1.060.417

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Állattenyésztés

Mezőgazdasági ismeretek II./Jegyzet az Élelmiszeripari Kar hallgatói részére

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 257 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv 350 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A jegyzet az Élelmiszeripari Kar hallgatói részére készült a Mezőgazdasági ismeretek c. tárgy II. részeként.
Célja az állati termék előállítás - élelmiszeri alapanyag - biológiai, ökológiai és... Tovább

Előszó

A jegyzet az Élelmiszeripari Kar hallgatói részére készült a Mezőgazdasági ismeretek c. tárgy II. részeként.
Célja az állati termék előállítás - élelmiszeri alapanyag - biológiai, ökológiai és ökonómiai alapjainak, mint a technológia elemeinek ismertetése. Vissza

Tartalom

Általános állattenyésztési alapismeretek7
Az állattenyésztés fogalma7
Az állattenyésztés ökonómiai alapjai8
Az állattenyésztés gazdasági jelentősége8
Az állattenyésztés helyzetének értékelése12
Az állattenyésztés biológiai alapjai17
A gazdasági állatok eredete17
A gazdasági állatok értékmérő tulajdonságai21
A gazdasági állatok szaporodása29
A gazdasági állatok növekedése, fejlődése40
Tenyészkiválasztás, tenyésztési eljárások44
Az állattartás környezeti (ökológiai) feltételei54
A környezet általános hatásai54
A takarmányozás56
A hőmérséklet és a hőszabályozás57
A levegő nedvességtartalma62
A levegő összetétele és a gázcsere64
Egyéb környezeti tényezők67
A honosulás (akklimatizáció)69
Általános takarmányozástani alapismeretek72
A takarmányozás rövid története72
Az állati test és az állati termék összetétele73
A takarmányok kémiai összetétele74
A takarmányok táplálóanyagainak emésztése és kihasználása az állat szervezetében95
Az anyagcsere102
A takarmányok táplálóértéke108
Gazdasági állataink táplálóanyag-szükséglete114
A takarmányértékesülés123
Szarvasmarhatenyésztés126
A szarvasmarhatenyésztés gazdasági jelentősége és helyzete126
A szarvasmarha eredete, domesztikációja, rokonfajai és elnevezései130
A szervasmarha értékmérő tulajdonságai és a termelést befolyásoló tényezők132
A szarvasmarhafajták148
A szarvasmarha tenyésztése és szaporítása154
A szarvasmarha takarmányozása161
A szarvasmarha elhelyezése és gondozása174
Juhtenyésztés180
A juhtenyésztés gazdasági jelentősége és helyzete180
A juh eredete, domesztikációja, elnevezése182
A juh értékmérő tulajdonságai és a termelést befolyásoló főbb tényezők183
A juh fajtái185
A juh kiválasztása, szaporítása és felnevelése188
A juhok takarmányozása194
A juhok elhelyezése és gondozása195
A juhok fejése, a vágójuh előállítás formái198
Sertéstenyésztés200
A sertés gazdasági jelentősége200
A sertés származása és domesztikációja201
A sertés elnevezése ivar, kor és használat szerint201
A sertész tenyésztésének alapismeretei202
A sertés fajtái, hibridek205
A sertés szaporítása212
A sertés takarmányozása213
A sertés elhelyezése215
Baromfitenyésztés220
A baromfifajok gazdasági jelentősége220
A baromfifajok biológiai sajátosságai221
A baromfifajok genetikai sajátosságai223
A baromfifajok takarmányozása225
A baromfifajok elhelyezése234
A tyúk tenyésztése234
A gyöngytyúk tenyésztése244
A pulyka tenyésztése246
A kacsa tenyésztése248
A lúd tenyésztése253
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem