kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | VeloPress-P Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 164 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-7434-12-7 |
Előszó | 3 |
Levesek | 7 |
Alföldi leves | 8 |
Bográcsgulyás fazékban | 8 |
Cibereleves | 9 |
Csurgatott leves | 10 |
Gezemiceleves | 10 |
Gulyásleves karajcsontból | 11 |
Halászlé | 12 |
Hamis gulyásleves | 13 |
Hamis orjaleves | 13 |
Húsleves kakasból | 14 |
Húsleves karajcsontból | 14 |
Húsleves tökből | 15 |
Káposztaleves | 15 |
Katonaleves | 16 |
Kelkáposztaleves | 16 |
Kenyérleves | 16 |
Keszőceleves | 17 |
Korhelyleves | 17 |
Köménymagos leves | 18 |
Lebbencsleves | 18 |
Libaaprólék-leves | 19 |
Nyelvleves | 19 |
Salátaleves | 21 |
Suhintott leves | 21 |
Tarhonyaleves | 21 |
Tejleves | 22 |
Tésztaleves | 22 |
Tojásleves | 23 |
Tojásleves másképpen | 23 |
Vegyesaprólék-leves | 24 |
Zsemleleves | 24 |
Tésztás ételek | 25 |
Betyáros | 26 |
Császármorzsa | 26 |
Gombás makaróni | 27 |
Gombás rizs | 28 |
Grízgombóc | 28 |
Húsos derelye maradékból | 29 |
Káposztás haluska | 29 |
Kapros galuska | 30 |
Krumplis nudli mákkal vagy morzsával | 30 |
Kukoricagánica | 31 |
Kürtőskalács | 31 |
Mákos guba | 31 |
Milánói makaróni | 32 |
Öregtarhonya | 32 |
Paprikás galuska tejföllel | 33 |
Prósza | 33 |
Puliszka | 34 |
Spenóttészta | 34 |
Szilvás gombóc | 35 |
Tarkedli | 36 |
Tojásos galuska | 36 |
Tojásos makaróni | 37 |
Zsemlegombóc | 37 |
Palacsinták | 38 |
Palacsintatészta | 39 |
Almás palacsinta | 39 |
Bundás alma | 39 |
Húsos palacsinta | 40 |
Rakott palacsinta | 40 |
Rántott akácvirág | 41 |
Rántott bodzavirág | 41 |
Spenótpalacsinta | 42 |
Húsos és húspótló ételek | 43 |
Bundás kenyér | 44 |
Fasírozott lecsókolbászból | 44 |
Főtt fejhús tormával | 45 |
Gombapörkölt | 45 |
Gombás palacsinta rántva | 46 |
Hamis malacpecsenye | 46 |
Hamis rántott borjúláb | 47 |
Körömpörkölt | 47 |
Nyelv tésztába göngyölve | 48 |
Parajfasírozott | 48 |
Parizeres kelkáposzta rántva | 49 |
Parizerfasírozott | 49 |
Pirított máj | 50 |
Pirított vese | 50 |
Rántott gomba | 51 |
Rántott kelkáposzta | 51 |
Rántott lecsókolbász | 52 |
Rántott párizsi | 52 |
Rizses máj | 52 |
Savanyú tüdő | 53 |
Töltike | 53 |
Töltött oldalas | 54 |
Töltött paprika hús nélkül | 55 |
Töltött szafaládé | 55 |
Töltött zsemle | 55 |
Véres hurka gazdagon | 56 |
Vesepörkölt | 57 |
Vesesült | 57 |
Vesetokány | 57 |
Vese vadasan | 58 |
Zúzapörkölt | 58 |
Szárnyasételek | 60 |
Borsos kakastokány | 61 |
Kakashússal töltött káposzta | 62 |
Kakasos töltött paprika | 63 |
Kakaspecsenye | 63 |
Kakaspecsenye másképpen | 64 |
Kakaspörkölt kuktában | 64 |
Ludaskása | 65 |
Pikáns kakas | 65 |
Pörkölt csirkeszárnyból | 66 |
Rakott káposzta kakashússal | 66 |
Rizses csirke | 67 |
Rizses hús kakasból | 67 |
Són sült csirke | 68 |
Töltött libanyak | 68 |
Vadas kakasból | 69 |
Szójás ételek | 71 |
Burgonyás szójakocka | 72 |
Fasírozott szójával | 72 |
Mediterrán sült szójával | 73 |
Kolbászpörkölt szójával | 74 |
Sertéspörkölt szójával | 74 |
Székelygulyás szójából | 75 |
Szójabecsinált leves | 75 |
Szójafasírozott | 75 |
Szójagulyás | 76 |
Szójapörkölt | 76 |
Szójás pincepörkölt | 77 |
Szójából rizses hús | 78 |
Burgonyás ételek | 79 |
Burgonya alufóliában | 80 |
Burgonyafőzelék önmagával habarva | 80 |
Burgonyasaláta | 81 |
Héjában sült burgonya | 81 |
