kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 88 oldal |
Sorozatcím: | Csináld velünk! |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-11-2612-9 |
Megjegyzés: | Színes ábrákkal illusztrálva. |
Bevezetés | 5 |
Fő a biztonság | 7 |
Néhány jó tanács | 11 |
Mire lesz szükségünk? | 14 |
Egy kis üvegtechnika | 19 |
Csodák - egy pohár vízben | 24 |
Mi van az ivóvízben? | 24 |
Tengervíz - folyami víz | 24 |
A "makacs" étolaj | 26 |
A víz "átváltozásai" | 26 |
Fagyasztás jég nélkül | 28 |
Hogyan lehet hűteni? | 29 |
A színes kémia. Kémiai detektívek | 31 |
Az elvarázsolt tinta | 31 |
Mitől zöld a fű? | 33 |
Válasszuk szét a tinta festékanyagait! | 34 |
Kísérletek virágszirommal, golyóstollal, rosttollal | 35 |
Készítsünk "nyomozó" oldatot! | 37 |
Mit tud a lakmusz? | 38 |
Nyomozzunk! | 38 |
Varázsolj el az oldatainkat! | 39 |
A tea is indikátor! | 41 |
Készítsünk indikátort! | 41 |
Indikátortérkép | 42 |
Vizsgáljuk meg indikátortérképünk segítségével a különféle anyagok kémhatását! | 46 |
Bűvészkedjünk! | 48 |
Az üveg kémhatása | 49 |
Az oldatok csodavilága | 50 |
A színek pompája | 51 |
Mekkora egy molekula? | 52 |
Mekkorák a tejben lévő részecskék? | 53 |
Sárga vagy piros? | 54 |
Egy különleges oldat | 54 |
Miért veszélyes a magas láz? | 55 |
Elővigyázatosság a konyhában! | 56 |
Növények növesztése - vegyész módra | 56 |
Kémiai kiskert | 57 |
Az "erős" borsó | 58 |
Hogyan hatnak a mosószerek? | 59 |
Habos oldat | 60 |
Titkosírás - csodatinták | 62 |
Titkosírás réz-szulfát-oldattal | 62 |
Titkosírás kobalt-klorid-oldattal | 62 |
Titkosírás fenolftaleines oldattal | 63 |
Többször előhívható titkosírás | 63 |
Titkosírás keményítőoldattal és jódtinktúrával | 64 |
Eltűnő, többet elő nem hívható tinta | 64 |
Világoszöld írást varázsolunk a papírlapra | 64 |
Mosással sem tudunk megszabadulni tőle | 65 |
Csináljunk töltőtolltintát | 65 |
Bűvészkedés folyadékokkal | 66 |
Vízből málnaszörp, málnaszörpből ismét víz | 66 |
Egyszer málnaszörp, egyszer tiszta víz ömlik ki a pohárból! | 67 |
Málnaszörpből narancslé, citromlé és tiszta víz? | 68 |
A kémia szépségkirálynői: a kristályok | 70 |
Csináljunk timsókristályt | 71 |
Égszínkék kristályok | 71 |
Kandiscukor - házilag | 72 |
Készítsünk szép kristályokat! | 73 |
Színes "jégvirágok" | 73 |
Kristályosítás - egy pillanat alatt | 74 |
Mitől kék a réz-szulfát-kristály? | 75 |
A "kaméleon" - természetű kristály | 76 |
Kémiai "időjós" | 76 |
Kémikusszemmel a konyhában | 78 |
Mi a különbség a zsír és az étolaj között? | 79 |
Cukoroldatból - alkohol | 79 |
A keményítő | 81 |
Burgonyából - keményítő | 82 |
Keményítő kimutatása burgonyában | 82 |
Leleplezzük a tejfölhamisítókat | 82 |
Mi történik a keményítővel? | 83 |
A legősibb kémiai színjáték | 85 |
A gyertyalángnak is van szerkezete | 85 |
Miről árulkodik a gyújtópálca? | 86 |
Gázgyár a láng belsejében | 86 |
Kormozás gyertya lángjával | 86 |
Kémiai lóversenypálya | 87 |
"Fogadjunk, hogy nem tudod meggyújtani a selyempapírt!" | 88 |
Zöld láng - sárga láng | 89 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.