kelvirág-) főzelék | 79 |
Tejfölös-paprikás karfiol | 80 |
Sajtos karfiol | 80 |
Kefires karfiol | 81 |
Gombás karfiol | 81 |
Brokkolifőzelék | 82 |
Szójafőzelék | 83 |
Tejszínes spárga | 83 |
Zellerfőzelék | 84 |
Zöldbabfőzelék | 85 |
Citromos zöldbabfőzelék | 85 |
Meggyes zöldbabfőzelék | 86 |
Paradicsomos zöldbab | 86 |
Tejfölös szárazbabfőzelék | 87 |
Hagymás tört bab | 87 |
Köretek | 89 |
Reszelt pirított burgonya | 89 |
Sörös krémsajttal töltött burgonya | 90 |
Sörös tócsni | 90 |
Óvári burgonya | 91 |
Sárgaborsó pirítva | 91 |
Slambuc, öhöm, betyáros, hadabakáré, topogó | 92 |
Szemes bab amerikai módon | 93 |
Gesztenye párolva | 93 |
Vegyes finomköret (párizsi köre) | 94 |
Bimbós kel angolszalonnával | 95 |
Bimbós kel vajjal (angol módon) | 95 |
Brokkoli vajban párolva (francia módon) | 96 |
Csemegekukorica (amerikai módon) | 96 |
Pezsgős káposzta | 97 |
Párolt káposzta | 98 |
Sárgarépapuding | 98 |
Sárgarépa zöldborsóval töltve | 99 |
Rakott burgonya (francia módon) | 100 |
Tojásos burgonyapüré (pommes duchesse) | 100 |
Batthyány-rizs | 101 |
Rizibizi | 101 |
Kenyértészta szalvétában | 102 |
Galuska | 103 |
Tarhonya gombával | 103 |
Túrós galuska | 104 |
Zsemlegombóc | 105 |
Káposztás krokett | 105 |
Burgonyakrokett | 106 |
Marhahúsnyárs | 107 |
Pezsgős párolt káposzta | 107 |
Tojásos rizottó | 108 |
Joghurtos zöldségtál sült húsokhoz (francia módra) | 109 |
Citromos spárga | 109 |
Morzsás kelbimbó (lengyel étel) | 110 |
Előételek | 111 |
Meleg sajtkrém vajas gondolában | 111 |
Camembert sajtos (gombával, sonkával, spárgával) | 112 |
Sajtjava sonkával, gombával töltve | 112 |
Velőrózsák rokfortkrémmel | 113 |
Padlizsánszeletek sajtos burokban | 114 |
Csiperkegomba "Orly" módon | 114 |
Petrezselymes omlett | 114 |
Gyors omlett | 115 |
Májjal töltött tojás (sütőben sütve) | 116 |
Sonkás töltött tojás | 117 |
Bundában sült töltött tojás | 117 |
Cukkinis tojás | 118 |
Buggyantott tojás curryvel | 118 |
Sajtsalátával töltött paradicsompaprika (behűtve az igazi) | 119 |
Sajtsaláta saját kedvemre | 120 |
Töltött tojás | 121 |
Tormakrémmel töltött tojás | 121 |
Firenzei töltött tojás | 122 |
Sajtos fánk | 122 |
Chester-fánk | 123 |
Walesi kenyér | 123 |
Gombás rántott palacsinta | 124 |
Őrségi kolbászos palacsinta | 125 |
Zöld palacsinta | 125 |
Gombás morzsa | 125 |
Rusztikus camembert toast | 126 |
Mogyorós csirkesaláta | 127 |
Magyaros hússaláta | 127 |
Gödöllői töltöttjérce-tál | 128 |
Hideg jérce "Marschall" módon | 129 |
Hideg csabai sertéskaraj | 129 |
Hideg kalocsai sertéskaraj | 130 |
Hideg töltött oldalas | 131 |
Gyorsan készíthető ételek | 133 |
Hajdúsági számadó juhász burgonya | 133 |
