kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Integra-Projekt Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 206 oldal |
Sorozatcím: | Termelők Kiskönyvtára |
Kötetszám: | 6 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-7812-31-8 |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával. |
A vállalkozás elhatározása - Bíró Oszkár | 9 |
A kis- és középméretű élelmiszer-ipari üzemek múltjáról | 9 |
A vállalkozóvá válás indítékai | 11 |
A vállalkozás jogi formái | 12 |
Az 1988. évi VI. törvény által szabályozott társasági formák | 13 |
Az 1990. évi V. törvény az egyéni vállalkozókról | 14 |
Ki lehet vállalkozó? | 15 |
Ki nem kaphat vállalkozói igazolványt? | 16 |
A vállalkozói igazolvány megszerzésének módja | 16 |
Az 1991. évi korszerűsített szövetkezeti törvény | 17 |
A baromfifeldolgozó kisüzemmel kapcsolatos engedélyezések | 18 |
Az élelmiszer-előállítás feltételrendszere az elképzeléstől a megvalósulásig - Horváth György | 18 |
Az előállítóhely és tevékenység engedélyezése | 20 |
Az előállításra kerülő baromfival és az előállított termékkel kapcsolatos kötelezettségek, engedélyezések | 22 |
Berendezések, gépek élelmezés-egészségügyi alkalmassága, higiéniai minősítése - Simon József - Mikhely István | 23 |
Egészségügyi alkalmasság, képzettség - Simon József | 27 |
Tisztító-, fertőtlenítőszerek - Kiss Lászlóné | 29 |
Az elsődleges baromfi feldolgozás technológiája | 31 |
A baromfihús a korszerű táplálkozásban - Heiner Tiborné | 31 |
A baromfi mint nyersanyag - Jankóné Forgács Judit | 32 |
A baromfihús hasznosítása | 33 |
A baromfi minősítése | 37 |
Baromfifeldolgozó üzemek telepítése, technológiai elrendezése | 40 |
A soványbaromfi elsődleges feldolgozásának technológiája | 41 |
A szennyes övezet műveletei | 42 |
Függesztés | 42 |
Kábítás | 43 |
Vágás, véreztetés | 43 |
Forrázás | 44 |
Kopasztás | 47 |
Utókopasztás | 49 |
Testmosás | 49 |
A tiszta övezet műveletei | 50 |
Az állatorvosi vizsgálatot megelőző műveletek | 50 |
Függesztés | 50 |
A test felnyitása | 51 |
Zsigerlazítás és kiemelés | 51 |
Hatósági (állatorvosi) húsvizsgálat - Erdész Sándor | 51 |
Az állatorvosi vizsgálatot követő műveletek - Jankóné Forgács Judit | 54 |
Zsigeri szervek levétele, szétválasztása, tisztítása | 54 |
Külső-belső testmosás | 54 |
Minőségellenőrzés | 54 |
Nyak-, fejlevágás | 54 |
A vízibaromfi feldolgozásának technológiája | 54 |
A szennyes övezet műveletei | 56 |
Függesztés | 56 |
Kábítás | 56 |
Vágás, véreztetés | 57 |
Forrázás | 57 |
Kopasztás | 58 |
Utókopasztás | 58 |
Paraffinozás | 59 |
A tiszta övezet műveletei | 61 |
A test felnyitása | 61 |
Zsigerlazítás és kiemelés | 62 |
Állatorvosi vizsgálat | 62 |
Zsigeri szervek levétele, szétválasztása, tisztítása | 63 |
Külső-belső testmosás | 63 |
Minőségellenőrzés | 63 |
Nyak-, fejlevágás | 63 |
Hízott vízibaromfi előhűtés utáni "hideg" bontása | 63 |
Hagyományos bontás, zsigerelési eljárás | 63 |
A vágott baromfi előhűtése | 64 |
Levegős előhűtési eljárások | 64 |
Folyadékos előhűtési eljárás | 65 |
Darabolva bontás | 65 |
A libamáj kezelése | 66 |
A vágott baromfi feldolgozásának technológiája | 69 |
A vágott baromfi osztályozása, minősítése | 69 |
A vágott baromfi fagyasztása | 70 |
Gyorsfagyasztó alagutak | 70 |
Egyedi gyorsfagyasztás | 71 |
A baromfihús fagyasztva tárolása | 72 |
A vágott baromfi darabolása | 74 |
A vágott baromfi csomagolása | 76 |
Egyedi csomagolás | 76 |
Gyűjtőcsomagolás | 69 |
A baromfiipari hulladékok gyűjtőrendszere és kezelése | 80 |
A baromfifeldolgozás gépi berendezései | 81 |
Kis teljesítményű elsődleges baromfifeldolgozó üzem | 81 |
