kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 192 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-9099-28-7 |
Bevezetés | 3 |
A baromfihús szerepe a táplálkozásban | 5 |
Általános mikrobiológiai és táplálkozás-élettani ismeretek | 9 |
A tápanyagok csoportosítása | 9 |
Az emésztés, a felszívódás folyamata az ember szervezetében | 12 |
Emésztés | 14 |
Felszívódás | 18 |
Kiválasztás | 19 |
Mikrobiológiai ismeretek | 20 |
A mikroorganizmusok sejtjeinek szerkezete | 22 |
A mikroorganizmusok kémiai összetétele | 23 |
A mikroorganizmusok életfeltétele | 24 |
A mikroorganizmusok életjelenségei | 27 |
A mikroorganizmusok szaporodása | 30 |
A mikroorganizmusok életműködésének szabályozása | 32 |
Mikrobás élelmiszerromlások | 33 |
Mikrobás ételmérgezések | 34 |
Ellenőrző kérdések | 35 |
A baromfifajok általános ismertetése | 37 |
Tyúkfélék | 38 |
Pulykafajták | 40 |
Gyöngyösfajták | 41 |
Vízibaromfi-félék | 42 |
A baromfifélék szervezeti felépítése | 45 |
A mozgás szervrendszere | 46 |
Csontrendszer | 46 |
A baromfifélék izomzata | 47 |
Az emésztőszervek rendszere | 48 |
A baromfi kültakarója | 49 |
A baromfifajok testtájai | 51 |
Az élő baromfi minősítése | 55 |
A baromfi minőségét befolyásoló tényezők | 58 |
Állat-egészségügyi ismeretek | 63 |
A helytelen baromfitartás okozta megbetegedések | 64 |
A takarmányozási hibákból eredő betegségek | 65 |
Fertőző betegségek | 67 |
Az élősködők (paraziták) okozta betegségek | 70 |
Az élőbaromfi-félék felvásárlása, szállítása, átvétele | 73 |
Az élőbaromfi-félék felvásárlása | 73 |
Átvétel a termelő telephelyén | 77 |
Átvétel a feldolgozó telephelyén | 78 |
A feldolgozó telephelyén történő átvétel, vágás utáni minősítés alapján | 78 |
Az élő baromfi szállítása | 80 |
Az élő baromfi átvétele a feldolgozó telephelyén | 83 |
Szállítási veszteségek és az azt befolyásoló tényezők | 87 |
Ellenőrző kérdések | 88 |
Az elsődleges feldolgozás technológiája | 91 |
A baromfifeldolgozó üzemek telepítése, technológiai elrendezése | 91 |
A baromfifeldolgozó vonal teljesítménye, kapacitása, termelékenységi mutató | 94 |
Technológiai paraméterek | 105 |
A baromfiipar legfontosabb termelési mutatószámai | 106 |
A függesztés és jelentősége. A különböző függesztési módszerek | 107 |
A kábítás élettani hatása, szükségessége, kábítási módok | 116 |
A baromfi vágása | 123 |
A véreztetés | 128 |
A baromfi forrázása | 132 |
Lágy forrázás | 132 |
Félkemény forrázás | 133 |
Kemény forrázás | 134 |
A baromfi kopasztása | 145 |
Hengeres kopasztógépek | 147 |
Gumiujjas kopasztógépek | 150 |
A baromfi perzselése | 162 |
A baromfitest mosása | 164 |
A baromfi bontása (zsigerelés) | 166 |
Ellenőrző kérdések | 174 |
A penumatikus szállítás technológiája | 179 |
Ellenőrző kérdések | 182 |
A baromfiipar higiéniai előírásai | 183 |
Üzemi higiénia | 184 |
Személyi higiénia | 186 |
Áruhigiénia | 188 |
Fertőtlenítés, fertőtlenítőanyagok | 191 |
Ellenőrző kérdések | 193 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.