Rizses virsli háziasszony módra | 134 |
Töltött karalábé sajtburokban | 135 |
Sajtos lepény articsókával | 136 |
Kapros rakott patisson gombával | 137 |
Franciás padlizsán | 137 |
Csőbensült kelvirág sonkával | 138 |
Sült tojás konyhakertész módra | 139 |
Sonkás kelvirág sonkával | 138 |
Sült tojás konhakertész módra | 139 |
Sonkás kelvirág tejfölösen | 139 |
Húspástétom (vitaminokkal) | 140 |
"Szaftos 42-es" | 141 |
Édes savanyú káposzta | 142 |
Vagdalt hús bormártásban | 142 |
Pörkölt nyugati módra | 143 |
Töltött csülök | 144 |
Birsalmás tepsis hús | 144 |
Húsos pogácsa | 145 |
Patisszon (csillagtök) töltve | 146 |
Húsfelfújt | 146 |
Húsos palacsinta joghurtmártással | 147 |
Rakott makaróni | 147 |
Sajtos-húsos palacsinta | 148 |
Túrós sült gomba sajtkalappal | 149 |
Gombafejek sajtos morzsában túróval | 149 |
Gombás párizsis puffancs | 150 |
Sertésérmék jó asszony módra | 151 |
Gombás sertésborda | 152 |
Saláták | 153 |
Majonézes burgonyasaláta | 153 |
Vöröscékla-saláta | 153 |
Uborkasaláta | 154 |
Lencsesaláta | 154 |
Őszi saláta | 155 |
Nyerssaláta-tál | 155 |
Tejfölös uborkasaláta | 156 |
Paradicsomsaláta | 156 |
Majonézes zellersaláta | 157 |
Babsaláta | 157 |
Franciasaláta | 158 |
Cékla és zeller vegyesen | 159 |
Mártások | 161 |
Barnamártás | 161 |
Besamelmártás | 162 |
Bormártás | 162 |
Cumberland mártás | 163 |
Csíki mártás | 163 |
Ecetes mártás | 164 |
Finom mártás | 164 |
Magyaros mártás | 165 |
Majonéz (olaj- vagy alapmártás) | 165 |
Metélőhagyma-mártás | 166 |
Besamelmártás II. | 167 |
Bársonyos mártás (Velouté) | 167 |
Brazil mártás | 168 |
Gribich-mártás | 168 |
Majonézmártás II. | 169 |
Narancsmártás | 169 |
Olasz mártás | 170 |
Remoulade-mártás | 170 |
Tartármártás | 171 |
Tejfölmártás | 171 |
Tormamártás | 172 |
Hollandi mártás (vajmártás) | 172 |
Fehér hagymamártás | 173 |
Halételek | 174 |
Pontyfilé "csőben" sütve | 174 |
Harcsafilé (vörösboros almával) | 175 |
Olaszos pontyszeletek | 175 |
Vízimolnár pontypaprikás | 176 |
Tiszai paprikás ponty | 177 |
Pontyfilé "csőben sütve" | 177 |
Ponty "Matróz" módra | 178 |
Ponty "jó asszony" módra | 179 |
Kömlődik halászlé | 179 |
Harcsafilé | 180 |
Tiszai halászlé (vegyes halból) | 181 |
Halászlé halgaluskával | 181 |
Úsztatott csuka szardellával | 182 |
Fokhagymás csuka gombás burgonyával | 183 |
Cseh ponty | 184 |
Süllőszelet sörtésztában | 184 |
Fokhagymás boros harcsa | 185 |
Görög ponty | 186 |
Gombás fogas "csőben" | 186 |
Badacsonyi süllő mazsolával | 187 |
Kocsonyázott pisztráng "Tokaji" lében | 188 |
Finn töltött csuka | 189 |
Norvég heringsmauz | 189 |
Plakíja (bolgár étel) | 190 |
Harcsa "Othello" ízlésére | 190 |
Szárnyasételek | 192 |
Marinált csirkecombok | 192 |
Velencei csirke | 192 |
Libamájszeletek roston, sült almával | 193 |
Amerikai zsenge kacsasült | 194 |
Vörösboros Schwarzsauer | 195 |
Vörösboros töltött kacsa | 195 |
Pulykasült - nagymama kedvére | 196 |
Sült csirke fehérlében | 197 |
Likőrös pecsenyekacsasült | 198 |
Ananászos csirkecombok | 198 |
Bajor sörös kakas | 199 |
Angol pulykasült | 200 |
Jonatánnal töltött tyúk | 201 |
Kacsasült aszalt szilvával - mandarinnal | 202 |
"Piedone-babos" libaaprólék | 203 |
Töltött pulykaszeletek | 204 |
Otthonias grillcsibe | 204 |
Elzászi kacsasült | 205 |
Sörben párolt "zacskós pipi" | 206 |
Szőlősgazda pulykamell | 206 |
Nemzetközi szárnyas ételek | 208 |
Pulykarakottas (angol) | 208 |
Pulykasült (lengyel) | 208 |
Ausztrál pulykamell | 209 |
Kaliforniai pulykamellfilé (amerikai) | 210 |
Kanadai pulykamell | 211 |
Kínai csirkemellfilé | 212 |
Francia rántott csirkemell | 212 |
Pecsenyekacsa mandulával (kínai) | 213 |
Borjú-marhahús ételek | 214 |
Rizságyas marhahús | 214 |
Borjúcsülök "provanszi" módra | 215 |
Burgonyapürés vagdalt | 215 |
Párolt marhalábszár | 216 |
Borjúhúsos pástétom (télen-nyáron fogyasztható) | 217 |
Marhalábszár krémmártásban | 218 |
Mészáros tokány | 218 |
Részeges-almás marhafelsál | 219 |
Debreceni tokány | 220 |
Szőlőlevélbe töltött "tehénhús" | 221 |
Pityókás borjúcsülök | 221 |
Tatár beefsteak (nem darált, vágott eredeti) | 222 |
Rakott burgonya | 223 |
Mentás húspástétom | 224 |
Fóliás meglepi | 225 |
Mitite kolbászkák roston sütve | 225 |
Scsevapcsicsa roston sütve | 226 |
Savanyú vetrece | 227 |
Töltött sárga paprika | 228 |
Pikáns töltött cukkini | 228 |
Marha-roulette | 239 |
Madeirás marhafelsál | 230 |
Szójás marharagu | 231 |
Rizlingben párolt marhafelsál | 231 |
Húslepény "tojáslében" | 232 |
Pásztorgombóc | 233 |
Vargányás marhacsíkok | 234 |
"Malátalében" úsztatott marhahús | 235 |
"Ébresztős" marhafelsál | 235 |
Főtt marhahús "erdélyi" sommártással | 236 |
Olajbogyóval párolt rostélyos | 237 |
Ököruszály krémmártással | 237 |
Ökörhús a góbék kedvére | 238 |
Marhahús prád | 239 |
Tatárhús magyarosan | 239 |
Bárány- és ürühúsból készült ételek | 240 |
Bárány agyagedényben | 240 |
Mustban párolt báránycomb | 241 |
Báránycsülök sertéshálóban | 242 |
Ürü hátsó csülökhús "angolosan" | 243 |
Ürü csülökhús "Marosvásárhelyi" módon | 243 |
Báránypörkölt "Erdélyiesen" | 244 |
Bárnylapocka veseraguval | 245 |
Jemeni roston sült birkacomb | 246 |
Szíriai joghurtos pecsenye | 246 |
Sertésételek | 247 |
Hargitai sertésborda (erdélyi) | 247 |
Citromos rántott borda | 248 |
Füstölt sonka bormártásban (téli étel) | 249 |
Bőrös malackaraj | 249 |
