1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Baromfi a kisgazdaságban 1.

Pecsenyecsirke- és árutojás-termelés

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 185 oldal
Sorozatcím: Kertünk, házunk, otthonunk
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-232-112-x
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
A kisüzemi pecsenyecsirke- és tyúktojástermelés közgazdasági jellemzői7
A pecsenyecsirke és a tyúktojás termelésének, fogyasztásának alakulása8
A pecsenyecsirkehús-termelés8
A tojástermelés főbb jellemzői13
A fejlődést elősegítő legfontosabb tényezők19
A kisüzemi pecsenyecsirke- és tyúktojástermelés jelentősége, szükségessége20
A csirkehús- és a tojástermelés jövedelmezősége24
A fejlesztés lehetősége, irányai34
A termelés feltételeinek megteremtése36
Az adózás tudnivalói39
Az OTP-hitel felvételének feltételei43
Pecsenyecsirke-termelés45
A termelés szervezése45
A termelésszervezés szempontjai45
A termelés és a szükséglet összhangja47
A termelésszervezés formái50
A termelést elősegítő szolgáltatások54
Az elszámolás rendszere57
A pecsenyecsirke-nevelés feltételei58
A kisüzemi pecsenyecsirke-termelésben szerepet játszó hibridek és fajták59
A forgalmazott húshibridek62
Hagyományos tartásra javasolt fajták63
Hústermelésre alkalmas fajták65
A pecsenyecsirke-nevelő ólakkal szemben támasztott követelmények70
Az épületek tájolása, elhelyezése70
Az épületek méretei71
Az épületek szerkezeti elemei74
A nevelőólak gépészeti, technológiai berendezései76
Fűtőberendezések76
Szellőztetőberendezések78
Világítóberendezések82
Az etetőberendezések83
Az itatóberendezések87
Állománysűrűség, nevelési idő, rotációk száma89
A pecsenyecsirke nevelése90
Felkészülés a naposcsibék fogadására90
A nevelőól takarítása, fertőtlenítése90
Bealmozás, alomféleségek92
A nevelők belső terének kialakítása93
A nevelőólak felfűtése94
A naposállatok fogadása, letelepítése95
Istállóklíma a nevelés alatt96
A hőmérséklet96
A páratartalom97
A szellőztetés98
A világítás100
A pecsenyecsirkék takarmányozása102
Az ivóvízellátás108
A testtömeg-gyarapodás, a vágás időpontja110
A gondozás alapelvei111
A nyilvántartások113
A pecsenyecsirke minősítése, a minőséget befolyásoló tényezők114
A minőséggel szemben támasztott követelmények114
A pecsenyecsirke értékesítésekor előforduló minőségi hibák115
A vágócsirke minőségét befolyásoló tényezők115
A pecsenyecsirke átadása vágásra118
A szállítással összefüggő fontosabb teendők119
A vágóbaromfi átadása, átvétele és a minősítés helye120
Tyúktojástermelés123
A termelés szervezése123
A termelés és a szükséglet összhangja123
A termelésszervezés formái125
A tyúktojás termelése129
A kisüzemi tojástermelésben szerepet játszó tyúkfajták és hibridek129
A fajta megválasztása a kisüzemekben133
A tojótyúkok fölnevelése134
A tojótyúkok tartása140
A tyúkóllal szemben támasztott követelmények140
A tyúkólak berendezési tárgyai141
A tojótyúktartás módszerei145
Istállóklíma155
Alomféleségek, almozás157
Világítás, fényprogram158
Takarmányozás162
Ivóvízellátás165
A tojástermelés166
A tojás szerkezeti felépítése és képződése166
A tojástermelés alakulása169
Mesterséges vedletés172
A tojások gyűjtése, tárolása174
A kereskedelmi forgalomba kerülő étkezési tyúktojással szemben támasztott követelmények176
Külső minőségi követelmények177
Belső minőségi követelmények177
Nagyságkövetelmények178
A tojástermelés néhány állategészségügyi kérdése179
Irodalom181

Dr. László Lajosné

Dr. László Lajosné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. László Lajosné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem