kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 145 oldal |
Sorozatcím: | Szíveslátás=Vendéglátás |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 3 |
A választék közlésének és bemutatásának lehetőségei | 7 |
A választék bemutatásának módszerei | 7 |
Az ételek és italok árainak közlése | 9 |
Az étlap- és étrend-összeállítás irányelvei | 13 |
Az étlap, illetve menükönyv írása | 13 |
A rendelkezésre álló élelmianyagok számbavétele | 14 |
A beszerzések előrelátó irányítása | 14 |
Az elkészítési idő felmérése | 16 |
A személyi és technikai feltételek mérlegelése | 16 |
A készételek és frissensültek aránya | 18 |
A termelés gazdaságossága | 19 |
Az étlap összeállításával kapcsolatos követelmények | 20 |
Az üzlet jellegéhez, osztályba sorolásához, vendégköréhez való alkalmazkodás | 20 |
Az idényszerűséghez és az ésszerű táplálkozáshoz való igazodás | 22 |
Nyersanyag, szín, íz, elkészítési módok változatossága | 23 |
Az árak figyelembevétele a választék összeállításánál | 24 |
A vendégkör összetételének vizsgálata | 25 |
Az ételek elnevezése | 26 |
Az ételválaszték terjedelme | 27 |
Az ételcsoportok kialakítása | 28 |
Az ételcsoportok választékának meghatározása | 29 |
Levesek | 30 |
Hideg előételek | 33 |
Meleg előételek | 41 |
Készételek | 48 |
Frissensültek | 51 |
Köretek és főzelékek | 59 |
Saláták | 61 |
Tészták, cukrászkészítmények | 62 |
Gyümölcsök, befőttek, párolt gyümölcsök | 66 |
Sajtok | 67 |
Kímélő ételek | 67 |
Házi specialitások, különlegességek | 67 |
A választék összeállításának irányelvei a különböző üzlettípusokban | 69 |
Étrendek, menüsorok összeállítása | 70 |
Az étrend, ételsor, menü fogalma | 70 |
Étrendek összeállításának irányelvei | 73 |
Az étrendek fajtái | 75 |
Az étlapok külalakja, kivitelezése | 83 |
Általános formai követelmények | 83 |
Az étlapok belső beosztása | 84 |
További kiemelési lehetőségek az ételválaszték alapján | 89 |
Az étlapok külalakja | 90 |
Az étlapok kivitelezése | 90 |
Az étlapok mérete, terjedelme | 92 |
A sokszorosítás módja, a papír minősége | 93 |
Étlapfajták | 94 |
Napi étlap | 96 |
Állandó étlap | 96 |
Napi étlapbetét, napi ételajánlat | 96 |
Kímélő, diétás étlap | 98 |
Gyermekétlap | 99 |
Reggeli étlap | 100 |
Napközi (tízórai) étlap | 100 |
A több nyelvű étlap | 100 |
Étlapok helyesírása | 103 |
Nagy és kis kezdőbetűk alkalmazása a magyar étlapon | 105 |
Idegen szavak használata és írása | 106 |
Összetett szavak egybe- és különírása, kötőjel kötelező alkalmazása | 108 |
Rövidítések - elválasztások | 112 |
Az étrendkártyák fajtái és kivitelezése | 115 |
Egy- és több lapos menükártyák | 117 |
Egy és több nyelvű étrendkártyák | 117 |
Az ételsor írásmódja, elhelyezése | 118 |
Az italsor közlése | 119 |
A menükártyák alapanyaga, írása | 120 |
Az italválaszték kialakítása és közlési módjai | 121 |
Az italválaszték közlésének lehetőségei | 122 |
Itallapok beosztása | 123 |
Étvágygerjesztő italok | 124 |
Sörök | 126 |
Borok | 127 |
Pezsgők és habzóborok | 130 |
Pálinkafélék | 130 |
Likőrök | 131 |
Kevert italok (báritalok) | 131 |
Alkoholmentes italok | 131 |
Italárlapok szerkesztése és kivitele | 132 |
Idegen nyelvű italárlapok | 133 |
Italválaszték a különböző profilú üzletekben | 135 |
Az árlapszerkesztés | 137 |
Mellékletek | 145 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.