A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

The Zone

A zóna - A Dietary Road Map/A táplálkozás menetrendje

Szerző
New York
Kiadó: Regan Books
Kiadás helye: New York
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 398 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Angol  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN: 0-06-098716-2
Megjegyzés: Ábrákkal és táblázatokkal illusztrállva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Dr. Barry Sears Zóna-diétája nem sorolható a hagyományos diétáskönyvek közé. Első hangzásra meglepőnek tűnik, miszerint ahhoz, hogy fogyjunk, elsősorban nem kalóriákat kell számolnunk, hanem az étel tápanyagtartalmát, vagyis a szénhidrát-fehérje arányt. Sőt még zsírt is kell ennünk ahhoz, hogy saját testzsírunkat elégessük!
Hogy miért? Ezt dr. Sears részletesen elmagyarázza könyvében. A szerző sok-sok évet töltött kutatómunkával, olyan anyagokat vizsgálva, amelyekkel mi a hétköznapokban a kozmetikumainkban liposzóma néven találkozunk.
Hogy mi ezeknek az anyagoknak a köze a Zóna-diétához, és hogy milyen kémiai változások kísérik a táplálék sejtekbe épülését, azt mind megtudhatjuk ebből a könyvből. A táplálék szervezetünkben kiváltott "jó" és "rossz" hatásainak ismeretében ezeket a változásokat befolyásolhatjuk azzal, hogy mit eszünk, s így nemcsak zsírfeleslegünktől szabadulhatunk meg, de csökkenthetjük a szív és keringési rendszer megbetegedésének, sőt még a ráknak is a... Tovább

Fülszöveg

Dr. Barry Sears Zóna-diétája nem sorolható a hagyományos diétáskönyvek közé. Első hangzásra meglepőnek tűnik, miszerint ahhoz, hogy fogyjunk, elsősorban nem kalóriákat kell számolnunk, hanem az étel tápanyagtartalmát, vagyis a szénhidrát-fehérje arányt. Sőt még zsírt is kell ennünk ahhoz, hogy saját testzsírunkat elégessük!
Hogy miért? Ezt dr. Sears részletesen elmagyarázza könyvében. A szerző sok-sok évet töltött kutatómunkával, olyan anyagokat vizsgálva, amelyekkel mi a hétköznapokban a kozmetikumainkban liposzóma néven találkozunk.
Hogy mi ezeknek az anyagoknak a köze a Zóna-diétához, és hogy milyen kémiai változások kísérik a táplálék sejtekbe épülését, azt mind megtudhatjuk ebből a könyvből. A táplálék szervezetünkben kiváltott "jó" és "rossz" hatásainak ismeretében ezeket a változásokat befolyásolhatjuk azzal, hogy mit eszünk, s így nemcsak zsírfeleslegünktől szabadulhatunk meg, de csökkenthetjük a szív és keringési rendszer megbetegedésének, sőt még a ráknak is a kockázatát.
A Zóna-diéta Amerikában mind egészségeseknél - élsportolóknál -, mind fogyni és gyógyulni vágyóknál bevált. A könyv elméleti része után a gyakorlati útmutató következik, s biztató hír, hogy ezzel a diétával nem kell lemondanunk kedvenc ételeinkről (csak másképp kell összeválogatnunk az étrendet), sőt néha-néha még a gyorsbüfét is megengedhetjük magunknak! Vissza

Tartalom

Köszönetnyilvánítás
Előszó
Élet a Zónában
Amerika hizlalása
Az ételek hormonális hatásai
Ejkozanoidok - a rövid út
Vezető atléták a Zónában
Tornagyakorlatok a Zónában
A Zóna határai
Táplálkozási útitérkép a Zónához
Az evolúció és a Zóna
Vitaminok, ásványok és a Zóna
Aszpirin: a csodagyógyszer
A csodahormonok: az ejkozanoidok - a hosszú út
A Zóna és az ön szíve
A rák és Zóna
Krónikus betegségek és a Zóna
A Zóna és az élet meghosszabbítása
Összegzés
Függelék
A függelék: Technikai támogatás
B függelék: A zsírmentes testtömeg kiszámítása
C függelék: Makrotápértékű ételblokkok
D függelék: Zóna-barát receptek
E függelék: Napi fehérjeszükségletének kiszámítása
F függelék: A testzsírszázalékok összehasonlítása
G függelék: A Metropolitan Life Biztosító ideális testsúlytáblázatai - 1959 összevetve 1983-mal
H függelék: A szénhidrátok vércukorszint-emelő hatásának mutatója (glikémiás indexek)
I függelék: Irodalom
Tárgymutató
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem