kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 287 oldal |
Sorozatcím: | Magyar mezőgazdaság zsebkönyve |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 17 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | További szerzők és lektorok a könyvben. |
Előszó | 3 |
Naptár | 5 |
A termelőszövetkezetek üzemi szervezete, vezetése és munkaszervezete | 31 |
A nagyüzemi gazdálkodás megszervezése | 32 |
Az üzemi szervezet | 56 |
Az üzemi szervezetről általában | 36 |
A termelőszövetkezetek üzemi szervezete | 39 |
A fejlesztés iránya | 45 |
A vezetés megszervezése | 51 |
A munkaszervezés | 58 |
Következtetések és ajánlások | 65 |
A termelőszövetkezeti gazdaságok szakosításának egyes kérdései | 69 |
A szakosításról általában | 69 |
A termelőszövetkezeti gazdaságok szakosítottsága | 71 |
A szakosítást előidéző tényezők és a szakosítás távlatai | 72 |
Az elkövetkező időszak kilátásai | 74 |
A szakosítással kapcsolatos üzemvezetői teendők | 77 |
Adatok a nagyüzemi növénytermesztéshez | 83 |
Tápanyag-visszapótlás | 84 |
A termesztett növények tápanyagszükséglete | 84 |
A szervestrágya-igény és kielégítésének lehetőségei | 84 |
A szervestrágya-források | 87 |
A műtrágyázás szervezése | 92 |
A szerves- és a műtrágyázás fontosabb munkanormái | 94 |
A talajjavítás főbb adatai | 97 |
A talajelőkészítő munkák főbb adatai | 99 |
A vetéssel kapcsolatos adatok | 104 |
A fajta megválasztása | 104 |
Kifogástalan vetőmag használata | 103 |
Az optimális növényszám kialakítása | 106 |
Az időben végzett jóminőségű vetés feltételei | 117 |
A vetés fontosabb munkanormái | 122 |
Adatok a növényápoláshoz | 123 |
A betakarítás fontosabb adatai | 127 |
A mezőgazdasági gépek műszaki és üzemeltetési adatai | 134 |
Erőgépek | 134 |
Munkagépek | 149 |
A talajvédő gazdálkodás gépei | 176 |
Üzemi növényvédelem | 185 |
A tejtermelés növelésének tenyésztési, gazdaságossági és takarmányozási vonatkozásai | 201 |
Sertéstenyésztés | 208 |
Milyen sertésfajtát tartsunk? | 208 |
A sertésfajták keresztezése | 208 |
A kocák tenyésztésbevételének ideje | 210 |
A kocakihasználás fosntossága | 211 |
Miért fontos az egy ivarzáson belüli kétszeri búgatás? | 211 |
Milyen legyen a tenyészetek kutrica-ellátottsága? | 214 |
A fehér hússertések igénye az istálló hőmérséklete iránt különböző korban és súlyban | 214 |
Munka az elletőben | 215 |
Nyári munkarend | 216 |
Téli munkarend | 218 |
A koca törzskönyvi osztályba sorolása a fajtatiszta tenyésztési és termelési eredmények alapján | 218 |
Hizlalás | 219 |
Kétfázisú sertéstartás | 219 |
Hagyományos tartás | 220 |
Az elhelyezés és építkezés kérdése a hizlalásban | 221 |
A falkanagyság kérdése | 222 |
Takarmányozás | 223 |
Abraktakarmányok | 223 |
Gumós és zöldtakarmányok | 224 |
Ipari eredetű takarmányok | 225 |
Állati eredetű takarmányok | 226 |
Egyéb melléktermékek | 226 |
Takarmánykeverékek | 228 |
Etetési eljárások | 229 |
Egyéb tudnivalók | 232 |
Takarmányozás | 234 |
A szarvasmarha takarmányozása | 236 |
A sertés takarmányozása | 244 |
Sertéshizlalás | 249 |
Keveréktakarmányok | 251 |
Az állatállomány fehérjeellátása | 258 |
Fehérjeszükséglet | 258 |
Fehérjebázis | 261 |
A fehérjeveszteség okai | 269 |
A takarmány minőségének megítélése | 272 |
Statisztikai adatok | 275 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.