Vaddisznóborda savanyú káposztás ágyon | 250 |
Szűzsült joghurtos fehérborban | 251 |
Kolbászhúsos sertéskaraj (töltésből kimaradt húsból) | 251 |
Sertéscsülök bajorosan | 252 |
Sertéscsülökragu | 253 |
Sertésnyelv vörös lében | 254 |
Sertéskocsonya | 254 |
Velőropogós | 255 |
Formázott húspuding | 256 |
Húsos-túrós lepény | 256 |
Párolt "Burgundi sonka" | 257 |
Magyaros húspástétom | 258 |
Bigos (lengyel étel) | 258 |
Svéd sonka | 259 |
Erdélyi sertéscsülök | 260 |
Zólyomi füstölt hús (szlovák) | 261 |
"Juhászné" csülök | 261 |
"Tordai" sertéscsülök | 262 |
Fahada (asztúriai sólet) | 263 |
Mandulás-babos | 264 |
"Bilbaói" bab | 264 |
Szaftos töltött káposta | 265 |
Sült füstölt sertéscsülök | 266 |
Vitamonozott sertéslapocka | 267 |
Zöldmártásos sertésfrikandó (a comb része) | 267 |
Tejfölös-hagymás sertéscomb | 268 |
Tejfölös malaccsülök | 269 |
Füstölt csülök "soproniasan" | 269 |
Sertéscsülök "Ahogy a hentesek készítik" | 270 |
Gombás-májas sertésdió (a sertéscomb része) | 271 |
Sajtos-hagymás füstölt csülök | 272 |
Sajttal töltött füstölt csülök | 272 |
Kolbászkák roston | 273 |
Kapros sertéscomb | 273 |
Töltött sertésláb | 274 |
Igazi pörkölt sertés (a hús a zsiradékon pirítjuk) | 275 |
Csürdöngölős | 275 |
Majoránnás sertéstokány | 276 |
Szűzsült sajtos fehérborban | 277 |
Belga sajtos-tejes ragu | 277 |
Füstölt sajtos-túrós vagdaltkosárka | 278 |
"Ezer sziget" szűzfilé | 279 |
Pogácsatésztában sült sertésjava sajttal | 279 |
Ropogós bőrös sertéskaraj | 281 |
Fokhagymás tekercs | 281 |
Göcseji pecsenye | 282 |
Sajtkrémes vagdalt | 282 |
Bújtatott "káplán" kotlett | 283 |
Rántott "finomított" hús | 284 |
Lasagne (eredeti olasz) | 285 |
Sonkás pizza gyümölccsel | 285 |
Sonkás rakott káposzta | 286 |
Húsos töltött batyu | 287 |
Stefánia vagdalt húsrúd | 288 |
Töltött húspogácsa | 288 |
Bátonyterenyei pecsenye | 289 |
Húsos derelye | 290 |
Sajtos-húsos palacsina | 291 |
Belsőségek | 292 |
Pirított sertésmáj | 292 |
Pirított vese velővel | 292 |
Vörösboros tűzdelt máj | 293 |
Marsallmáj | 294 |
Körmös pacal | 294 |
Kukoricás tokány | 295 |
Sertésragu "indiai" módra | 296 |
Vörösvári gombás | 297 |
Szűzpecsenye | 297 |
Disznótoros házilag | 298 |
Friss házikolbász (azonnal süthető) | 298 |
Májas hurka | 299 |
Véres hurka | 300 |
Tészták, édességek | 302 |
Rigó Jancsi | 302 |
Kókuszszalámi | 303 |
Jonatántorta | 303 |
Sajttorta friss gyümölccsel | 304 |
Körte "Kati" kedvére | 305 |
Pityókás piskóta | 305 |
Szőlős tejberizs | 306 |
Diós puding borhabbal | 307 |
Elszászi almatorta | 307 |
Hajtogatott "töpörtyűs" pogácsa | 308 |
Gyúrt porhanyós tészta alap | 308 |
Almaszörbet | 309 |
Almafánk | 309 |
Ropogós hájas | 310 |
