1.060.471

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A korszerű vezetés alapkérdései az élelmiszeriparban

Kézirat

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 260 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
Bevezetés5
A vezetés fogalma és feladatai10
A vezetés története és módszerei15
Vezetési koncepciók15
Taylor munkássága15
Fayol munkássága17
Elton Mayo19
Vezetői funkciók21
A tervezés21
Szervezés26
Operatív irányítás36
Koordinálás38
Ösztönzés42
Ellenőrzés47
A szervezet kialakításának problémái60
Személyes vezetés63
Funkcionális szervezet65
Törzskari-lineáris vezetői rendszer73
A döntés-elmélet alapjai76
A vezetői munka dinamikus szemlélete76
A döntés fajtái79
A döntés elemei79
A döntési folyamatot meghatározó tényezők80
A döntést hozó személy viszonyulási köre81
Célt illető elgondolás83
Döntéstől várt eredmény83
A tájékozottság színvonala84
A döntés megfogalmazása86
A fokozatok hatása és visszahatása87
A döntés-előkészítés módszerei88
Az operáció-kutatás lényege a vezetés szempontjából89
A probléma rögzítése és célkitűzése97
A célok relatív fontosságának módszeres vizsgálata103
A döntést hozó előzetes állásfoglalásának hatásai122
A tudományos módszerek fölénye a hagyományos módszerek felett127
Egyszerű példa a módszerek összehasonlítására130
A szocialista táborban leggyakrabban alkalmazott tudományos módszerek139
Matematikai-statisztikai módszerek alkalmazása a minőségellenőrzésben140
Optimális sorozatnagyság és raktárkészlet meghatározása144
Szállítási feladat megoldása155
Lineáris programozás167
Kritikus nyomvonal módszer185
Vezetőképzés, továbbképzés202
A képzés és továbbképzés szükségessége202
Személyes vezetői tulajdonságok204
Általános vezetői ismeretek209
Speciális szakmai ismeretek213
A képzés és továbbképzés módszerei216
A vezetőképzés nyugati tapasztalatai218
A vezetőképzés hazai feladatai225
Az élelmiszeripari vállalatok vezetésének jelenlegi sajátosságai229
Az élelmiszeripari helyzetkép kritikai vizsgálata229
Élelmiszeripari átszervezések 240
A vezetés színvonalának emelése az élelmiszeripari vállalatoknál250
Irodalomjegyzék254
Tartalomjegyzék258

Balthazár Imre

Balthazár Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Balthazár Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem