| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 131 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-230-689-9 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal és fotókkal illusztrálva. |
| Bevezetés | 5 |
| A juhtenyésztés világgazdasági helyzetéről | 5 |
| A juhtenyésztés helye a népgazdaságban | 7 |
| A juhtenyésztés változó üzemgazdasági formái | 11 |
| Takarmányozási ismeretek | 13 |
| A juhok táplálóanyagainak csoportosítása | 13 |
| A zsírok | 14 |
| Nitrogénmentes kivonható anyagok | 14 |
| Nyersrost | 15 |
| Nitrogéntartalmú táplálóanyagok | 15 |
| A fehérjekoncentráció fogalma és számítása | 16 |
| Ásványi anyagok, egyéb anyagok | 16 |
| A kérődző állatok emésztésének sajátosságai | 17 |
| Miért szükséges az előgyomrok mielőbbi üzembe helyezése | 18 |
| Amit a kérődzésről tudni kell | 19 |
| Fehérjéből ammónia, ammóniából fehérje | 20 |
| A juhok táplálóanyag-szükséglete | 22 |
| Hízóbárányok takarmányozása | 30 |
| A tenyészjuhok takarmányozása | 34 |
| A juhok nyári takarmányai | 36 |
| Gyepek | 36 |
| Alkalmi legelők és tarlók | 37 |
| Az itatásról | 39 |
| A juhtenyésztés épület- és eszközigénye | 40 |
| Rövid fajtaismeret | 48 |
| Szaporítás | 52 |
| A juhok szaporodásának élettani alapjai | 52 |
| A termékenyülési és szaporasági mutatók nemzetközileg egységesített rendszere | 61 |
| Hogyan javítható a juhok hústermelő képessége? | 63 |
| A párosítás irányelvei és a különböző párosítási módok | 65 |
| Mikor ellessünk? | 68 |
| Hogyan lehet sűrítve elletni? | 69 |
| A kosok és anyák előkészítése a párzásra | 75 |
| Az üzekedő anyák felismerése és kiválogatása | 76 |
| A termékenyítés nyilvántartása | 77 |
| Az ellés | 78 |
| Báránynevelés | 80 |
| A szopós bárányok gondozása | 80 |
| Mesterséges báránynevelés | 84 |
| A korai választást követő gyorshizlalás | 89 |
| A hizlalást jelentősen befolyásoló hatások | 90 |
| A bárányhizlalás technológiai irányelvei | 101 |
| A tenyésztésre szánt bárányok kiválasztása és nevelése | 103 |
| A tenyésztésre szánt bárányok jelölése | 104 |
| A kiválasztás és nevelés korszerű irányelvei | 105 |
| A növendék és hízó bárányok egészségvédelme | 109 |
| Az elletés és a mesterséges nevelés higiéniai feltételei | 109 |
| Hiánybetegségek | 111 |
| Bélhurut, bélgyulladás | 113 |
| Idült felfúvódás | 114 |
| Húgykövesség | 114 |
| Rézmérgezés | 115 |
| Enterotoxémia | 116 |
| Hólyagos bőrgyulladás | 117 |
| Parazitás bántalmak | 118 |
| Vágójuhok minősítése élő és vágott állapotban | 120 |
| A juhok szállítása | 128 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.