kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 175 oldal |
Sorozatcím: | Mezőgazdasági Kiskönyvtár-Kincses Könyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal. |
Bevezetés | 3 |
A baromfi külleme | 7 |
A háziszárnyasok testtájai és külleme | 7 |
A bőr és a tollazat | 9 |
A tojástermelésre utaló küllemi jelek | 12 |
A baromfi ivarának és korának megállapítása | 13 |
A baromfi tenyésztése | 17 |
Alapfogalmak | 17 |
Tenyésztési módszerek | 18 |
A tisztatenyésztés | 18 |
A keresztezés | 20 |
A tenyészkiválasztási eljárások | 22 |
Tömegkiválasztás és egyedi kiválasztás | 23 |
Ivadékvizsgálat és családkiválasztás | 23 |
A tenyészállatok kiválasztása | 24 |
Az életerő | 25 |
A termékenység és a kelési képesség | 25 |
A növekedési erély és a tollasodás | 27 |
A hústermelő-képesség | 28 |
A tojástermelő-képesség | 29 |
A tojásképződés | 29 |
A tojás összetétele és minősége | 30 |
A tojástermelést befolyásoló tényezők | 32 |
Az ivarérettség | 32 |
A ciklushosszúság | 33 |
A termelés folyamatossága | 33 |
A kotlás | 33 |
A tojástermelés csapófészkes ellenőrzése | 34 |
A baromfi törzskönyvezése | 37 |
A tyúk tenyésztése | 40 |
A tyúkfajták ismertetése | 40 |
A magyar tyúk | 40 |
A hazánkban tenyésztett külföldi tyúkfajták | 45 |
A keltetés | 49 |
A tenyésztojások kiválasztása, gyűjtése és raktározása | 49 |
A természetes keltetés | 51 |
A mesterséges keltetés | 53 |
A csibenevelés | 61 |
A természetes felnevelés | 61 |
A mesterséges csibenevelés | 61 |
A növendékcsibék nevelése | 81 |
A tyúkok tartása | 84 |
A tyúkállomás elhelyezése | 85 |
A tyúkok gondozása | 98 |
Egyéb tyúkfélék tenyésztése | 103 |
A gyöngytyúk tenyésztése | 103 |
Pulykatenyésztés | 106 |
Pulykafajták | 106 |
A pulyka tenyésztése | 108 |
A víziszárnyasok tenyésztése | 112 |
Lúdtenyésztés | 112 |
Lúdfajták | 112 |
A lúd tenyésztése | 114 |
Kacsatenyésztés | 118 |
Kacsafajták | 118 |
A kacsa tenyésztése | 120 |
A baromfi takarmányozása | 128 |
A takarmányok összetétele | 129 |
Fehérje | 130 |
Zsírok és szénhidrátok | 131 |
Ásványi anyagok | 132 |
Vitaminok | 132 |
Antibiotikumok | 133 |
A baromfi takarmányai | 134 |
Magvak | 134 |
Ipari melléktermékek | 136 |
Zöld-és vizenyős takarmányok | 139 |
Takarmánykiegészítő anyagok | 140 |
Az ivóvíz | 141 |
A takarmányok előkészítése | 142 |
Az etetés módja | 142 |
A takarmányozás gyakorlati végrehajtása | 144 |
A tyúkok takarmányozása | 144 |
A gyöngytyúk takarmányozása | 153 |
A pulyka takarmányozása | 154 |
A ludak takarmányozása | 157 |
A kacsa takarmányozása | 161 |
Nagyüzemi baromfitenyésztés szervezése | 165 |
Nemesítő üzem | 166 |
Szaporító üzem | 166 |
Árutermelő üzem | 167 |
Tojástermelő üzem | 167 |
Baromfihús-termelő üzem | 167 |
Mezőgazdasági társulások és termelői szakcsoportok szerepe a baromfitenyésztés fejlesztésében | 169 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.