kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar Állattenyésztéstani Tanszék |
---|---|
Kiadás helye: | Debrecen |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 180 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
A baromfi árutermelés nemzetközi és hazai helyzete | 1 |
A világ baromfitermelésének jellemzői | 1 |
Magyarország baromfitenyésztésének illetve termelésének főbb jellemzői | 11 |
A baromfi szaporodásának biológiai alapjai | 15 |
A tojástermelés hormonális szabályozása | 15 |
A baromfi tojásrakása | 17 |
A tojás szerkezete és kémiai összetétele | 20 |
A baromfi termékenysége, spermaképződés és a sperma összetétele | 26 |
Keltetésre alkalmas tojások, keltetésre előkészítés | 30 |
Mesterséges keltetés | 35 |
Szénhidrát anyagcsere | 39 |
Fehérje anyagcsere | 39 |
Zsíranyagcsere | 40 |
Gázanyagcsere | 41 |
Víz-, és ásványi anyagforgalom | 41 |
A keltetés fizikai és mechanikai feltételei | 42 |
A keltetőtér hőmérséklete | 42 |
A keltetés alatti páratartalom szerepe | 45 |
A keltetőgép légcseréje | 46 |
A tojások helyzete és forgatása | 46 |
A tojások hűtése | 48 |
A tojások átrakása a bújtatóba | 48 |
Az egyes baromfifajok keltetésének sajátosságai | 49 |
A tojástermelés meghatározó genetikai tényezők | 53 |
Korai ivarérés | 53 |
Perzisztencia | 54 |
A tojástermelés intenzitása | 56 |
Hosszú szünetek hiánya | 57 |
A kotlás | 58 |
A tojástermelést befolyásoló környezeti tényezők | 59 |
A fény kapcsolata a tojástermelést meghatározó néhány jellegvonással | 59 |
A hőmérséklet hatása a tojástermelésre | 62 |
A páratartalom szerepe a termelés alakításában | 63 |
A levegő összetétele a baromfiistállóban | 64 |
A baromfi mesterséges termékenyítése | 66 |
A baromfi hústermelésének biológiai alapjai | 71 |
Az ivar hatása a hústermelésre | 74 |
A keltetőtojások tömegének hatása a broller növekedési gyorsaságára | 75 |
A hústermelést befolyásoló környezeti tényezők | 75 |
A hőmérséklet hatása a termelésre | 75 |
A páratartalom és a levegő összetétele a nevelés során | 80 |
A fény hatása a brollertípusú baromfi termelésére | 81 |
A tartási formák szerepe a nevelésben | 82 |
A csoportnagyság és a telepítési sűrűség megítélése a húshasznú baromfinál | 83 |
A baromfitermék minőség | 84 |
A különböző baromfifajok hústermelése és vágott testminősége | 84 |
A húsminőség faktorainak jellemzése | 88 |
A tojás minőségi követelményei | 93 |
A tojás küllemével szemben támasztott minőségi követelmények | 94 |
A tojás belső minőségét meghatározó tényezők | 96 |
A baromfi takarmányozása | 100 |
Az emésztőszervrendszer felépítése | 100 |
Az emésztés jellemzői a baromfiban | 101 |
A baromfi gyakorlati takarmányozása | 104 |
Tenyészállatok takarmányozása, jércenevelés | 105 |
A tojóperiódus alatti takarmányozás | 109 |
Hústípusú tenyészállatok takarmányozása | 119 |
A broiler típusú baromfi takarmányozása | 121 |
A gabonamagvak szerepe a baromfi keveréktakarmányaiban | 129 |
Energiahordozó takarmányok | 130 |
Fehérjetakarmányok | 131 |
Baromfitenyésztés genetikai alapjai | 133 |
Fontosabb minőségi tulajdonságok öröklődése | 134 |
A kvalitatív jellemvonásokat determináló gének hatása a kvantitatív tulajdonságokra | 143 |
Fontosabb mennyiségi tulajdonságok öröklődése | 146 |
Baromfipopulációk genetikai szerkezetét megváltoztató tényezők | 151 |
Tenyésztési módszerek a baromfitenyésztésben | 154 |
A géntartalékok szerepe a gyakorlati tenyésztőmunkában | 161 |
A tojástermelés, reprodukciós teljesítményre irányuló szelekció | 162 |
Hústípusú állományok szelekciója | 166 |
A baromfihibrideket előállító tenyésztői vállalkozások felépítése | 171 |
Irodalomjegyzék | 177 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.