Krumplifánk | 82 |
Krumplikása | 82 |
Krumplis galuska | 83 |
Krumplis gánica | 83 |
Krumplis rántotta | 83 |
Rakott krumpli | 84 |
Rántott burgonya | 84 |
Rántott burgonya másképpen | 85 |
Rántott burgonya tepertővel | 85 |
Sztrapacska | 86 |
Tepsiben sült szalonnás krumpli | 86 |
Tócsi | 87 |
Töltött burgonya | 88 |
Töltött burgonya másképpen | 88 |
Töltött burgonya juhtúróval | 89 |
Zöldségek, főzelékek | 90 |
Csalánból spenót | 91 |
Felesborsó-főzelék | 91 |
Karalábélevél-főzelék | 92 |
Karfiolkrokett | 92 |
Lencsefőzelék | 93 |
Morzsás karfiol | 93 |
Rakott karalábé | 93 |
Rebarbaraszósz | 94 |
Salátafőzelék | 94 |
Töltött karalábé | 95 |
Káposztás ételek | 96 |
Fasírozott kelkáposztából | 97 |
Fejhúsos káposzta | 98 |
Fűszeres kelkáposzta | 98 |
Paradicsomos káposzta | 99 |
Rakott kel | 99 |
Rakottkrumpli kelkáposztával | 100 |
Savanyú káposzta fűszerezve | 100 |
Savanyú káposzta rántva | 101 |
Savanyú káposzta salátának | 101 |
Székelygulyás | 102 |
Toros káposzta | 102 |
Töltött kelkáposzta párizsival | 103 |
Töltött kelkáposzta rántva | 103 |
Túróval töltött káposzta | 104 |
Tökételek | 105 |
Párolt patisszon | 106 |
Rakott patisszon | 106 |
Rakott tök | 106 |
Rántott patisszon | 107 |
Rántott tök | 107 |
Roston sült patisszon | 108 |
Roston sült tök | 108 |
Tojásos lecsó tökhéjból | 108 |
Tök morzsával | 109 |
Töltött rántott tök | 109 |
Töltött tök | 110 |
Velős rántotta tökhéjból | 111 |
Bab és zöldbab | 112 |
Babkása | 113 |
Babos káposztafőzelék | 113 |
Lecsós zöldbab | 114 |
Morzsás zöldbab | 115 |
Pörkölt zöldbabból | 115 |
Rakott zöldbab | 116 |
Sólet | 116 |
Tojásételek | 118 |
Krumplis tojás | 119 |
Rántott tojás | 119 |
Tojásfasírozott | 120 |
Tojáslepény feltétnek | 120 |
Tojáspörkölt | 120 |
Tojásrántotta sült kenyérrel | 121 |
Tojásos karfiol | 121 |
Túró, sajt | 123 |
Hamis sajt | 123 |
Házi túrókészítés | 124 |
Sajt túróból | 124 |
Túrógombóc | 125 |
Túrógombóc másképpen | 125 |
Túrógombóc aludttejből | 125 |
Néhány egyéb étel | 127 |
Hagymasaláta tejföllel | 127 |
Hamis szószok készítése | 127 |
Morzsakészítés | 128 |
Olajos hal | 128 |
Pirított kenyérkockák | 129 |
Sertészsíradékok felhasználása | 129 |
Szárnyaszsír | 130 |
Kenyérre kenhető krémek | 131 |
Körözött | 132 |
Szardíniakrém | 132 |
Szárnyaskrém | 133 |
Tepertőpástétom | 133 |
Tojáskrém | 134 |
Italok | 135 |
Akácszörp | 135 |
Barna sör | 135 |
Bodzaszörp | 136 |
Fügebor | 137 |
Narancsszörp | 137 |
Tartósítás | 138 |
Barackmag | 139 |
Befőzés sütőben | 139 |
Bodzadzsem | 140 |
Erdei szeder nyersen | 141 |
Lekvár tökből és borbolyából | 141 |
A mélyhűtő hasznos segítőnk | 142 |
Nyári káposztasavanyítás | 142 |
Reszelt alma télire | 143 |
Sóskaborbolyadzsem | 144 |
Szárítmányok készítése | 145 |
Aszalt alma | 146 |
Aszalt körte | 146 |
Aszalt szilva | 146 |
Cseresznyepaprika | 147 |
Fokhagymapor | 147 |
Kapor | 147 |
Leveszöldségek | 147 |
Petrezselyem és zeller | 148 |
Pirospaprika | 148 |
Pirospaprika őrölni | 148 |
Salátaízesítő | 149 |
Szárított fokhagyma | 149 |
Szárított vöröshagyma | 149 |
Szárított tormareszelék | 149 |
Zellerzöldje | 150 |
Zöldpetrezselyem | 150 |
Télire eltett zöldségek másképpen | 151 |
Dinsztelt hagyma | 151 |
Fokhagyma olajban | 151 |
Paprikahús nyersen | 151 |
Petrezselyem, zeller sóban | 152 |
Snidling sóban | 152 |
Vöröshagyma sóban | 152 |
Zöldségfűszer | 153 |