Omlós diós-hájas kifli | 311 |
Erdei málnál gyümölcsrizs | 311 |
Feketeszedres női szeszély (bármilyen szederből is készíthető) | 312 |
Faepres lepény (készülhet sima eperből is) | 312 |
Rebarbarás epertorta | 313 |
Vadkörtetorta (sima körtéből is lehet) | 314 |
Habtorta (feketeribiszkéből) | 315 |
Tejszínhabos szamócatorta | 316 |
Tésztába ejtett szeder | 316 |
Berkenyés kígyórétes | 317 |
Túrótorta vadalmával (sima almával is készíthető) | 318 |
Erdei ribizlis lepény | 318 |
Habos málnatorta | 319 |
Málnás habcsóktorta | 320 |
Berkenyés borkrémtekercs | 320 |
Katika szelet | 321 |
Csipkebogyós "boszorkány" pogi | 322 |
Mandulás sütemény (kb. 30 db) | 322 |
Kukoricás süti rumos körtével | 323 |
Képviselőfánk csipkeízes krémmel | 323 |
Leveles hájas tészta | 324 |
Hájas tészta krémeslapnak | 325 |
Túrós "fedeles" lepény | 325 |
Sárközi almás-diós rétes | 326 |
Almás édes gyúrt tészta | 326 |
Almatorta - "Mama" kedvence | 327 |
Alma "Héra" kedvére | 328 |
Masánszky-rizsfelfújt | 328 |
Egervári göngyölt palacsinta | 329 |
Levélen sült (A legősibb magyar palacsinta) | 330 |
Almás palacsintatorta | 331 |
Almás gombóc | 331 |
Reszelt almás sütemény | 332 |
Almás lepény | 332 |
Nyírségi tökös-almás rétes | 333 |
Tejszínes-gyümölcsös lepény | 333 |
Káposztás lepény | 334 |
Vajas-leveles alaptészta | 335 |
Aprósüti gyerekeknek | 335 |
Epres joghurtkrém | 336 |
Tápláló krém gyerekeknek | 337 |
Tiroli almás rétes | 337 |
Apák kedvence | 338 |
Hajós linzer | 338 |
Mákos kevert kalács | 339 |
Kürtöskalács | 340 |
Házilag készített rétestészta | 340 |
Sváb pogácsa | 342 |
Nagypénteki perec (de bármikor készíthetjük) | 342 |
Palacsintatészta (sima alap9 | 343 |
Császármorzsa | 343 |
Daramorzsa | 344 |
Csúsztatott palacsinta | 345 |
Rakott palacsinta | 345 |
Almás habos palacsinta | 346 |
Karikás palacsintabélés | 347 |
Mézespogácsa-figurák | 347 |
Karamellás mézes | 348 |
Egyszerű édes mézes | 349 |
Gyümölcsös mézes kalács | 349 |
Mézes sütemény tehéntúróval, naranccsal | 350 |
Tejes kalács | 351 |
Leveles vajas tészta | 352 |
Omlós, rumos figurák | 353 |
Fatörzs (egyszerű elkészíteni, csak egyszer próbálja ki!) | 354 |
Omlós káposztás pogácsa | 354 |
Juhtúrós pogácsa | 355 |
Töltött leveles fánk | 355 |
Sajtos-sonkás párnácskák | 356 |
Húsos párnacsücske | 357 |
Joghurttorta | 358 |
Kelt torta | 358 |
Szilvás túrótorta sütés nélkül | 359 |
Cseresznyetorta | 359 |
Sajtos roló | 360 |
Marcipánfré | 361 |
Szőlős pohárkrém | 361 |
Gyümölcsös túróalagút | 362 |
Rizsalagút | 363 |
Befőzési tanácsok | 364 |
Befőttek | 370 |
Eperbefőtt | 370 |
Cseresznye saját lében | 370 |
Szódavizes cseresznye | 371 |
Meggy nyersen | 371 |
