1.062.356

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Baromfitenyésztés I.

(a termékelőállítás biológiai alapjai)

Szerkesztő
Lektor
Debrecen
Kiadó: Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar Állattenyésztéstani Tanszék
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 180 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A baromfi árutermelés nemzetközi és hazai helyzete1
A világ baromfitermelésének jellemzői1
Magyarország baromfitenyésztésének illetve termelésének főbb jellemzői11
A baromfi szaporodásának biológiai alapjai15
A tojástermelés hormonális szabályozása15
A baromfi tojásrakása17
A tojás szerkezete és kémiai összetétele20
A baromfi termékenysége, spermaképződés és a sperma összetétele26
Keltetésre alkalmas tojások, keltetésre előkészítés30
Mesterséges keltetés35
Szénhidrát anyagcsere39
Fehérje anyagcsere39
Zsíranyagcsere40
Gázanyagcsere41
Víz-, és ásványi anyagforgalom41
A keltetés fizikai és mechanikai feltételei42
A keltetőtér hőmérséklete42
A keltetés alatti páratartalom szerepe45
A keltetőgép légcseréje46
A tojások helyzete és forgatása46
A tojások hűtése48
A tojások átrakása a bújtatóba48
Az egyes baromfifajok keltetésének sajátosságai49
A tojástermelés meghatározó genetikai tényezők53
Korai ivarérés53
Perzisztencia54
A tojástermelés intenzitása56
Hosszú szünetek hiánya57
A kotlás58
A tojástermelést befolyásoló környezeti tényezők59
A fény kapcsolata a tojástermelést meghatározó néhány jellegvonással59
A hőmérséklet hatása a tojástermelésre62
A páratartalom szerepe a termelés alakításában63
A levegő összetétele a baromfiistállóban64
A baromfi mesterséges termékenyítése66
A baromfi hústermelésének biológiai alapjai71
Az ivar hatása a hústermelésre74
A keltetőtojások tömegének hatása a broller növekedési gyorsaságára75
A hústermelést befolyásoló környezeti tényezők75
A hőmérséklet hatása a termelésre75
A páratartalom és a levegő összetétele a nevelés során80
A fény hatása a brollertípusú baromfi termelésére81
A tartási formák szerepe a nevelésben82
A csoportnagyság és a telepítési sűrűség megítélése a húshasznú baromfinál83
A baromfitermék minőség84
A különböző baromfifajok hústermelése és vágott testminősége84
A húsminőség faktorainak jellemzése88
A tojás minőségi követelményei93
A tojás küllemével szemben támasztott minőségi követelmények94
A tojás belső minőségét meghatározó tényezők96
A baromfi takarmányozása100
Az emésztőszervrendszer felépítése100
Az emésztés jellemzői a baromfiban101
A baromfi gyakorlati takarmányozása104
Tenyészállatok takarmányozása, jércenevelés105
A tojóperiódus alatti takarmányozás109
Hústípusú tenyészállatok takarmányozása119
A broiler típusú baromfi takarmányozása121
A gabonamagvak szerepe a baromfi keveréktakarmányaiban129
Energiahordozó takarmányok130
Fehérjetakarmányok131
Baromfitenyésztés genetikai alapjai133
Fontosabb minőségi tulajdonságok öröklődése134
A kvalitatív jellemvonásokat determináló gének hatása a kvantitatív tulajdonságokra143
Fontosabb mennyiségi tulajdonságok öröklődése146
Baromfipopulációk genetikai szerkezetét megváltoztató tényezők151
Tenyésztési módszerek a baromfitenyésztésben154
A géntartalékok szerepe a gyakorlati tenyésztőmunkában161
A tojástermelés, reprodukciós teljesítményre irányuló szelekció162
Hústípusú állományok szelekciója166
A baromfihibrideket előállító tenyésztői vállalkozások felépítése171
Irodalomjegyzék177
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem