A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari gyártásismeret

Kézirat

Szerző
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 202 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: 60 példányban jelent meg. 25 fekete-fehér ábrával illusztrált. Tankönyvi szám: J 4-576. Mellékletet tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A jegyzet az "Élelmiszeripari gyártásismeret" című tárgy előadási anyagát tartalmazza. A tárgy célja átfogó képet adnia vegyipari gépész szak, élelmiszergépész ágazata hallgatóinak az... Tovább

Előszó

A jegyzet az "Élelmiszeripari gyártásismeret" című tárgy előadási anyagát tartalmazza. A tárgy célja átfogó képet adnia vegyipari gépész szak, élelmiszergépész ágazata hallgatóinak az élelmiszeripar fontosabb területeiről.
Aki csak kissé is ismeri az élelmiszeripart, belátja, hogy a rendelkezésre álló terjedelemben nem lehet teljességre törekedni. Ezért csak a jelentősebb gyártási ágakat tárgyaljuk, de itt sem törekedhettünk teljességre.
Az egyes fejezeteken belül röviden kitérünk a feldolgozandó nyersanyagok ismertetésére is, de jobbára csak a géptervezőt érdeklő adatok közlésére szorítkoztunk. A technológiai műveleteknél rövid elvi leírását adjuk az azonos célja szolgáló, de különböző megoldású gépeknek. Az említett gépek részletesebb tárgyalása az "Élelmiszeripari gépek és berendezések" c. tárgy keretében történik. Vissza

Tartalom

Bevezetés3
Konzervipar5
A konzervipar tevékenységének általános ismertetése5
Tartósító eljárások5
A konzervipar főbb nyersanyagai8
A konzerviparban általánosan használt technológiai műveletek11
Konzervipar jelentősebb feldolgozó vonalainak ismertetése23
Husipar41
A húsipar feladata és tevékenysége41
A húsipar nyersanyagai41
Husipari technológia főbb gyártási folyamatai43
Néhány jellemző technológia45
Tejipar57
A tejipar feladata és tevékenysége57
Fogyasztói tejellátás66
Vajgyártás72
Sajtgyártás76
Ömlesztett sajtgyártás81
Étkezési túró készítése82
Tejporkészítés82
Cukorgyártás84
A cukoripar tevékenységének általános ismertetése84
A cukorgyártás nyersanyagai86
Cukorgyártás segédanyagai87
A cukoripari technológia főműveleteinek csoportojai87
A cukoripari technológia mellékműveletének csoportjai91
A cukorgyártás feldolgozó vonalának ismertetése92
Édesipar108
Az édesipar tevékenységének általános ismertetése108
Kakaó- és csokoládégyártás108
Keménycukorkagyártás114
Puhacukorkagyártás117
Keksz - ostya gyártása118
Erjedéses iparok120
Szeszipar120
Sütőélesztő-gyártás126
Takarmányélesztő-gyártás129
Ecetgyártás133
Sörgyártás134
Keményítőgyártás144
Gabonafeldolgozó ipar145
Gabonafeldolgozó ipar feladata és tevékenysége145
Tárázipar153
Malomipar157
Keveréktakarmánygyártás163
Sütőipari gyártási folyamatok168
Növényolajipar178
A növényolajipar fontosabb nyersanyagai178
Növényi olajok kinyerése180
Nyers növényolaj feldolgozása189
Irodalom197
Tartalomjegyzék201
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem