Előszó
Mindenekelőtt technikai szempontból nem visszalépés, gondoljunk elsősorban a grillsütőkre! Manapság vannak már olyan rendkívül praktikus, kerek, fedővel ellátott készülékek, amelyekben igazi...
Tovább
Előszó
Mindenekelőtt technikai szempontból nem visszalépés, gondoljunk elsősorban a grillsütőkre! Manapság vannak már olyan rendkívül praktikus, kerek, fedővel ellátott készülékek, amelyekben igazi ínyencfalatokat készíthetünk. Formájuk megkönnyíti a tűzgyújtást, és a parázs hőfokának a szabályozása is gyerekjáték, hála az állítható szellőzőnyílásoknak. Mégsem érdemes sutba dobni a régi barbecue-t, a hagyományos készülékek kiállták a próbát, és továbbra is kitűnően használhatók.
Ami a tűzgyújtást illeti, választhatunk szilárd alágyújtós kockát vagy folyékony gyújtást, ez rendkívül hatékony, szagtalan és tökéletesen biztonságos. Ne próbálkozzunk a fűnyíróból kitöltött benzinnel vagy a megmaradt petróleummal, amelyet az ecsetek tisztítására használtunk, amikor legutóbb átfestettük a gyerekszobát.
Még egy megjegyzés a biztonságról: a barbecue forró, és égési sérüléseket okozhat, így nem éppen ideális helyszín a gyerekekkel folytatott társasjátékhoz. A tüzet soha ne élesszük újra folyékony alágyújtóssal, előfordulhat, hogy a láng váratlanul magasra csap, és balesetet okozhat. A grillsütő környezetét hagyjuk szabadon, ne helyezzük öreg, kiszáradt fa árnyékába.
Javaslom, hogy használjunk „éttermi minőségű", prémium faszénbrikettet. Ezek a széndarabok igen vastagok, és előnyük, hogy gazdaságosak, mert kevés kell belőlük, és hosszabb ideig égnek. Mielőtt a sütéshez látnánk, várjuk ki a jól izzó parazsat, a lángok ugyanis a hússütő mester esküdt ellenségei.
Vissza