kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 179 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. Tankönyvi szám: F-211. |
Cukrászati ismeretek gyakorlata /Általános ismeretek/ | 3 |
I. fejezet | 4 |
Üzemi ismeretek | 4 |
Berendezések | 4 |
Munkaasztalok | 4 |
Szekrények | 4 |
Sütőlemeztartók | 5 |
Ládák | 5 |
Főzőberendezések | 5 |
Sütőberendezések | 6 |
Cukrászüzemi gépek | 6 |
Gyuró-dagasztógép | 6 |
Tésztanyujtó gép | 6 |
Hengergép | 7 |
Habfuvó gép | 7 |
Fondángép | 7 |
Egyéb gépek | 8 |
Hütőberendezések | 8 |
Munka és balesetvédelem | 9 |
Munkaeszközök | 10 |
Nyujtók | 10 |
Tésztanyujtók | 10 |
Recés nyujtó | 10 |
Beosztó nyujtók | 11 |
Kések | 11 |
Kenőkés | 11 |
Felvágó és szeletelőkések | 11 |
Fürészélü kések, hullámos élü kések | 11 |
Kaparókések | 12 |
Formák | 12 |
Sütőformák | 12 |
Kiszurók | 12 |
Idomcsövek | 12 |
Edények | 13 |
Üstök | 13 |
Nyeles lábasok | 13 |
Tálak | 13 |
Sziták | 13 |
Kanalak | 13 |
Sütőlemezek | 13 |
Habverők | 14 |
Mártóvilla | 14 |
Gitterrács | 14 |
Ecsetek, kefék | 14 |
Mérőeszközök | 14 |
II. fejezet | 15 |
A cukrásztechnológia alapmüveletei | 15 |
A cukrászsütemény-gyártás alapmüveletei | 15 |
Előkészitő müveletek | 15 |
Anyagok előkészitése | 15 |
Cukortartalmu anyagok előkészitése | 15 |
Liszt és keményitőtartalmu anyagok előkészitése | 16 |
Magvak előkészitése | 16 |
Mák | 16 |
Dióbél | 16 |
Mandulabél | 17 |
Mogyoróbél | 17 |
Kávé készitmények | 17 |
Zsiradékok előkészitése | 17 |
Növényi zsirok | 17 |
Állati zsiradékok | 18 |
Tej és tejtermékek előkészitése | 18 |
Tojás előkészitése | 18 |
Gyümölcsök előkészitése | 19 |
Szilárditóanyagok előkészitése | 19 |
Mesterséges szinezékanyagok előkészitése | 19 |
Eszközök, berendezések előkészitése | 19 |
Munkaasztalok előkészitése | 19 |
Sütőlemezek előkészitése | 19 |
Tortakarikák, fémkeretek előkészitése | 20 |
Nyomózsák előkészitése | 20 |
Formák előkészitése | 20 |
Gépek előkészitése | 20 |
Kemencék előkészitése | 20 |
Cukorkészitmények | 21 |
III. fejezet - Cukrászipari félkész termékek előállitása | |
Főtt cukorkészitmények | 21 |
Higitó cukoroldat | 21 |
Fondán | 21 |
Karamell | 21 |
Olvasztott cukorkészitmények | 22 |
Doboscukor | 22 |
Grillázs | 22 |
Cukorfesték | 23 |
Töltelék készitése | 23 |
Gyümölcsöstöltelékek | 23 |
Tartósitott gyümölcstöltelékek | 23 |
Gyümölcsdzsem | 23 |
Gyümölcsiz | 24 |
Gyümölcslekvár | 24 |
Gesztenyepüré | 24 |
Tejszinkrémek | 24 |
Cukrozott tejszinhab | 24 |
Eper, málna, ribizli, stb. tejszinhabkrém | 25 |
Dió-mogyoró-mandula tejszinhabkrém | 25 |
Kávé tejszinhab-krém | 25 |
Csokoláda tejszinkrém | 25 |
Rigójancsikrém | 26 |
Csokoládé tejszinkrém | 26 |
Csokoládé tejszinkrém kakaóporral | 26 |
Oroszkrém | 27 |
Tojáskrémek | 27 |
Vajkrémek | 27 |
Izesitett vajkrémek | 28 |
Gyümölcs vajkrém | 29 |
Citrom vajkrém | 29 |
Málna izü vajkrém | 30 |
Dió vajkrém | 30 |
Mogyoró vajkrém | 30 |
Kávé vajkrém | 30 |
Gesztenye vajkrém | 30 |
Karamell vajkrém | 31 |
Puncs krém | 31 |
Csokoládé krém 1. | 31 |
Csokoládé krém 2. | 32 |
Csokoládé krém 3. | 32 |
Tartós töltelékek | 32 |
Tejszines alapkrém | 32 |
Párizsi krém | 32 |
Praliné krém | 33 |
Magvakból készült töltelékek | 33 |
Forrázott diótöltelék | 33 |
Diós habtöltelék | 33 |
Tojáshabkrém | 34 |
Dió püré-töltelék | 34 |
Száraz dió-töltelék | 34 |
Resztelt dió-töltelék | 35 |
Máktöltelék | 35 |
Száraz máktöltelék | 35 |
Turótöltelék 1. | 36 |
Turótöltelék 2. | 36 |
Sós, sajtos töltelékek | 37 |
Sajtkrém | 37 |
Husos töltelékek | 37 |
Sonkatöltelék | 37 |
Májkrémtöltelék | 37 |
Libamájkrém | 38 |
Szardiniakrém | 38 |
Bevonóanyagok | 39 |
Zselé /Gyümölcs kocsonya/ | 40 |
Zselé agar-agarból | 40 |
IV. fejezet | 41 |
Tésztakészités | 41 |
Együtemü sütés | 43 |
Kétütemü sütés | 43 |
Gőzös sütőtérben való sütés | 43 |
Gőzmentes sütőtérben való sütés | 43 |
Az egyes tésztafajták sütési paraméterei, táblázat | 44 |
Élesztős tészták | 45 |
Az élesztős tésztákhoz szükséges alapanyagok | 45 |
A tésztakészités müveletei | 46 |
Briós tészta | 47 |
Fonott kalács készitése ábra | 48 |
Briós készitése ábra | 48 |
Szendvicsbriós | 48 |
Molnárka | 49 |
Karsbadi túrós | 49 |
Francia briós | 49 |
Kevert élesztős tészták | 51 |
Kevert élesztős tészták ábra | 51 |
Kevert élesztős tészta anyaghányad | 51 |
Csokoládé kuglóf | 52 |
Dán kifli | 53 |
Farsangi fánk | 54 |
Hajtogatott élesztős tészta készitése | 54 |
Hajtogatott élesztős tészta anyaghányad | 55 |
Hajtogatott élesztős tészta ábra | 55 |
Turós táska | 57 |
Diós csiga | 57 |
Diós csiga készitése ábra | 58 |
Svájci kifli | 58 |
Meggyes tiroli rétes | 59 |
Omlós élesztős tészták | 59 |
Pozsonyi tészta | 60 |
Pozsonyi kifli | 60 |
Beigli /diós vagy mákos/ | 61 |
Omlós tészták /linzerek/ | 61 |
Gyurt omlós tészták | 62 |
Sárga linzi tészta | 62 |
Linzer karika | 63 |
Rákóczi turós lepény | 63 |
Almás lepény | 64 |
Barna linzi tészta | 64 |
Isler | 64 |
Bécsi kocka | 64 |
Diókrém | 65 |
Sós linzi tészta | 65 |
Gyurt, omlós, sós tészta anyaghányada | 66 |
Kevert omlós tészta fajtái | 67 |
Néró tészta | 68 |
Pathé teasütemény | 68 |
Vaniliás pathé | 69 |
Gyümölcskenyér | 69 |
Kevert linzi teasütemény | 70 |
Macskanyelv | 70 |
Narancs galett | 71 |
Moszkauer | 72 |
Vajas tészta | 72 |
Vajas tészta anyaghányada | 73 |
Vajas tészta készitése ábra | 74 |
Vajas tésztából készithető édes izü termékek | 75 |
Burkifli | 75 |
Izes táska | 75 |
Pálmalevél | 76 |
Meggyes pite | 76 |
Krémes | 77 |
Vajas tésztából készült sós sütemények | 77 |
Sajtos roló | 77 |
Sonkás kifli | 78 |
Forrázott tészta | 78 |
Képviselőfánk tészta | 78 |
Képviselőfánk | 79 |
Sajtos képviselőfánk | 80 |
Pogácsák | 80 |
Vajas pogácsa | 80 |
Sajtos vajas pogácsa | 81 |
Tepertős pogácsa | 81 |
Leveles vajas pogácsa köménymaggal | 82 |
Burgonyás pogácsa | 82 |
Felvert tészták | 82 |
Piskóta felvert | 83 |
Hideg uton készült felvertek | 85 |
Csokoládés felvert tészta | 86 |
Dió, mogyoró, mandula, grillázs felvert | 86 |
Kávés felvert tészta | 86 |
Bohém felvert tészta | 86 |
Indiáner felvert tészta | 87 |
Babapiskóta | 88 |
Hideg uton készült nehéz felvert tészták fajtái | 89 |
Meleg uton készült könnyü felvert tészták fajtái | 90 |
Sand felvert | 91 |
Ponponett felvert | 91 |
Habtészta | 91 |
Meleg uton készült nehéz felvert tészták fajtái | 92 |
Sacher felvert | 92 |
Krémkenyerek | 93 |
Ánizskenyér | 93 |
Állományjavitóval készült felvertek | 93 |
Tortakarika "Jilk" vagy "Pál" pasztával | 94 |
Hengerelt tészták | 94 |
Étkezési vagy diszitő marcipánok | 95 |
Diómarcipán | 95 |
Sütő marcipánok | 96 |
Mandulás kifli | 96 |
Nugátok | 96 |
Uzsonnasütemények csoportositása | 97 |
V. fejezet | 99 |
Kikészitett sütemények | 99 |
Felvágás, töltés, összeillesztés | 100 |
Bevonás, áthuzás | 100 |
Mártás, burkolás, beszórás | 100 |
Szeletelés, diszités | 100 |
Kikészitett sütemények felsorolása | 100 |
Torták | 101 |
Csokoládétorta | 101 |
Dobostorta | 101 |
Dió torta | 102 |
Ananász torta | 102 |
Puncstorta | 103 |
Szeletek | 104 |
Piramis | 104 |
Marcipán szelet | 105 |
Gyümölcs alagut | 106 |
Tekercsek | 107 |
Fatörzs rolád | 107 |
Citrom rolád | 107 |
Piskóta tekercs | 108 |
Minyonok | 108 |
A kikészitési mód alapján ismert minyonok | 109 |
Csokoládés minyon | 110 |
Puncs-minyon | 110 |
Citromos minyon | 110 |
Mogyorós minyon | 111 |
Gulyás minyon | 111 |
Desszertek | 112 |
Mogyoró desszert | 112 |
Diófánk desszert | 113 |
Sárgabarackos desszert | 114 |
Eperdesszert | 115 |
Körtedesszert | 115 |
Csemegék | 115 |
Bambi csemege | 116 |
Tátra csucs | 117 |
Ludláb torta | 117 |
Mokka csemege kocka | 117 |
Grillázs bomba | 118 |
Marcipán csemege | 118 |
Grillázs rud | 119 |
Bohém csemege | 119 |
Tejszinhabos sütemények | 120 |
Indiáner | 120 |
Eperfánk | 121 |
Rigójancsi | 121 |
Gesztenye alagut | 122 |
Oroszkrém torta | 122 |
Francia krémes | 123 |
Ekler fánk | 123 |
Habroló | 124 |
Ananász tejszines kocka | 124 |
Kecskeméti barackpálinkás puding | 125 |
Somlói galuska | 125 |
