A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mindenkit hazavárnak 3.

Munkavédelem a mezőgazdaságban

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 358 oldal
Sorozatcím: Mezőgazdasági szakmunkáskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN: 963-231-405-0
Megjegyzés: Színes ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezető5
Az építkezések és külszíni bányák biztonságtechnikája7
Az építkezések és külszíni bányák foglalkozási ártalmai9
A túlterhelés9
Hő- és hidegártalom10
Vibrációs ártalom11
A zajártalom13
Por- és vegyi ártalom13
Az építkezések általános biztonsági előírásai15
A földmunka és az alapozás munkavédelmi problémái18
Ács-, állványozómunkákkal kapcsolatos általános előírások21
Tetőszerkezetek ácsmunkái26
Állványok elemeire vonatkozó előírások27
Feljárók, járópallók27
Állványpoadozat és terhelhetőség27
Létrák28
Korlát, lábdeszka29
Kapcsolóelemek, állványkapcsok30
Különböző állványok biztonságos használata30
Bakállványok31
Létraállványok31
Kőművesmunkák általános biztonsági követelményei33
Bontási munkák legfontosabb kérdései36
Külszíni bányák létesítésével kapcsolatos intézkedések37
A kitermeléssel kapcsolatos biztonsági előírások38
Biztonságtechnikai vizsgaanyag41
Érvényben levő óvórendszabályok és ajánlott irodalom69
A fagazdaság és faipar biztonságtechnikája71
Az erdőgazdasági munkaszervezés munkavédelmi szempontjai73
A balesetek megelőzése kéziszerszámok használatakor77
Fejsze, balta77
Ékek78
Kézifűrész79
Az erdőművelési munkák biztonsági kérdései80
A maggyűdjtés és magpergetés80
Erdősítés és erdőnevelés83
A biztonságos fakitermelés alapvető követelményei87
Motorfűrészek89
A fakitermelés személyi feltételei91
A faipari gépek biztonságtechnikája92
Körfűrészek94
Szalagfűrészek97
Keretfűrészek98
Gyalugépek98
Marógépek102
Baleset-elhárítás a vadgazdálkodásban103
A fegyvertartással és -használattal kapcsolatos előírások104
A vadászat biztonsági szabályai106
Biztonságtechnikai vizsgaanyag108
Érvényben levő jogszabályok és ajánlott irodalom136
Szárítás és hűtés biztonságtechnikája137
Mezőgazdasági termények szárításának és hűtésének alapvető kérdései139
Szálas takarmányok szárítása140
Szemes termények szárítása142
Hideglevegős szárítóberendezések144
Meleglevegős szárítóberendezések146
Forrólevegős gyorsszárító berendezések149
A zöldség és a gyümölcs szárítása156
A dohány és a komló szárítása158
A mezőgazdaságban alkalmazott hűtőberendezések általános biztonsági előírásai159
A hűtőberendezéseki jellemzése munkavédelmi szempontból159
A leggyakrabban használt hűtőközegek jellemzői162
Hűtőgépek üzemeltetésének alapvető biztonsági kérdései164
Biztonságtechnikai vizsgaanyag166
Érvényben levő alapvető rendelkezések és ajánlott irodalom206
A szemestermény-feldolgozás biztonságtechnikája207
A szemestermény- feldolgozás általános munkavédelmi követelményei209
Abraktakarmányok biztonságos előkészítése210
Kalapácsos daráló210
Köves és tárcsás darálók211
Takarmánykeverő gépek212
Granulálógépek213
Takarmánykeverő üzemek legfontosabb biztonságtechnikai kérdései213
Kis teljesítményű daráló-keverő gépsor215
Közepes teljesítményű automatikus keverőüzemek217
Biztonságtechnikai vizsgaanyag219
Érvényben levő alapvető rendelkezések és ajánlott irodalom230
Élelmiszeripari jellegű tevékenységek biztonságtechnikája231
A mezőgazdasági üzemekben végzett élelmiszeripari termék-előállítás mint kiegészítő tevékenység233
Az élelmiszeripari tevékenység végzésének alapvető szabályai234
Az élelmiszeripari technológiai folyamatok biztonsági követelményei236
Technológiai utasítások237
Kezelési és karbantartási utasítások238
A feldolgozóüzemi gépek és berendezések általános üzemeltetési előírásai240
Az élelmiszer-termelés és -forgalom higiéniája244
A húsipari tevékenység lergfontosabb munkavédelmi kérdései246
A húsfeldolgozásra jellemző balesetek megelőzése247
Gépesített húsipari műveletek biztonságtechnikája255
A gyümölcs- és szőlőfeldolgozás alapvető munkavédelmi előírásai279
A szőlő szdüretelésének és szállításának munkavédelmi kérdései280
A szőlőfeldolgozás gépeire vonatkozó biztonsági előírások281
Szőlőzúzó gépek282
Szőlőbogyózó gépek283
Sajtológépek284
A must kezelésének és tárolásának legfontosabb munkavédelmi szabályai284
A borpalackozás munkavédelmi szabályai286
Palackmosó gépek287
Palacktöltő gépek288
A palackzáró gépek290
Ciumkézőgépek290
A gyümölcspálinka és borpárlat előállításának munkavédelmi szabályai291
A zöldségfeldolgozás általános biztonságtechnikai követelményei294
A savanyítóüzemek létesítésével összefüggő munkavédelmi kérdések295
Savanyítóüzemi gépek biztonsági előírásai298
Mosógépek, mosóberendezések biztonságos kezelése299
Osztályozógépek használata 300
Az aprítógépek balesetmentes üzemeltetésének feltételei301
Tartósítás tejsavas erjesztéssel302
A fűszerpaprika korszerű feldolgozásának legfontosabb munkavédelmi kérdései303
Az üzemi konyha és étkező munkavédelmi és higiéniai követelményei305
A főzőkonyha elhelyezésére, működtetésére vonatkozó előírások306
A melegítőkonyha higiéniája307
Az étkezde vagy fogyasztórész üzem-egészségügyi követelményei308
Biztonságtechnikai vizsgaanyag309
Érvényben levő rendelkezések és ajánlott irodalom344
Biztonságtechnikai vizsgakérdések347
Az építkezések és külszíni bányák biztonságtechnikája349
A fagazdaság és faipar biztonságtechnikája350
Szárítás és hűtés biztonságtechnikája351
A szemestermény-feldolgozás biztonságtechnikája352
A mezőgazdasági üzemekben végzett élelmiszeripari jellegű tevékenység biztonságtechnikája353
Tartalomjegyzék355
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem