kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 185 oldal |
Sorozatcím: | Kertünk, házunk, otthonunk |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-232-112-x |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
Előszó | 5 |
A kisüzemi pecsenyecsirke- és tyúktojástermelés közgazdasági jellemzői | 7 |
A pecsenyecsirke és a tyúktojás termelésének, fogyasztásának alakulása | 8 |
A pecsenyecsirkehús-termelés | 8 |
A tojástermelés főbb jellemzői | 13 |
A fejlődést elősegítő legfontosabb tényezők | 19 |
A kisüzemi pecsenyecsirke- és tyúktojástermelés jelentősége, szükségessége | 20 |
A csirkehús- és a tojástermelés jövedelmezősége | 24 |
A fejlesztés lehetősége, irányai | 34 |
A termelés feltételeinek megteremtése | 36 |
Az adózás tudnivalói | 39 |
Az OTP-hitel felvételének feltételei | 43 |
Pecsenyecsirke-termelés | 45 |
A termelés szervezése | 45 |
A termelésszervezés szempontjai | 45 |
A termelés és a szükséglet összhangja | 47 |
A termelésszervezés formái | 50 |
A termelést elősegítő szolgáltatások | 54 |
Az elszámolás rendszere | 57 |
A pecsenyecsirke-nevelés feltételei | 58 |
A kisüzemi pecsenyecsirke-termelésben szerepet játszó hibridek és fajták | 59 |
A forgalmazott húshibridek | 62 |
Hagyományos tartásra javasolt fajták | 63 |
Hústermelésre alkalmas fajták | 65 |
A pecsenyecsirke-nevelő ólakkal szemben támasztott követelmények | 70 |
Az épületek tájolása, elhelyezése | 70 |
Az épületek méretei | 71 |
Az épületek szerkezeti elemei | 74 |
A nevelőólak gépészeti, technológiai berendezései | 76 |
Fűtőberendezések | 76 |
Szellőztetőberendezések | 78 |
Világítóberendezések | 82 |
Az etetőberendezések | 83 |
Az itatóberendezések | 87 |
Állománysűrűség, nevelési idő, rotációk száma | 89 |
A pecsenyecsirke nevelése | 90 |
Felkészülés a naposcsibék fogadására | 90 |
A nevelőól takarítása, fertőtlenítése | 90 |
Bealmozás, alomféleségek | 92 |
A nevelők belső terének kialakítása | 93 |
A nevelőólak felfűtése | 94 |
A naposállatok fogadása, letelepítése | 95 |
Istállóklíma a nevelés alatt | 96 |
A hőmérséklet | 96 |
A páratartalom | 97 |
A szellőztetés | 98 |
A világítás | 100 |
A pecsenyecsirkék takarmányozása | 102 |
Az ivóvízellátás | 108 |
A testtömeg-gyarapodás, a vágás időpontja | 110 |
A gondozás alapelvei | 111 |
A nyilvántartások | 113 |
A pecsenyecsirke minősítése, a minőséget befolyásoló tényezők | 114 |
A minőséggel szemben támasztott követelmények | 114 |
A pecsenyecsirke értékesítésekor előforduló minőségi hibák | 115 |
A vágócsirke minőségét befolyásoló tényezők | 115 |
A pecsenyecsirke átadása vágásra | 118 |
A szállítással összefüggő fontosabb teendők | 119 |
A vágóbaromfi átadása, átvétele és a minősítés helye | 120 |
Tyúktojástermelés | 123 |
A termelés szervezése | 123 |
A termelés és a szükséglet összhangja | 123 |
A termelésszervezés formái | 125 |
A tyúktojás termelése | 129 |
A kisüzemi tojástermelésben szerepet játszó tyúkfajták és hibridek | 129 |
A fajta megválasztása a kisüzemekben | 133 |
A tojótyúkok fölnevelése | 134 |
A tojótyúkok tartása | 140 |
A tyúkóllal szemben támasztott követelmények | 140 |
A tyúkólak berendezési tárgyai | 141 |
A tojótyúktartás módszerei | 145 |
Istállóklíma | 155 |
Alomféleségek, almozás | 157 |
Világítás, fényprogram | 158 |
Takarmányozás | 162 |
Ivóvízellátás | 165 |
A tojástermelés | 166 |
A tojás szerkezeti felépítése és képződése | 166 |
A tojástermelés alakulása | 169 |
Mesterséges vedletés | 172 |
A tojások gyűjtése, tárolása | 174 |
A kereskedelmi forgalomba kerülő étkezési tyúktojással szemben támasztott követelmények | 176 |
Külső minőségi követelmények | 177 |
Belső minőségi követelmények | 177 |
Nagyságkövetelmények | 178 |
A tojástermelés néhány állategészségügyi kérdése | 179 |
Irodalom | 181 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.