kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 260 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Előszó | 3 |
Bevezetés | 5 |
A vezetés fogalma és feladatai | 10 |
A vezetés története és módszerei | 15 |
Vezetési koncepciók | 15 |
Taylor munkássága | 15 |
Fayol munkássága | 17 |
Elton Mayo | 19 |
Vezetői funkciók | 21 |
A tervezés | 21 |
Szervezés | 26 |
Operatív irányítás | 36 |
Koordinálás | 38 |
Ösztönzés | 42 |
Ellenőrzés | 47 |
A szervezet kialakításának problémái | 60 |
Személyes vezetés | 63 |
Funkcionális szervezet | 65 |
Törzskari-lineáris vezetői rendszer | 73 |
A döntés-elmélet alapjai | 76 |
A vezetői munka dinamikus szemlélete | 76 |
A döntés fajtái | 79 |
A döntés elemei | 79 |
A döntési folyamatot meghatározó tényezők | 80 |
A döntést hozó személy viszonyulási köre | 81 |
Célt illető elgondolás | 83 |
Döntéstől várt eredmény | 83 |
A tájékozottság színvonala | 84 |
A döntés megfogalmazása | 86 |
A fokozatok hatása és visszahatása | 87 |
A döntés-előkészítés módszerei | 88 |
Az operáció-kutatás lényege a vezetés szempontjából | 89 |
A probléma rögzítése és célkitűzése | 97 |
A célok relatív fontosságának módszeres vizsgálata | 103 |
A döntést hozó előzetes állásfoglalásának hatásai | 122 |
A tudományos módszerek fölénye a hagyományos módszerek felett | 127 |
Egyszerű példa a módszerek összehasonlítására | 130 |
A szocialista táborban leggyakrabban alkalmazott tudományos módszerek | 139 |
Matematikai-statisztikai módszerek alkalmazása a minőségellenőrzésben | 140 |
Optimális sorozatnagyság és raktárkészlet meghatározása | 144 |
Szállítási feladat megoldása | 155 |
Lineáris programozás | 167 |
Kritikus nyomvonal módszer | 185 |
Vezetőképzés, továbbképzés | 202 |
A képzés és továbbképzés szükségessége | 202 |
Személyes vezetői tulajdonságok | 204 |
Általános vezetői ismeretek | 209 |
Speciális szakmai ismeretek | 213 |
A képzés és továbbképzés módszerei | 216 |
A vezetőképzés nyugati tapasztalatai | 218 |
A vezetőképzés hazai feladatai | 225 |
Az élelmiszeripari vállalatok vezetésének jelenlegi sajátosságai | 229 |
Az élelmiszeripari helyzetkép kritikai vizsgálata | 229 |
Élelmiszeripari átszervezések | 240 |
A vezetés színvonalának emelése az élelmiszeripari vállalatoknál | 250 |
Irodalomjegyzék | 254 |
Tartalomjegyzék | 258 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.