Szódavizes meggy | 371 |
Meggybefőtt polisweettel | 372 |
Magozott meggy cukor nélkül | 372 |
Szederbefőtt | 373 |
Pirosribizli-befőtt | 373 |
Ribizli levesekhez, süteményekhez | 373 |
Feketeribizli-befőtt | 374 |
Őszibarackbefőtt | 374 |
Szilva vagy ringló napon érlelve | 375 |
Alma süteményekhez | 375 |
Alma süteményekhez cukor nélkül | 375 |
Sárgadinnyebefőtt | 376 |
Piros aranyalmabefőtt | 376 |
Áfonyabefőtt | 377 |
Zöld dió cukorban | 377 |
Zöld mandula cukorban | 378 |
Sajtos roló | 360 |
Marcipánfré | 361 |
Szőlős pohárkrém | 361 |
Gyümölcsös túróalagút | 362 |
Rizsalagút | 363 |
Befőzési tanácsok | 364 |
Befőttek | 370 |
Eperbefőtt | 370 |
Cseresznye saját lében | 370 |
Szódavizes cseresznye | 371 |
Meggy nyersen | 371 |
Szódavizes meggy | 371 |
Meggybefőtt polisweettel | 372 |
Magozott meggy cukor nélkül | 372 |
Szederbefőtt | 373 |
Pirosribizli-befőtt | 373 |
Ribizli levesekhez, süteményekhez | 373 |
Feketeribizli-befőtt | 374 |
Őszibarackbefőtt | 374 |
Szilva vagy ringló napon érlelve | 375 |
Alma süteményekhez | 375 |
Alma süteményekhez cukor nélkül | 375 |
Sárgadinnyebefőtt | 376 |
Piros aranyalmabefőtt | 376 |
Áfonyabefőtt | 377 |
Zöld dió cukorban | 377 |
Zöld mandula cukorban | 378 |
Sárgabarackdzsem főzés nélkül | 378 |
Kivis almalekvár mézzel | 379 |
Almazselé citrommal | 379 |
Narancsdzsem | 380 |
Birsalmasajt | 380 |
Kandírozott gyümölcs | 381 |
Ketchup | 382 |
Paradicsomos pritaminpaprika | 382 |
Darált pritaminpaprika | 383 |
Tölteni való zöldpaprika paradicsomban | 383 |
Natúr lecsó | 383 |
Azték zöldségkeverék | 384 |
Élelmiszerek fagyasztása | 385 |
Húsok fagyasztása | 385 |
Tojás fagyasztása | 385 |
Mák és dió fagyasztása | 385 |
Élesztő fagyasztása | 385 |
Kenyér fagyasztása | 386 |
Péksütemények fagyasztása | 386 |
Sütemények fagyasztása | 386 |
Kifőtt tészták fagyasztása | 386 |
Burgonyakrokett és nudli fagyasztása | 387 |
Húsételek fagyasztása | 387 |
Főzelékek fagyasztása | 387 |
Praktikák | 388 |
Faeszközök szárítása | 388 |
Felfröccsenő zsír ellen | 388 |
Egymásba szorult poharak | 388 |
Vaj cifrázása | 388 |
Vaj helyett | 388 |
Vaj olvasztása | 388 |
Túró | 389 |
Uborkarózsa | 389 |
Tojásfehérje tárolása | 389 |
Tojásfőzés | 389 |
Tojásrántotta | 390 |
Tojássárgája tárolása | 390 |
Sózás | 390 |
Spárga | 390 |
Sütemények | 390 |
Sütőpor | 391 |
Sajt | 391 |
Saláta tárolása | 391 |
Savanyúságok leve | 392 |
Sáfrány | 392 |
Ehető szalvétagyűrű | 392 |
Égett étel | 392 |
Fűszerkeverék - ajánlatok | 392 |
Borstartalmú magyar fűszerkeverék | 392 |
Finom zamatú pástétomfűszer | 392 |
Magyar fűszerkeverék | 393 |
Kiváló zamatú sonka-, húspác | 393 |
Névmutató | 394 |