kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 143 oldal |
Sorozatcím: | Mezőgazdasági Kiskönyvtár-Kincses Könyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 49 fekete-fehér ábrával. |
Bevezetés | 3 |
A baromfi külleme | 7 |
A háziszárnyasok testtájai és külleme | 7 |
A bőr és a tollazat | 9 |
A tojástermelésre utaló küllemi jelek | 12 |
A baromfi ivarának és korának megállapítása | 13 |
A baromfi tenyésztése | 17 |
Alapfogalmak | 17 |
Tenyésztési módszerek | 18 |
A tisztatenyésztés | 18 |
A keresztezés | 20 |
A tenyészkiválasztási eljárások | 22 |
Tömegkiválasztás és egyedi kiválasztás | 23 |
Ivadékvizsgálat és családkiválasztás | 23 |
A tenyészállatok kiválasztása | 24 |
Az életerő | 25 |
A termékenység és a kelési képesség | 25 |
A növekedési erély és a tollasodás | 27 |
A hústermelő-képesség | 28 |
A tojástermelő-képesség | 29 |
A tojásképződés | 29 |
A tojás összetétele és minősége | 30 |
A tojástermelést befolyásoló tényezők | 32 |
Az ivarérettség | 32 |
A ciklushosszúság | 33 |
A termelés folyamatossága | 33 |
A kotlás | 33 |
A tojástermelés csapófészkes ellenőrzése | 34 |
A baromfi törzskönyvezése | 37 |
A tyúk tenyésztése | 40 |
A tyúkfajták ismertetése | 40 |
A magyar tyúk | 40 |
A hazánkban tenyésztett külföldi tyúkfajták | 44 |
A keltetés | 47 |
A tenyésztojások kiválasztása, gyűjtése és raktározása | 48 |
A természetes keltetés | 50 |
A mesterséges keltetés | 51 |
A csibenevelés | 57 |
A természetes felnevelés | 60 |
A mesterséges csibenevelés | 60 |
A növendékcsibék nevelése | 74 |
A tyúkok tartása | 76 |
Egyéb tyúkfélék tenyésztése | 88 |
A gyöngytyúk tenyésztése | 88 |
Pulykatenyésztés | 91 |
Pulykafajták | 91 |
A pulyka tenyésztése | 92 |
A víziszárnyasok tenyésztése | 96 |
Lúdtenyésztés | 96 |
Lúdfajták | 96 |
A lúd tenyésztése | 97 |
Kacsatenyésztés | 102 |
Kacsafajták | 102 |
A kacsa tenyésztése | 103 |
A baromfi takarmányozása | 109 |
A takarmányok összetétele | 110 |
Fehérje | 111 |
Zsírok és szénhidrátok | 112 |
Ásványi anyagok | 112 |
Vitaminok | 113 |
Antibiotikumok | 114 |
A baromfi takarmányai | 115 |
Magvak | 115 |
Ipari melléktermékek | 117 |
Zöld-és vizenyős takarmányok | 120 |
Takarmánykiegészítő anyagok | 120 |
Az ivóvíz | 122 |
A takarmányok előkészítése | 122 |
Az etetés módja | 123 |
A takarmányozás gyakorlati végrehajtása | 124 |
A tyúkok takarmányozása | 124 |
A gyöngytyúk takarmányozása | 128 |
A pulyka takarmányozása | 130 |
A ludak takarmányozása | 133 |
A kacsa takarmányozása | 136 |
Mezőgazdasági társulások és termelői szakcsoportok szerepe a baromfitenyésztés fejlesztésében | 139 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.