Fülszöveg
' ¦ I :
t ' ^ ¦ , ¦ t ! .1 I , 1 i .
I ! ¦ i '
1 i
I
J':! { ¦ i ;! i i í " ¦ ' ¦ i '
¦j ¦'
' ¦ ; I i . ^ .
I , i '!
' VM : i h', Í S
!' ' i ¦ ¦ , '
; • ' : i;' .
' I ¦ N , ¦ ¦ i > i ¦ ¦
i ; , ¦ : . ; ¦ i' ' ; ¦ i '
I r.
¦ ;; V
GAZDASÁGI
ÁLLATOK HIZLALÁSA
Az életszínvonal emelkedése megváltoztatta az ember táplálkozását. A gépek egyre jobban fölöslegessé teszik a nehéz testi munkát, ennek következtében a zsíros, kalóriadús táplálékok helyett a könnyebben emészthető fehérjék, elsősorban az állati fehérje, hús, tej, tojás fogyasztása lép előtérbe. A húsból is a fogyasztóközönség világszerte a fiatal állatok ízletes, porhanyó, lédús, márványozott húsát kedveli és keresi. Ez kedvezőbb a gazdaságosság szempontjából, mert 1 kg hús termeléséhez sokkal kevesebb kalória szükséges, mint 1 kg zsír termeléséhez. Ezek, valamint a takarmányozás technológiájának fejlődése következtében megváltoztak a hizlalási eljárások is. Az erre vonatkozó tudnivalókat ismerteti ez a...
Tovább
Fülszöveg
' ¦ I :
t ' ^ ¦ , ¦ t ! .1 I , 1 i .
I ! ¦ i '
1 i
I
J':! { ¦ i ;! i i í " ¦ ' ¦ i '
¦j ¦'
' ¦ ; I i . ^ .
I , i '!
' VM : i h', Í S
!' ' i ¦ ¦ , '
; • ' : i;' .
' I ¦ N , ¦ ¦ i > i ¦ ¦
i ; , ¦ : . ; ¦ i' ' ; ¦ i '
I r.
¦ ;; V
GAZDASÁGI
ÁLLATOK HIZLALÁSA
Az életszínvonal emelkedése megváltoztatta az ember táplálkozását. A gépek egyre jobban fölöslegessé teszik a nehéz testi munkát, ennek következtében a zsíros, kalóriadús táplálékok helyett a könnyebben emészthető fehérjék, elsősorban az állati fehérje, hús, tej, tojás fogyasztása lép előtérbe. A húsból is a fogyasztóközönség világszerte a fiatal állatok ízletes, porhanyó, lédús, márványozott húsát kedveli és keresi. Ez kedvezőbb a gazdaságosság szempontjából, mert 1 kg hús termeléséhez sokkal kevesebb kalória szükséges, mint 1 kg zsír termeléséhez. Ezek, valamint a takarmányozás technológiájának fejlődése következtében megváltoztak a hizlalási eljárások is. Az erre vonatkozó tudnivalókat ismerteti ez a könyvsorozat. Az első kötet a
szarvasmarha és a juh, a második a sertés, a harmadik a baromfifélék hizlalásának korszerű módozataira oktatja az olvasót.
A kötetek mindegyike ismerteti az illető állatfaj emésztésének jellegzetességeit, a hizlalásra felhasználható takarmányokat és hatóanyagokat, a hizlalóistállók építkezésének irányelveit, a hízók takarmányozását, a hizlalásra alkalmas állatok jellemzését, a hizlalást megelőző tartás befolyását a hizlalás eredményére, a különféle hizlalási eljárásokat, a hízékony-ságra történő szelekciót, a hús minőségével kapcsolatos kívánalmakat és a hús minősítését.
A sorozat mindegyik kötete önálló, kerek egész. A csupán egy állatfaj hizlalásával foglalkozóknak így módjuk van csupán az őket érdeklő kötetet megszerezniök. A hizlalás módszereiben elmélyedni kívánók számára a 3 kötetből álló sorozat minden hizlalási kérdésre választ adó kézikönyv.
j
, ¦ I.
621
ii
Vissza