Hideg, tejszines epres rétes | 126 |
Poharas hideg krémek | 127 |
Poharas csokoládé krém | 127 |
Poharas eperkrém | 128 |
Marcipános sütemények | 128 |
Nagyburgonya | 128 |
Marcipán gyümölcs | 129 |
Marcipán narancs frée | 129 |
Dió frée | 130 |
Különleges cukrászkészitmények | 130 |
A dobostorta eredeti receptje | 130 |
Elszászi körtetorta | 131 |
Meggyes omlett torta | 132 |
Turó-torta almával | 132 |
Máktorta meggyel | 133 |
Kapros turós lepény | 134 |
Kikészitett sütemények táblázat | 135 |
Diszités | 137 |
Bevonás | 137 |
Burkolás, beszórás, formázás | 137 |
Felrakás, fecskendezés | 139 |
A fecskendező diszités anyagai | 139 |
Vajkrémből és tejszinhabból készült diszitések | 139 |
A különleges diszités módszerei | 140 |
Marcipán diszités | 140 |
Karamell diszités | 140 |
Karamellcukor készitése | 141 |
Öntött karamelldiszek | 142 |
Huzott karamelldiszek | 142 |
Fuvott karamelldiszek | 142 |
Szálasitott karamelldiszek | 143 |
Korszerü anyagok a cukrászatban | 143 |
Jilk vagy Pál paszta | 143 |
Bianka krém | 144 |
Alapkrém előállitása | 144 |
Beofix krémpor | 144 |
Beofix alapkrém | 144 |
Flaum por | 145 |
Flaum hab | 145 |
Branteigmix | 145 |
Keku por | 145 |
Rheon süteménygyártó gép | 146 |
Diabetikus sütemények | 148 |
A diabetikus sütemények forgalomba hozatala | 148 |
A diabetikus cukrászsütemények jellemzői | 149 |
Diabetikus félkész termékek | 150 |
Diabetikus mártócsokoládé | 150 |
Diabetikus marcipán | 150 |
Diabetikus töltelékek | 150 |
Diabetikus vajkrémek | 150 |
Diabetikus párizsi krém | 151 |
Diabetikus pralinékrém | 151 |
Forrázott diótöltelék | 151 |
Diabetikus tejszinkrémek | 151 |
Diabetikus tejszinhab összetétele | 151 |
Diabetikus tészták | 152 |
Diabetikus pozsonyi tészta | 152 |
Diabetikus omlós tészták | 152 |
Diabetikus felvert tészták | 152 |
Diabetikus piskóta felvert tészta | 153 |
Diabetikus indiáner tészta | 153 |
Diabetikus csokoládés felvert tészta | 153 |
Diabetikus sütemények | 154 |
Uzsonnasütemények /Diós vagy mákos beigli/ | 154 |
Rotshild-piskóta | 154 |
Meggyes lepény | 154 |
Rákóczi turós lepény | 155 |
Torták, szeletek, csemegék | 155 |
Rumos-diótorta | 155 |
Puncs szelet | 155 |
Pralinészelet | 155 |
Párizsi henger | 156 |
Isler | 156 |
Tátra csucs | 156 |
Tejszinhabos sütemények | 156 |
Teasütemények | 157 |
A diabetikus sütemények szénhidráttartalmának meghatározása | 159 |
Minőségi követelmények | 160 |
A minőséget meghatározó tényezők | 160 |
A sütemények sulya | 161 |
Süteményhibák | 161 |
Sütemények tárolása | 162 |
Sütemények eltarthatósága | 162 |
Feladatlapok | 164 |
Tartalom | 169 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.