Egyedi gépi berendezések továbbfeldolgozott baromfitermékek gyártására | 84 |
Aprító-, keverő- és töltőgépek | 84 |
Főző-füstölő-hőkezelő kamrák | 87 |
Dobogók és dobogórendszerek, asztalok | 89 |
Higiéniai eszközcsalád | 90 |
Nagy teljesítményű elsődleges baromfifeldolgozás gépei | 92 |
Munkavédelem a baromfifeldolgozó üzemben - Heiner Tiborné | 92 |
Minőség-ellenőrzés, minőségszabályozás, minőségbiztosítás a baromfifeldolgozó iparban | 94 |
A minőség fogalma - Erdész Sándor | 94 |
Az élelmiszer-minőség fogalma és összetevői | 94 |
A minőség ellenőrzése | 95 |
A baromfi vágás, - feldolgozás mikrobiológiai vonatkozásai | 95 |
Az élelmiszerek minőségének biztosítása | 98 |
Az élelmiszerek minőségének szabályozása | 100 |
Az Élelmiszertörvény és végrehajtási rendeletei | 100 |
Az Élelmiszerkönyv szerepe | 100 |
Szabványok | 101 |
A gyártmánylap | 101 |
Az élelmiszerek minőségi követelményeinek betartását ellenőrző intézmények | 102 |
A vállalkozói, üzemi minőség-ellenőrzés gyakorlata | 103 |
Termékellenőrzés mintavétel alapján | 103 |
A beérkező vágóbaromfi ellenőrzése | 103 |
Szubjektív, műszeres vizsgálat | 104 |
Objektív, műszeres vizsgálat | 104 |
Szabvány szerinti minőségi átvétel | 105 |
Gyártásközi ellenőrzés | 107 |
A hagyományos baromfifeldolgozás technológiai fázisainak ellenőrzése | 108 |
Vízibaromfi félkész termékeinek ellenőrzése | 112 |
A hízott libamáj minősítése | 113 |
Segéd- és csomagolóanyagok ellenőrzése | 113 |
A késztermékek ellenőrzése, minősítése | 114 |
Továbbfeldolgozott baromfitermékek minőségellenőrzése | 115 |
A vállalati minőségellenőrzés rendszere | 116 |
Az üzemi higiénia, tisztítás, fertőtlenítés gyakorlata - Heiner Tiborné | 117 |
A feldolgozóüzem higiéniája | 118 |
Személyi higiénia | 119 |
Termékvédelem | 120 |
Takarítás, fertőtlenítés | 121 |
A baromfiipari üzem környezetének védelme | 121 |
Baromfiipar laboratóriumi vizsgálati módszerek | 123 |
A baromfifeldolgozás egészségügyi biztonsága | 126 |
A baromfifeldolgozás élelmezéstoxikológiai vonatkozásai | 126 |
Ételfertőzések, ételmérgezések | 132 |
Irodalom | 138 |
A gazdaságosság, a költség, a jövedelmezőség tényezői - Bíró Oszkár | 139 |
Telepítés, a telephely megválasztása | 139 |
A gyártási profil megválasztása | 141 |
A piac szerepe és a verseny hatása | 141 |
A piaci kapcsolatok szerepe a vállalkozás jövedelmezőségének megalapozásában | 141 |
Az élelmiszert gyártó vállalkozáshoz szükséges piaci ismeretek | 142 |
A tőkebefektetés hatékonyságát befolyásoló tényezők | 142 |
Az épületek és gyártóvonalak kialakítása | 142 |
A kapacitás méretezése | 143 |
Az értékcsökkenési leírás | 143 |
A forgóeszközök gazdaságos működtetésére ható tényezők | 144 |
A forgóeszközök forgási sebessége | 144 |
A készletek alakulása, készletgazdálkodás | 145 |
Az élőmunka költsége | 145 |
Az egyéb költségek | 145 |
Kölcsöntőke, hitel | 145 |
A kamatláb, a ciklusidő és a nyereségráta összefüggései | 146 |
A forgótőkeigény lehetséges forrásai | 148 |
A beszerzési és értékesítési piac hatása a jövedelmezőségre | 148 |
Beszerzési piac | 149 |
Értékesítési piac | 149 |
Az állami szabályozás hatása a válallkozás jövedelmezőségére | 150 |
A baromfifeldolgozás szakágazati és kereskedelmi sajátosságai | 151 |
A hazai baromfi termelés és -fogyasztás alakulása | 151 |
Hol létesítsen az új vállalkozó baromfifeldolgozó üzemet? | 152 |
A piac megítélése, a piac szereplői | 155 |
A belföldi piac néhány jellemző tendenciája | 155 |
A külpiac sajátosságai | 156 |
Exportvisszaesés 1993 elején | 157 |
Függelék | 159 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.