A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

2000 év Zsidó Konyhaművészete Európában

Szerző
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Maccabi Könyvkiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN: 963-7475-59-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az ezredfordulóra Európához hasonlóan, Magyarországon is vallásunkhoz ragaszkodó, ám hagyományokat tisztelő zsidó közösség arculata alakult ki. büszke vagyunk szülőföldünkre, öntudatos zsidó rétegként erősen kötődünk Magyarországhoz, ugyanakkor hűek vagyunk Izrael Államhoz is.
A magyar zsidóság étkezési hagyományait, szokásait nem kizárólag a családfák összetételei, hanem a hithű, a gyomrukat szeret6 asszonyok hozzák magukkal a szülői házból. Évszázados hagyományként fogyasztjuk a hazai 5ólet családonként különböző' és jóízű változatait, szívesen látjuk ebédre vagy vacsorára a májból vagy főtt tojásból készült Zibel Saláta-pástétom, a Gefilte Fis „Krén"-nel, a Borjúláb, a Mézes-Frissfűszeres Bárány, a Bécsi Ricset Töltött Libanyakkal, a Kindli és a Flódni minden variációját. Nagyon nehéz feladat lenne a szakírónak különválasztani azokat az ételeket, amelyekről azt gondoljuk, hogy elfelejtett, zsidó-jiddish háttérnél bíró ételreceptek és a kimondottan magyaros jellegű, ám sokunk... Tovább

Fülszöveg

Az ezredfordulóra Európához hasonlóan, Magyarországon is vallásunkhoz ragaszkodó, ám hagyományokat tisztelő zsidó közösség arculata alakult ki. büszke vagyunk szülőföldünkre, öntudatos zsidó rétegként erősen kötődünk Magyarországhoz, ugyanakkor hűek vagyunk Izrael Államhoz is.
A magyar zsidóság étkezési hagyományait, szokásait nem kizárólag a családfák összetételei, hanem a hithű, a gyomrukat szeret6 asszonyok hozzák magukkal a szülői házból. Évszázados hagyományként fogyasztjuk a hazai 5ólet családonként különböző' és jóízű változatait, szívesen látjuk ebédre vagy vacsorára a májból vagy főtt tojásból készült Zibel Saláta-pástétom, a Gefilte Fis „Krén"-nel, a Borjúláb, a Mézes-Frissfűszeres Bárány, a Bécsi Ricset Töltött Libanyakkal, a Kindli és a Flódni minden variációját. Nagyon nehéz feladat lenne a szakírónak különválasztani azokat az ételeket, amelyekről azt gondoljuk, hogy elfelejtett, zsidó-jiddish háttérnél bíró ételreceptek és a kimondottan magyaros jellegű, ám sokunk által kedvelt ételek.
A zsidó gasztronómia és szakácsművészet értékrendjében, az elmúlt két évezred kedvelt, és az elkövetkezendő harmadik évezred talán népszerűvé váló és kiemelkedő kulináris remekeit kínálom most Önöknek; ám betartva népünk tejes és húsos étkezési szabályait.
A kóser háztartásokba is beillő ételeket a Magyarországi Zsidó Hitközösségek Szövetsége Rabbinátusi engedélyével - (héber betűjelzéssel) jelöltem.
Az európai gasztronómia és zsidó étkezéskultúra ötvözete e könyv, fogadják hát olyan szeretettel, mint ahogy az íródott. Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Barta Miklós

Barta Miklós műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Barta Miklós könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem